Mike op zijn eerste 200 meter

Mike op zijn eerste 200 meter

Voordat de aanstaande renovatie van de atletiekbaan in Eindhoven van start gaat, organiseerde studenten-atletiekvereniging Asterix nog hun jaarlijkse baanwedstrijd. Deze avondwedstrijd richt zich op senioren en AB-junioren, maar dit weerhield Mike, Thijs en Bo er niet van om een categorie hoger mee te doen. Een goede gelegenheid om wat ervaring op te doen voor onze jonge junioren.

Mike ging de uitdaging van de sprintmeerkamp aan: 60-100-200 meter. Op de eerste van drie sprints (60 meter) benaderde hij zijn indoor-pr van afgelopen winterseizoen heel dicht; 8.67. Wat Mike vooral verraste was dat hij nog vrij aardig mee kon komen tegen de oudere deelnemers in zijn serie. Hetzelfde gebeurde op de 100 meter. Tegen deelnemers 2 koppen groter verloor hij pas op het laatst terrein en kwam daarbij na 14.05 seconden over de streep. De afsluitende 200 meter was voor hem een nieuw onderdeel. Een kwartier voor de start begon het helaas hard te regenen. Logischerwijs was het verschil met de mannen hier een stuk groter, maar tot zijn eigen tevredenheid dook Mike onder de 30 seconden (29.72 sec.).

Op de 800 meter probeerde Thijs opnieuw zijn pr aan te scherpen. Het resultaat daarvan was positief, maar de wijze waarop biedt zeker nog mogelijkheden. Na een snelle openingsronde waarbij Thijs strak aansloot bij de koploper, leek een heel dik pr in de maak. Ruim 200 meter voor het eind begon het voor Thijs heel zwaar te worden. Alleen door flink door te bijten klokte hij een nieuw pr: 2:08,21. Aangezien verzuring in de benen toesloeg, is er nog voldoende potentieel om sneller te lopen dit seizoen. In de serie daarna startte Bo, ze had daarbij wat pech met de serie-indeling want de mannen in haar serie openden te hard voor Bo. Daarom moest ze de groep laten gaan en had ze nog maar één mikpunt voor haar. Ook hier bleek de snelle openingsronde het extra zwaar te maken, in de tweede ronde groeide langzaamaan het gaatje. Ondanks het wedstrijdverloop kwam Bo over de streep in een prima 2:28,48, slechts twee tellen boven haar snelle pr van twee weken terug.

Al met al was het in Eindhoven vooral een leerzame wedstrijd voor de jonge AtH’ers. Hopelijk kunnen ze deze ervaring later weer inzetten voor snelle tijden in andere wedstrijden. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie