Kick, Dex, Mariam en Marcus

De laatste vraag die zes weken geleden bij de ALV-rondvraag gesteld werd, resulteerde in een eerste door AtH georganiseerde baanwedstrijd. En eentje die erg in trek was bij de deelnemers. Toen de AtH-atleten hadden ingeschreven en de inschrijving voor de rest openging, stroomden de inschrijvingen vanuit het hele land binnen.

Op de dag zelf werden er verschillende mooie prestaties genoteerd, waaronder de 7.26 van Damian Felter (PAC) bij ver. Met deze prestatie voert hij de Nederlandse jaarranglijst aan. Hierop maakte Ruud de opmerking: “dan voer ik de ranglijst bij het harken aan”.

Avondprogramma

Wat AtH betreft verraste Jordi ‘s avonds op de 100m met 11.87. Door het vele werken afgelopen tijd was er geen tijd om te trainen. Als je dan met -2.6 wind slechts 0.3 seconden boven je PR blijft belooft dat meer. Ook op de 200m liet hij een keurige 24.41 noteren. Ondanks dezelfde sterke wind bleef B-junior Mike op de 100m een fractie boven zijn PR. Op de 200m beloonde Mike zichzelf, hij verbeterde zijn PR naar 25.11 en is daarmee 0.18 sec. sneller dan het oude clubrecord van Dirk Aarts. C-junior Thijmen moest op de 100m ook tegen de harde tegenwind opboksen maar dat belette hem niet om zijn PR met bijna een seconde te verbeteren. Na zijn wedstrijd ging Thijmen naar het rondenbord waar hij C-junior Timo een hele hap van zijn 3000m-PR af zag halen. Bijna een halve minuut was hij sneller over de 7,5 ronden. C-juniore Marta maakte haar debuut op de 100m waar ook zij met een tegenwind van 2.6 kreeg te maken. Toch was ze iets sneller dan het oude clubrecord van Sofie. Later op de avond scherpte ze haar eigen clubrecord op hss nog met 11 cm aan. Bij het discuswerpen liet Sanne, ook MC, de discus 2 meter verder neerkomen dan haar oude PR, de 16.91 was bovendien 1.64 m verder dan het clubrecord van Laura Claessen. Sanne sloot met nog een PR haar avond af. Alleen lopend op de 3000m, maar zoals altijd stug doorzettend,  verbeterde ze haar tijd van vorig jaar met 12 seconden.

Middagprogramma

Voor het avondprogramma kwamen de pupillen en D-junioren ’s middags in actie. Ook ’s middags speelde de harde wind de tijden op de looponderdelen parten.

D-junioren

Op de 80m bij de jongens viel Jorg zijn startsnelheid in de snelste serie op. Als eerste was hij weg, net als de rest in zijn serie bleef Jorg iets boven zijn PR. Ook Abel bleef in de serie daarna iets boven zijn beste tijd. Bij ver bleef Abel slechts 3 cm van zijn beste sprong van 4.40 verwijderd. Eerstejaars Jorg liet hier een mooie afstand van 4.75 noteren, maar helaas (voor de NL-statistieken) wees de windmeter + 2.8 m/s aan. Abel liet de kogel 28 cm verder dan voorheen neerkomen; 6.99. Ook op de langere looponderdelen kregen de atleetjes te maken met de harde wind. Toch besloot Jorg op de 600m hard te vertrekken waardoor hij in eerste instantie niemand meekreeg. Later in de wedstrijd kwam de concurrentie voorbij maar liep Jorg toch naar een keurige 1.50.56. Abel had na zijn “rustvakantie” in Hongarije toch gekozen voor een 1000m. In de snelste serie werd al snel een kopgroep gevormd waar ook Abel deel van uitmaakte. Toen het tempo na 600m iets opgeschroefd werd, ging Abel goed mee en liep naar een alleszins acceptabele 3.11.80. Bij de meisjes bleven zowel Anouk als Sofie op de 60m boven hun PR. Bij ver komt voor Anouk de 4 metergrens in beeld: 3.94, Sofie bleef vandaag ver verwijderd van haar beste sprong. Ook bij kogel liet Anouk een PR noteren: voor het eerst over de 7 meter, 7.08. Hier kwam Sofie dichtbij haar beste prestatie. Op de 600m verzuimde Sofie om na het startschot te lopen waardoor ze kostbare seconden verloor. Op de 1000m had Anouk moeite om in haar ritme te komen en aansluiting te krijgen met de deelnemers van haar niveau. Ook al lukte het op de 1000m vandaag niet, toch heeft ze 2 nieuwe PR’s op zak.

A-Pupillen

Omdat ieder onderdeel in tijdsblokken van 40 minuten werd gehouden, was besloten om pupillen de keuze te geven om een of twee keer te sprinten. Alle pupillen kozen om twee keer te sprinten. Adam, Joep en Kevin kwamen ondanks de wind als extra tegenstander in de buurt van hun PR. Dat gold voor Joep en Kevin ook bij ver waar Adam zijn PR met 5 cm verbeterde. Dat verbeteren lukte hem niet bij kogel. Voor Kevin kwam er 1 cm bij, Tim liet er 13 extra opmeten en Joep, net terug van vakantie, zag het lint 18 cm verder uitrollen. Het lint stopte net voor de 7 meter: 6.98 voor Joep. Tim en Kevin kozen voor de 600m. Voor sprinter Kevin lang genoeg. Hij ging furieus van start maar moest tijdens de wedstrijd een tandje terug nemen. Beloning was wel een PR-verbetering van acht seconden. Tim bleef niet achter bij Kevin, ook hij liep harder dan ooit, zijn PR ging met 7 seconden aan diggelen. Adam had voor het langere werk gekozen. Op de 1000m had Adam het vandaag zwaar, hij bleef ook ver van zijn beste tijd verwijderd.

