Anouk springt ver in Mol

Anouk springt ver in Mol

Omdat er in Nederland voor pupillen weinig wedstrijden oude stijl op het programma staan, gaan we met onze jongste jeugd regelmatig de grens over. Bijkomend voordeel is dat je in België altijd opflinke sportieve tegenstand kunt rekenen. Vanwege een baanrenovatie moest Dalo Lommel voor haar Jeugdmeeting uitwijken naar de baan van buurman Vabco Mol. Deze Jeugdmeeting bestond voor zowel de D-junioren als voor de pupillen uit losse onderdelen.

Dinand en Timo zorgden er samen voor dat bij alle onderdelen voor de D-junioren een AtH-shirt te zien was. Bij het eerste onderdeel discus liet Dinand zien dat hij de werponderdelen steeds beter begint te beheersen. Ruim over de 19 meter landde de discus. Dat zou een nieuw clubrecord betekenen, maar helaas voor Dinand werpen de D-junioren in België met een 750 gram discus (in NL 1kg). Bij speer kreeg hij gezelschap van Timo die zijn speerdebuut maakte, zijn geworpen afstand viel niet tegen. Ook hierbij liet Dinand weer een goede worp opmeten. Terwijl Timo de 80m afraffelde in een nieuw PR van 11.66 evenaarde Dinand bij hoog zijn PR. Op 1.25 ging de lat er maar net af. Bij ver liet hij het meetlint 30cm verder uitrollen dan in de vorige wedstrijd. Nadat Timo voor zijn 80m de bronzen medaille omgehangen had gekregen mocht hij voor de tweede keer het startblok in, ditmaal voor de lange sprint 150m. Hier was hij in fel gevecht om de tweede en derde plaats. In een nieuw clubrecord, 21.37, kreeg hij na afloop wederom brons, het verschil met zilver was slechts 0.06 sec.

Ook A-pupil Abel mocht vandaag een keuze maken uit verschillende onderdelen. Hij begon met kogel waarbij hij de 2 kg kogel 2.21 meter verder stootte dan vorig jaar. Op de 60m liepen de acht jongens in de snelste serie dichtbij elkaar. Abel kwam als derde over de finish en evenaarde zijn PR van 9.34, de nummer twee was slechts 0.02 sec sneller. Net als de kogel liet hij ook de discus langer door de lucht zweven dan voorheen, de discus ging 74cm verder.

De meisjes pupillen A begonnen met hoog waarbij Marta haar PR met 5cm verbeterde maar daarbij wel ongelukkig terecht kwam waardoor ze enkele onderdelen moest laten schieten. Maebh haalde nog twee hoogtes meer. Bij ver lukte het Maebh deze keer beter om vanaf de balk te springen dan de laatste wedstrijd. Lukte het Sanne net niet om haar beste sprong te verbeteren, Claire ging wel 1 cm verder. Sanne nam met de discus revanche op zichzelf en liet deze 19 cm verder neerkomen. Claire deed daar nog een schepje bovenop, met een nieuw PR van 11.72 neemt ze het clubrecord van Marta over. Op de 60m sprint waren de AtH-dames in aparte series ingedeeld. Eerst liep Sanne naar een nieuw PR, – 0.21 en komt de 11 seconden-grens heel dichtbij. Goed voorbeeld doet goed volgen, met een PR-verbetering van maar liefst 0.41 dook Claire voor het eerst een heel stuk onder de 10 seconden. Maebh liep begin april al 9.44 in Neerpelt, kwam daar vandaag niet onder maar liet weer een nette tijd noteren. Marta was weer hersteld en kon weer meedoen bij kogel waar ze de vijf metergrens weer overging. Claire gaat richting die grens en noteerde haar vierde PR van vandaag. Sanne liet vandaag de vier metergrens achter zich, ze verbeterde zich met 38 centimeter.

Omdat in België de jongste categorie, de Benjamins, onze BC-pupillen samen een categorie vormen moesten Adam, Pepijn en Tim tegen de ouderen opboksen. Dat gold ook voor Madelief die vandaag voor het eerst aan een “echte” oude stijl wedstrijd meedeed. Deze Benjamin jongens begonnen hun programma met balwerpen waarbij Adam, Tim en Pepijn zich niet konden verbeteren maar Tim wel de beste was van zijn geboortejaar. Op de 60m sprint liepen Adam, Pepijn en Tim in dezelfde serie. Adam kwam dichtbij zijn snelste tijd, Tim verbeterde zich met 0.08 en Pepijn was hier grootverdiener. Maar liefst 0.59 sec was hij sneller dan ooit eerder. In de snelste serie kreeg Jorg flinke Belgische tegenstand waardoor hij moest knokken voor een podiumplaats. Maar nog blijer dan met zijn zilveren medaille was hij met zijn tijd: 9.30! Bij het kogelstoten wordt in België met 1 kg gestoten waardoor de kans op gooien groot is en de jury niet altijd even consequent is om worpen af te keuren. Alle vier de AtH-jongens haalden een PR met de 1 kg kogel waarbij Tim met 5.95 het clubrecord van Jorg overnam. Alle vier samen in dezelfde serie op de 600m. Pepijn vond het wel genoeg voor vandaag maar Adam en Tim legden het anderhalve rondje sneller af, Adam precies drie seconden, Tim maar liefst acht. De kop van deze serie werd gevormd door drie jongens waarvan Jorg er een was. Hij bleef de twee anderen goed volgen, in de laatste bocht ontstonden er kleine verschillen. Maar toen Jorg werd “ingefluisterd” dat hij “onder de 2” kon lopen maar dan aan moest zetten, ging Jorg weer: 1.57.64 en weer een zilveren medaille.

