Lieve (MPB) tijdens de cross in Venray

Lieve (MPB) tijdens de cross in Venray

Op het parcours van het Vlakwater in Venray werd in de een na laatste wedstrijd van het Limbracircuit flink gestreden om nog wat punten te halen voor het eindklassement. Dit alles gebeurde bij een vrij hoge temperatuur, zeker toen bij de jeugdwedstrijden de zon doorbrak. De familie Kovacs greep deze mooie zondag aan om met z’n vijven deel te nemen.

Bij de korte cross, 4020m verdeeld over 2 ronden, kregen Niels en Ruud gezelschap van Attila en Adriënne die hun crossdebuut maakten. Adriënne wilde geen laatste worden maar uiteindelijk hield ze 14 vrouwen achter zich! Ook voor Attila viel het mee, ook al heeft hij een klein stukje (waar geen publiek stond) gewandeld en mag hij volgende week weer aan de bak. Ruud schakelt iedere week een tegenstander uit, iedere keer als hij iemand passeert haakt diegene af in de volgende Limbracross. Ook al heeft Niels liever een zwaarder parcours dan het hoge tempo van vandaag, toch kon hij goed mee en passeerde in de tweede ronde nog drie mannen om als vijfde over de finish te komen.

Thijmen en Timo liepen bij de junioren D een kleine en een middenronde, samen een afstand van 2050 meter. Na het kleine rondje was er een kopgroep van vier jongens waarbij Timo een tweede positie innam. In het laatste gedeelte van de wedstrijd trok de koploper, Meisen van Caesar, weg maar Timo bleef volgen. Er viel een gaatje van een paar meter, de omroeper dacht dat de wedstrijd al beslist was in het voordeel van Meisen, maar Timo ging net voor de finish Meisen voorbij en won daarmee zijn zesde Limbracross. Daarachter kwam Thijmen in een grote groep te lopen, in de middenronde deed Thijmen goede zaken en schoof een aantal plaatsen naar voren. Op het laatste slingerpad richting finish werd zijn aanzetten beloond met nog wat extra plaatsen winst.

Bij de D-meisjes, een middenronde van 1550 meter, hadden Claire en Sanne allebei een slechte start, Sanne had moeite met het snelle aanvangstempo waarbij Claire in eerste instantie wel goed weg was. Maar op de lichte afdaling na de start verstapte ze zich en kwam ten val. Ze kon zich toch herpakken en zette de achtervolging op de rest in. Ze trok goed bij en door een goed laatste stuk passeerde ze meisjes die eerder dit seizoen voor haar eindigden. Sanne had het, na een weekje ziek zijn, vandaag zwaar. Ze kwam niet in haar ritme waardoor ze haar goede reeks van de laatste wedstrijden onderbroken zag.

Voor de jongens en meisjes pupillen A stonden 3 kleine rondjes, 1500 meter, op het programma. Bij de jongens zagen we hetzelfde beeld wat we al heel het cross-seizoen zien. Abel neem meteen na de start de leiding en staat die niet meer af. Ook vandaag liet hij er geen gras over groeien en liep voor iedereen uit zijn drie rondjes alsof het hem geen enkele moeite kostte. Ook deze achtste Limbracross was voor Abel! Net als Sanne had Jorg een kwakkelweek achter de rug. Maar was na de start vooraan te vinden en zette alles op alles om aansluiting met de derde plaats te houden. Aan het begin van de derde ronde moest Jorg zich gewonnen geven maar haalde toch een mooie vierde plaats waardoor hij een podiumplaats in het eindklassement veilig stelde. Net als de vorige crossen was het bij de meisjes A-pupillen weer bijzonder spannend. Zoals in iedere wedstrijd werd er weer bijzonder hard gestart maar hierdoor laat Anouk zich niet gek maken. Soepel lopend zette ze de achtervolging in en kwam op een tweede positie te lopen achter de latere winnares. Het gat met de koploopster was te groot geworden en was niet meer te overbruggen, maar ook vandaag liet eerstejaars Anouk weer een prima wedstrijd zien. Sofie kon, ondanks verwoede pogingen geen aansluiting met de achtervolgende meisjes krijgen. Ze bleef de hele wedstrijd vechten om dit toch te proberen. Om een podiumplaats in het algemeen klassement te halen is Sofie in de laatste wedstrijd afhankelijk van de concurrentie.

De jongere pupillengroepen liepen 2 rondjes, 1000 meter. Onder de B-pupillen jongens en meisjes liep ook de jarige Adam waarvoor voor aanvang van de wedstrijd al gezongen was. Vroeg in de wedstrijd had Adam zijn positie al te pakken, maar aan het einde van het eerste rondje kwamen de jongens die achter hem liepen steeds dichterbij. Hij zette in de tweede ronde goed door waardoor hij weer weg liep van zijn achtervolgers. Daarachter kwam Tim, na een iets mindere start, in het tweede gedeelte van het tweede rondje opzetten en kwam heel dichtbij Adam maar moest iets later weer afhaken. Pepijn kon zijn goede start van zijn eerdere crossen niet herhalen en liep wat verder naar achter. Met nog 150 meter te gaan, begon hij aan een indrukkende eindsprint waarmee hij over de finishlijn stormde en een paar plekken kon winnen. Bij de meisjes had Lieve geen goede start waardoor ze een beetje achterop raakte. Toen ze in het laatste gedeelte aanzette voor een eindsprint was een podiumplaats al buiten bereik. In het eindklassement is ze wel al zeker van een tweede plaats.

Bij de jongste pupillengroep was het wedstrijdverloop moeilijk te volgen, niet alle startnummers waren voorzien van (de goede) stickers. Ook de jury wist na afloop niet wat de uitslag was, die werd later op de dag bekend gemaakt. Aron was in het begin een heel verhaal aan het vertellen tegen zijn medelopertjes maar omdat die niet wilden luisteren ging hij ook maar lopen. Aan het publiek liet hij een mooie eindsprint zien om, naar later bleek, als vierde te eindigen. Nadat Adam nog een keer met de heerlijke eigengebakken chocoladecake rond was gegaan kijken we uit naar de volgende verjaardagen van zijn broers in februari.

De uitslagen vind je hier.