Jordi, de man in vorm

Jordi, de man in vorm

In het weekend stonden twee wedstrijden met AtH-deelname op het programma: op vrijdagavond in Wageningen en zondag in Barendrecht. De absolute smaakmaker was Jordi van der Kuijlen die liet zien ‘de man in vorm’ te zijn. Op vrijdag startte hij zijn weekend in Wageningen op de 100 meter. Hij legde deze afstand in 11,39 sec. af, veel sneller dan zijn oude clubrecord van 11,56. Op de 200m ging hij ook sneller dan het één week oude clubrecord, hij finishte na 23,35. Niels liep in Wageningen een 800m, waarin hij in de eerste ronde een beetje ingesloten raakte. De doorkomst bij de rondebel was daarom te langzaam voor een goede tijd en in de tweede ronde liepen de benen vol; 2:04,01.

Op zondag verscheen ‘de man in vorm’ opnieuw in de sprintbaan. Op de 150 meter keek Jordi halverwege nog tegen een flinke achterstand aan, maar met een indrukwekkende inhaalrace klopte hij zijn tegenstander in een razendsnelle 16,62. Zou hij op de 100m en 200m dan nog sneller kunnen dan in Wageningen? Het antwoord bleek, met hulp van een kleine rugwind, volmondig ja! Hij noteerde maar liefst 11,23 en 22,83 in de boeken, goed voor een 62e en 56e plek op de Nederlandse jaarranglijst bij de mannen senioren. En waar het nou aan ligt zal wel nooit helemaal duidelijk worden; Monster, zijn goedkope/dure spikes met de juiste sokken of zijn (gebrek aan) training?!

In Barendrecht kwam ook Niels weer de baan op, dit keer om twee ‘makkelijke’ pr’s te verbeteren. De 200m ligt hem niet maar leverde wel een pr op (26,08) en op de 1 mijl (1609m) wilde hij graag het oude clubrecord onder de 5 minuten brengen. Ondanks de stevige wind lukte dit makkelijk: 4:46,79 met nog veel over. Mike liep de 200 meter met als doel een tijd onder de 25 seconden. De wind hielp hem een beetje mee, zodat hij al na 24,81 de finish passeerde. Op de 400 meter was diezelfde wind hem minder goed gezind. Een felle tegenwind zorgde voor een te langzame eerste helft en hoewel hij sterk doorzette naar de finish kwam hij net tekort voor een pr of een tijd onder de 55 seconden: 55,35. Voor Timo was het een wedstrijd buiten de ‘comfortzone’ met een 100m en 400m op het programma. Op de 100 meter wist hij zijn pr 13,32 exact te evenaren en op de 400 meter kwam hij in gevecht met dezelfde tegenwind als Mike. Hij eindigde net boven de 60 sec. en zijn eigen pr, maar liep in deze omstandigheden toch een mooie 60,39.

Sanne was de enige die zich dit weekend aan een technisch onderdeel waagde. Bij het kogelstoten landde de kogel na 6,48 meter, 23 centimeter minder ver dan haar pr. Op de 800m startte ze vervolgens wat afwachtend en had al snel door dat het harder moest. Het verlies was echter al geleden, want het groepje waar ze achteraan moest liep toen al 25 meter voor haar. Ze kon hier nog wel naar toe versnellen, maar ze greep op de finish (2:42,06) één seconde naast haar pr. Abel startte net als Sanne afwachtend en ging helemaal aan het eind van de groep lopen. Dit was in deze serie helemaal niet nodig, waardoor het voor Abel eigenlijk te langzaam ging. Hij kon dit in de tweede ronde ook niet echt herstellen. Zijn finish na 2:24,29 was weliswaar een pr, maar ook net zo hard als een week eerder zijn doorkomst op de 1000m. Jorg wist zijn debuut op de 800m beter in te delen en profiteerde dan ook goed van de tegenstanders in zijn serie. Hij was dus tevreden met zijn 2:28,16, een prima tijd voor Jorg op deze afstand die hij ook erg leuk vond.

De uitslagen van Wageningen vind je hier en de uitslagen van Barendrecht hier.