Bij de Benjamin meisjes was voor Madelief alles nieuw en was ze een van de jongsten vandaag. Maar bij haar allereerste onderdeel ver liet ze een mooie sprong van 2.90 opmeten. Sofie wilde niet achterblijven en ging ook verder dan voorheen de zandbak in, 10 cm erbij naar 3.20. Anouk was bezig aan een hele mooie serie sprongen waarbij de verste 3.69 was, 21 cm verder dan het clubrecord van Maebh. Jammer voor Anouk dat ze voor de bronzen medaille 1 cm en voor de zilveren 3 cm tekort kwam. Op de 60m sprint, veel langer dan de 40m in NL, bood Madelief goed tegenstand in haar serie. Haar eerste tijd is gezet. In de volgende serie was het raak voor Anouk, van een PR van 10.42 naar een nieuwe tijd van 9.99. In de laatste serie was ook Sofie vandaag sneller dan bij eerdere wedstrijden. De kogelprestatie van Anouk, weer een vierde plaats, kan niet de clubstatistieken in omdat net als bij de jongens het gewicht van de kogel anders is dan in Nederland. Voor Madelief geldt de 1 kg kogeluitslag wel, ze bleef slechts vijf centimeter van het clubrecord van Sofie verwijderd. Net als bij de andere onderdelen was Anouk ook bij hoog goed op dreef. Ze ging gemakkelijk over de 1.05 en omdat ze minder foutsprongen had dan haar concurrente werd ze beloond met een zilveren medaille. Bovendien was haar 1.05 een evenaring van het clubrecord van Maebh. Alle meisjes gingen tegelijk van start op de 600m. Voor Madelief was het uiteraard moeilijk in te schatten hoe je zoiets moet indelen. Met haar 2.45.01 werd ze van haar leeftijdsgenootjes tweede op deze afstand. Anouk en Sofie waren voorin het veld te vinden, op gepaste afstand van Fien Hannes die heel snel opende. Beide meisjes hadden al eerder kennis gemaakt met deze tegenstandster in de cross in Lommel afgelopen winter. Sofie bleef de eerste helft zicht op Anouk houden, maar na 300 meter kreeg Sofie het moeilijker. Anouk bleef doorgaan en het gat tussen Fien en Anouk werd iets kleiner. Anouk kreeg het niet dichtgelopen, maar verbeterde wel haar eigen clubrecord en mocht de zilveren medaille op gaan halen. De bronzen medaille van Sofie was de 600 e podiumplaats voor AtH, het lukte Sofie ook al om de 500 e binnen te halen.

Na de individuele wedstrijden stonden er ook nog estafettes op het programma, vooral de 3x600m was gewild bij de AtH-jeugd. Timo, Abel en Dinand namen deel bij de D-junioren en dat was niet onverdienstelijk. Met een winnende tijd van 5.54.79 mochten ze met z’n drieën het podium op. Bij de meisjes A-pupillen had deze estafette wat meer voeten in aarde, de dames waren alle drie te laat aan de start. De Belgische organisatie bleef wachten zodat ze alsnog van start konden. Claire, Marta en Sanne liepen met hun 7.05.07 naar een vierde plaats. Voor de allerjongsten was er een 4x60m. Jorg, Tim, Adam en Pepijn zetten samen, ondanks de mindere wissels, een clubrecord neer bij de jongens pupillen B. De drie jongste meisjes werden aangevuld met een meisje van Looi uit Tessenderlo waardoor hun tijd niet als clubrecord de boeken in kan, ook al was die 7,5 seconden sneller dan de tijd uit 2015. Zowel het jongens- als meisjesteam mocht nog wel het podium op om een zilveren medaille te ontvangen. Estafettes zijn altijd een mooie afsluiting van een wedstrijddag en zeker als je dan in je eerste wedstrijd een medaille haalt, hè Madelief?

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie