Sanne in de Heldense Bossen

Sanne Michiels

Door de storm die afgelopen donderdag over Nederland raasde, moest in Helden het parcours van de Heldense Bossen cross aangepast worden. Hierdoor werd het parcours, zeker voor de jeugd, veel gevarieerder. Wel zorgden de regen van de afgelopen tijd én de tractorsporen in het bos voor een zeer zware ondergrond bij de zevende cross uit het Limbra-circuit. Op de korte cross, 4580m over 2 grote ronden, was het voor Niels zaak om in de buurt van zijn iets te hard startende concurrenten te blijven en zich niet over de kop te lopen. In de tweede ronde bleek dat enkelen zich verkeken hadden op het te hoge tempo en kon Niels doorschuiven. Na een tempo-versnelling op de laatste afdaling van de “loszandberg” schudde hij de nummer 6 van zich af en kwam nog dichtbij de vierde plaats. Ruud is hard op weg om zijn doel, alle negen crossen uitlopen, te halen en kon ook vandaag op het laatste rechte stuk nog een plaats doorschuiven.

Mike stond bij de junioren C voor de opgave om 3440 meter te lopen, verdeeld over een grote en een kleine ronde. Kort na de start ontstond er een volggroepje van drie waarbij Mike net niet kon aansluiten. Hij bleef tijdens de grote ronde op een afstandje hangen, met nog 400 meter te gaan was het gat groter geworden en was Mike ook nog gepasseerd. Even dreigde hij nog een positie te moeten inleveren maar toen begon Mike te lopen en liep weg van zijn achtervolger. De junioren D met Thijmen en Timo liepen 2360 meter: 2 kleine ronden. Meteen na de start nam Timo de leiding en sleurde aan het deelnemersveld. Na een ronde had hij nog slechts een achtervolger die hij, door het tempo hoog te houden, op de helft van de laatste ronde ook van zich afschudde. Met 13 seconden voorsprong tekende hij voor zijn vijfde Limbra-overwinning waardoor de winst van de Limbra-competitie hem niet meer kan ontgaan. Clubgenoot Thijmen was harder gestart dan in eerdere crossen waardoor hij verder voorin liep. Ook al verloor hij wat posities, hij bleef vechten voor een goede klassering en liep daardoor naar zijn beste klassering van dit seizoen.

De meisjes junioren D, Claire en Sanne kregen met iets meer dan de helft van de afstand te maken, een ronde van 1360 meter. Beide meisjes waren niet zo goed weg en moesten allebei in de achtervolging, dat gold zeker voor Sanne die bijna achteraan liep. Zowel Claire als Sanne waren na bijna 1000 meter naar voren gekomen en kwam Sanne achterop Claire gelopen. Er volgde toen een onderlinge strijd tot aan de finish die Claire net voor Sanne passeerde.

Ook de A- en B-pupillen liepen een ronde van 1360 meter. De eerste pupillenstart was die van de jongens pupillen A. Abel liet er geen gras over groeien, nam meteen de leiding en liet zien dat hij weer de sterkste was van de 45 jongens. Met een ruime voorsprong won hij zijn zevende Limbra-cross en haalt daarmee het maximale aantal punten in het circuit wat hij vandaag al op zijn naam schreef. Jorg ging meteen na de start achter Abel aan en kreeg gezelschap van twee andere jongens die samen een achtervolgend groepje van drie vormden. Jorg dreigde er af te moeten maar bleef aansluiten. Met nog 300 meter te gaan moest Jorg lossen en zag nog een concurrent voorbij komen. Maar Jorg blijft in de race voor een podiumplaats in het eindklassement.

Bij de A-pupillen meisjes is het iedere keer een spannende wedstrijd waarbij zowel Anouk als Sofie vooraan meedoen. Sofie ging vandaag iets te hard van start waardoor ze aan de leiding kwam te lopen. Op het zware parcours brak het te hoge aanvangstempo haar in het tweede gedeelte op. Door haar strijdlust won ze op de laatste honderd meter nog een positie. Anouk had geen last van haar deelname gisteren aan de Abdijcross in Kerkrade. Ze wilde daar heel graag meedoen en ging met de overwinning naar huis. Vandaag moest ze in de achtervolging op de koploopster die ze niet kon achterhalen maar ze liep wel heel vastberaden naar een keurige tweede plaats. Ook Anouk kan een podiumplaats in het totaalklassement niet meer ontgaan.

De jongere B-pupillen kregen ook het zware rondje van 1360 meter voor hun kiezen. Bij de meisjes had Lieve twee mindere crossen achter de rug. Maar vandaag liet ze zien dat ze weer op de weg terug is. Ook al had ze niet zo’n goede start, ze bleef wel zicht houden op het meisje wat op de derde positie liep. Met een vlammende eindsprint ging ze die 200 meter voor de finish voorbij en kwam nog heel dichtbij (1 seconde) de tweede plaats. In het eindklassement kan de tweede plaats haar niet meer ontgaan.

Bij de jongens had Adam een hele goede start en kwam op een zesde positie te lopen die hij tijdens de zware ronde kon behouden. Daarachter liep Pepijn die Adam op korte afstand volgde, Pepijn stopte iets te vroeg voor de finish waardoor hij op de finish nog een plaatsje verloor. Grote verrassing was Joep die achterop zijn clubgenoot Tim liep en daar een onderlinge strijd mee uitvocht. Op de laatste afdaling ging Joep Tim voorbij maar Tim vocht terug en kwam net iets eerder over de finish. In het totaalklassement gaan we Pepijn terug zien op het podium en wordt het spannend tussen Adam en Tim waarbij Adam er op dit moment beter voor staat.

De jongste van vandaag was Aron die bij de mini-pupillen 1 rondje om het grasveld moest lopen. Volgens de organisatie was dit 875 meter maar gezien de eindtijden in deze categorie van 1.37 lijkt dat niet helemaal te kloppen. Aron genoot weer van alle aandacht die hij tijdens de wedstrijd kreeg, maar genoot nog meer toen hij na de wedstrijd als derde het podium op mocht en een mooie beker ontving. In het totaalklassement vinden we Aron terug op een derde plaats die niet meer in gevaar kan komen.

Met nog twee wedstrijden in de komende twee weken nadert de Limbra-competitie haar einde. De uitslagen van de cross in Helden vind je hier.