Gies 100m Helmond

Gies 100m Helmond

Het percentage wedstrijddeelname van de AtH-ers blijft onverminderd hoog. Een groot aantal junioren nam deel aan de avondwedstrijd in Helmond. Bij de Jongens Junioren A droegen twee van de drie deelnemers op de 100m het blauwe AtH-shirt. Voor Jeffrey was het de eerste keer dat hij een 100m liep, Dirk had wat hinder van zijn verkoudheid. Op het lange sprintonderdeel de 400m liep Jeffrey naar een nieuw PR. In de serie daarna was er voor Dirk sterke tegenstand in de vorm van drie senioren waarvan er twee onder de 49 seconden bleven. Dirk verraste door zijn eerste 400m af te leggen in 53.93. Bij de B-junioren zette Gies zijn eerste richttijd neer op de 100m, Tom had deze afstand al wel vaker gelopen, maar kwam niet onder zijn PR. Dat PR sneuvelde wel bij het speerwerpen, bijna vier meter ging de speer verder waarbij de 40 metergrens in zicht komt.

B-juniore Emma maakte haar wedstrijddebuut en zette op de 100m haar eerste tijd neer. Na het kogelstoten gaf ze aan de volgende keer beide prestaties te willen verbeteren. C-junior Thijs was maar voor een ding gekomen. Net voor de wedstrijd ontving hij een uitnodiging voor een internationale wedstrijd in het Duitse Hagen waarvoor de limiet op de 800m 2.10.00 is. Thijs heeft hier indoor al aan voldaan en is dus al zeker van deelname. Maar hij wilde laten zien dat het geen toevalstreffer is geweest. Startend vanaf een gebogen startlijn, wat vaak een rommelige start oplevert, kwam hij op kop te lopen. Na 150m werd deze overgenomen en kon Thijs aansluiten. Het ging net iets te hard voor Thijs waardoor er een klein gaatje viel maar het goede doorzetten werd beloond met weer een tijd onder de 2.10. Bij de meisjes C lukte het Lara niet om de 80m in de buurt van haar beste tijd te komen. Ze nam revanche op zichzelf door dit bij ver wel te doen. Al een tijd blijft ze hier ver beneden haar kunnen. Vandaag waren vier van de zes sprongen weer over de vier meter en kwam de verste sprong van 4.20 weer in de buurt van haar PR.

Bij de Jongens Junioren D slechts zes deelnemers aan de 80m sprint waarvan de helft een blauw shirt aanhad: Merijn, Thijmen en Timo. Voor Thijmen was het een debuutafstand waarbij hij zijn clubgenoot Merijn voor bleef die vanavond niet in zijn beste doen was. Ook Timo bleef boven zijn beste tijd op deze 80m. Op het langere looponderdeel waren twee series waarbij Thijmen in de eerste serie iets te hard van start ging waardoor het tweede deel van de wedstrijd moeilijk werd. Timo, Jeroen en Rion liepen samen in de tweede serie. Timo werd bij de start weggebeukt waardoor hij wat tijd verloor maar halverwege de bocht had hij weer orde op zaken gesteld. Hij probeerde aan te klampen maar het ging net iets te hard. Niet opgevend liep hij voor het eerst onder de 1.50. Jeroen liep niet zover achter Timo en bleef zicht houden op een nieuw PR, uiteindelijk zat dat er vanavond net niet in. Een nieuw PR (1 sec) was er wel voor Rion al leek het dat hij het op het laatste rechte stuk niet echt meer probeerde. Bij het kogelstoten levert hij regelmatig een onderlinge strijd met Dinand , vandaag ontliepen ze elkaar maar vijf centimeter. Met de speer kwam Dinand erg dicht bij zijn verste worp ooit en liet Rion de speer 2,5 meter verder neerkomen dan ooit eerder. Het laatste onderdeel voor Dinand was het verspringen wat niet helemaal ging zoals hij wilde.

Omdat ze niet meer deel kon nemen aan speer, wat vol was, switchte Laura bij de D-meisjes naar de 60m sprint. Haar flexibiliteit werd beloond met een verbetering van haar beste tijd met een halve seconde en voor het eerst onder de tien seconden. Als een van de laatste deelnemers van de avond kwam ze in de kogelstootring nog tot een afstand van 7.66. Nadat Bo zaterdag tijdens de competitiewedstrijd in Kerkrade al een hele snelle 800m had gelopen, maakte ze vanavond op de 600m goed gebruik van haar mannelijke tegenstanders. Ze klampte goed aan en was op het laatste rechte stuk nog in een flinke strijd gewikkeld waardoor er weer een hele mooie tijd voor Bo op de klokken verscheen: 1.45.19.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie