Jordi sprint in Tilburg

Jordi sprint in Tilburg

Het was wisselend weer bij de Septemberwedstrijd in Tilburg waar de vesten afwisselend aan en uit gingen. Helaas voor de sprinters koos de organisatie de sprintzijde met wind tegen. Jammer áls je de gelegenheid hebt om te kiezen, dat deze keuze gemaakt wordt.

Met flink wat trainingsachterstand begon Jordi aan de sprintmeerkamp: 60m, 100m en 200m. Ondanks de tegenwind liep hij een keurige 7.48. Een uur later was het startblok verzet naar de 100m-lijn. Met -2.3 wind liep hij naar zijn tweede tijd ooit maar kwam met zijn been trekkend teruggelopen. Zijn hamstring speelde op, “o dat loop ik er dadelijk wel uit”. Dat deed hij inderdaad op de 200m waar hij in een sterke serie, weer met tegenwind naar een nieuw PR liep: 23.70. Zijn jongere clubgenoten Jorg en Abel zaten in het blok voor de 80m waar Jorg weer razendsnel uitkwam. Jorg mag tevreden zijn met zijn 11.26 gezien de tegenwind. Abel had vandaag wat meer moeite met de sprint maar was ook meer met zijn 1000m bezig. Na de sprintseries stond het langere loopwerk op het programma. Niels was met zijn 1.29.05 op de 600m niet tevreden: “dit is gewoon een doorkomsttijd op de 800”. Timo begon achter de koploper aan zijn anderhalve ronde. Hij kreeg snel in de gaten dat het tempo voor hem iets te hoog lag en nam wat terug. Zijn achtervolgers lagen al te ver achter om partij te bieden waardoor Timo alleen kwam te lopen. Maar met een PR-verbetering van 8 seconden liet hij zien dit jaar een grote stap gezet te hebben.

Op telefoons werd de livestream gezocht van het NK junioren in Amersfoort waar Mike aan de start stond van de 400m horden. Er werd hard aangemoedigd maar of Mike het gehoord heeft…

Eindelijk kwam er een einde aan de ontelbare rondjes die Abel en Timo vandaag in Tilburg samen gewandeld hebben. De 1000m ging beginnen. Omdat Abel na zijn meerkamp in Gemert solo 3.07 had gelopen op deze afstand en dus harder moet kunnen, besloot Niels te gaan hazen. Hij vertrok op 3 minuten, Abel kreeg de opdracht te volgen. Abel hield zich aan de opdracht en liep goed met Niels mee. De laatste 100 meter werd het zwaarder voor Abel. Maar onder luide aanmoedigingen van Niels en de rest van AtH haalde hij de finish in 3.00.81. Voor Niels zullen de aanvragen wel binnenstromen: hij finishte precies in de afgesproken tijd; 3.00.00. In dezelfde serie wezen de tussentijden van Jorg ook een nieuw PR aan. Mede dankzij een goede laatste 200 meter scherpte Jorg zijn PR met meer dan vijf seconden aan naar 3.14.28. Laatste AtH-er die in actie kwam was Sanne, ook op de 1000m. Ook Sanne lag voor op haar PR maar verloor iets halverwege de wedstrijd. Toch kon ze zich weer hervatten waardoor ook zij een PR-verbetering van meer dan vier seconden mee naar huis nam.

Met allemaal een nieuw PR op zak werd al weer reikhalzend uitgekeken naar de volgende wedstrijd. Het seizoen is immers maar kort dit jaar. De uitslagen vind je hier.