Groepsfoto Limbra Heythuysen

Groepsfoto Limbra Heythuysen

Traditioneel is de Leudalcross in Haelen de laatste wedstrijd van de Limbracross-competitie. Het was een koude editie waarbij het tijdens de eerste wedstrijden sneeuwde. Het parcours ging over een grasveld met daarna korte heuveltjes en afdalingen. De mannen van de korte cross werden nog verder het bos ingestuurd waar ze ook met golvende paden te maken kregen. Niels en Ruud kregen aan de start gezelschap van Ronald en Johan die hun debuut maakten in de Limbracross. Niels kreeg zijn concurrent Franssen uit het klassement achter zich aan en loodste hem over het parcours en door de wedstrijd. Met nog 300 meter te gaan versnelde Franssen waarop Niels geen antwoord had, maar kon wel zijn 5e plaats in het klassement veilig stellen. Ruud haalde vandaag zijn doel alle Limbracrossen uit te lopen en haalde ook zijn beste klassering waardoor hij in het eindklassement naar een 15e plaats steeg. Beide debutanten liepen in elkaars buurt waarbij Ronald voor Johan liep, maar na de laatste ronde kwam Johan iets eerder uit het bos dan Ronald. Omdat hij nog een concurrent mee kreeg naar de finish perste Johan er nog een “winnend” sprintje uit waardoor hij iets eerder finishte dan Ronald.

Omdat de middelbare scholen in Helmond hun “open dagen” hielden, was de AtH-deelname bij de D-junioren wat minder. Bij de jongens ging de wedstrijd over 3 ronden, 2580 meter. Kort na de start vormde vier jongens een kopgroepje waarvan Timo deel uitmaakte. De eerste ronde zou Timo niet op kop gaan lopen, waardoor hij zich zichtbaar in moest houden. In de tweede ronde op het grasveld ging zijn tempo omhoog en leek het of de andere drie jongens stil stonden. Zijn snel opgebouwde voorsprong kon hij soepel lopend vergroten waardoor hij met deze overwinning het maximale aantal punten haalde in het klassement. Voor Sanne stonden er twee rondjes op het programma: 1730 meter. In tegenstelling tot eerdere crossen was Sanne iets harder van start gegaan en kon ze aansluiten bij een groepje van vijf meisjes. Geeft ze normaal gesproken zo’n aansluiting niet meer af, nu liet ze het groepje al vrij snel gaan waardoor ze alleen kwam te lopen. In de tweede ronde kwam haar doorzettingsvermogen naar boven en liep ze in op een meisje voor haar. In het heuvelachtige gedeelte wist ze die te passeren, met haar vandaag verdiende aantal punten steeg Sanne naar een mooie twaalfde plaats in het klassement.

De pupillen A en B liepen net als Sanne 2 ronden, de allerjongsten kregen de helft voorgeschoteld. Bij de jongens A-pupillen ging Abel, ondanks dat hij de dagen voor de wedstrijd niet fit was, weer hard van start. Nog niet helemaal opgeknapt, moest hij in de tweede ronde opgeven, dit had geen invloed voor zijn eindklassement wat hij twee crossen geleden al met het maximale puntenaantal had gewonnen. Jorg ging goed van start en sloot goed aan bij de achtervolgende groep, toen het groepje uit elkaar dreigde te vallen schoof Jorg keurig door en kwam op een derde plaats te lopen. In het tweede rondje kwam Debets van Avon opzetten en verwees Jorg naar de vierde plaats wat hem alweer een houten medaille opleverde. Omdat bij de pupillen de eerste vijf in het eindklassement een prijs krijgen stond ook Jorg met zijn vierde plaats in het klassement op het podium.

Bij de meisjes raakt Anouk meestal bij de start iets achterop en moet dan aan een inhaalrace gaan beginnen. Vandaag nam ze na de start de leiding, die ze ruim een ronde wist vast te houden. Toen kwam de latere winnares haar voorbij maar Anouk bleef goed partij geven. Haar beloning een tweede plaats met ruime voorsprong op nummer drie. Sofie kon net niet aansluiten bij het achtervolgende groepje maar kreeg wel Dillmann van Achilles-Top mee. Het achtervolgende groepje bleef net buiten bereik maar als zesde wist ze wel Dillmann achter zich te houden. In het totaalklassement mocht Anouk als derde het podium op, Sofie viel er net buiten.

De jongens en meisjes B-pupillen gingen weer samen van start. Voor Lieve is het belangrijk om meteen aansluiting met de koploopsters te krijgen. Haar start was weer vanouds waardoor ze zich vooraan meldde. Op het grasveld liet ze “het een beetje lopen” waardoor ze wat naar achter wegzakte. Met nog 500 meter te gaan, ging het tempo omhoog en begon ze in te lopen en werden er meisjes gepasseerd. Voor een podiumplaats was de opgelopen achterstand te groot, maar met een goed laatste stuk bleef ze daar slechts zes seconden van verwijderd. Voor de wedstrijd stond haar tweede plaats in het eindklassement al vast. Bij de jongens was Pepijn weer goed weg maar werd op het grasveld voorbij gegaan door Adam, die afstand van Pepijn nam. Met nog 300 meter te gaan kwam Pepijn weer opzetten en ging Adam voorbij die niet direct aan kon sluiten. Adam gaf zich niet gewonnen en bleef op korte afstand zijn clubgenoot volgen. Met een verschil van drie seconden kwamen ze als vijfde en zesde over de finish. Daarachter had Tim een mindere start en had op de smalle paadjes moeite om kinderen te passeren. Gaandeweg de wedstrijd kwam hij verder naar voren en passeerde als negende de finishlijn. Tim vinden we in het eindklassement op een 8e plaats, Pepijn en Adam moesten Ketje als vierde en vijfde op het podium delen.

Bij de start van de jongste en laatste groep was er een grote valpartij waarvan Aron gelukkig geen last had. Iedere keer als hij aangemoedigd werd zette hij even flink aan wat hem uiteindelijk een vierde plaats en opnieuw een houten medaille opleverde. In het eindklassement mocht hij op het derde treetje van het podium plaatsnemen.

Nadat de jaarlijkse groepsfoto in Haelen was gemaakt en Ketje tevreden was na vandaag tien keer op het podium te hebben mogen staan, is het Limbra-circuit ten einde. Maar het winterseizoen is nog zeker niet afgelopen: er staan nog verschillende indoorwedstrijden op het programma en ook de laatste meters in het bos zijn nog niet gelopen.

De uitslagen vind je hier.