Bij de meisjes maakte Luna, op een aantal onderlinge testwedstrijdjes in coronatijd na, haar wedstrijddebuut op de baan. Zowel Lieve als Luna waren in de tweede omloop op de 60m sneller waarbij Luna haar tijd uit de testwedstrijd met 0.38 flink verbeterde. Bij verspringen blijft het voor Lieve moeilijk om haar PR te verbeteren. Vorig jaar sprong ze als eerstejaars al 4 meter 55. Ook hier wist Luna een aantal centimeters te winnen. Met de kogel kwam Lieve in de buurt van haar PR, Luna bleef daar verder van af. Samen gingen de meisjes van start op de 600m. Net na de start werd Luna aangetikt waardoor ze bijna ten val kwam, verder dan een flinke struikelbeweging kwam het gelukkig niet. Lieve liep een stukje voor Luna maar zag haar clubgenote tijdens de wedstrijd voorbij komen. Voor Luna was dit een nieuwe afstand waardoor ze met 3 PR’s naar huis keerde.

B-Pupillen

Ervaren rot Aron nam twee AtH-debutanten met zich mee over de baan. Debutant Guus wist de 40m sprint te winnen, op gepaste afstand gevolgd door Aron, die op zijn hielen werd gezeten door debutant Thomas. Een een-twee-drietje voor AtH. Ook het verspringen was voor Guus, ook al heeft hij op de trainingstestwedstrijden al verder gesprongen. Aron kwam ook niet tot zijn verste sprong. Thomas zette zijn eerste prestatie neer. Dat deed Guus met de kogel. Thomas wist precies de afstand van de testwedstrijd te halen. Aron kwam iets verder dan zijn clubgenoten maar niet bij zijn beste prestatie. Op de 600m maakten Guus en Aron het spannend. Aron ging harder van start dan Guus. Na 200m ging Guus buitenom en liep het gat met Aron dicht. Net voor de finish passeerde hij Aron en was 4 sec. sneller dan een paar weken geleden. Aron is al eens sneller geweest. Thomas liep in de serie daarna, kwam ook na 200m goed op gang en finishte als tweede in zijn serie en was maar liefst 16 seconden sneller dan in de onderlinge testwedstrijd.

Bij de meisjes moest Mariam het AtH-blauw verdedigen. Ook voor haar was het de eerste officiële wedstrijd. Ze kwam keurig uit het startblok op de 40m maar had eerder al harder gelopen. Bij ver liet ze wat centimeters liggen. Maar bij kogel eiste ze de derde plaats op met een verbetering van 17 cm, waarbij de kogel na 4 meter en 6 cm neerkwam. Op de 600m maakte ze haar debuut en vonden we haar na de finish uitpuffend in het gras.

C-Pupillen

Ook voor Marcus was dit zijn eerste baanwedstrijd. Op de 40m liep hij precies, tot op de honderdsten nauwkleurig, twee keer dezelfde tijd. Dat is ook een prestatie, Marcus. Dat hij kan hoogspringen dat had hij bij de eigen testwedstrijdjes al laten zien, vandaag pakte hij ook de tweede plaats bij verspringen. Kogelstoten was nieuw en wat moeilijker voor Marcus. De anderhalve ronde, 600m, wist Marcus ook tot een goed einde te brengen.

Nina was bij de meisjes ervaringsdeskundige. Ze heeft vorig jaar al een baanseizoen meegedraaid als mini-pupil. Ze gaf op de 40m sprint dan ook meteen haar visitekaartje voor vandaag af. Ze won deze overtuigend in 7.38 en verbeterde met deze tijd het clubrecord van Lieve Derks met 0.03 sec. Ook het kogelstoten nam ze voor haar rekening, ook dit onderdeel won ze overtuigend. Bij het verspringen ontliepen de eerste drie elkaar niet veel. Met haar 2.85 kwam ze in de buurt van haar beste sprong ooit, voor vandaag betekende dat een derde plaats. Met een nieuw PR van 2.32.02 op de 600m sloot ze haar dag af met een tweede plaats.

Mini-pupillen

De allerjongste jongens van vandaag, Dex en Kick lieten op de 40m zien dat ze veel geleerd hebben. Beiden waren een volle seconde sneller dan op de eigen testwedstrijd een maand geleden. Voor Kick een 3e en Dex een 4e plaats. Bij ver sprong Dex precies zijn PR; 2.65 wat goed was voor een 3e plaats, een 2e plaats voor Kick die 1 cm onder zijn PR bleef; 2.94. Dex liet de kogel bijna een halve meter verder landen dan bij zijn beste tot nu, weer een derde plaats. Kick bleef wat achter bij zijn beste prestatie. Op de 600m liepen Dex en Kick met enkele oudere clubgenootjes mee. Toen B-pupil Guus na 200m zijn versnelling inzette ging Dex met hem mee. Hij bleef goed bij en sprintte samen met Guus en Aron naar de finish waarbij Dex zijn iets oudere clubgenoten sneller af was. Van de mini-pupillen was hij vandaag de allersnelste op de 600m. Kick vond het spannend aan de start maar hervond zich al snel na het startschot. Hij liep naar een keurige tweede plaats, zes seconden voorsprong op nummer drie.

Bij de meisjes was Aminata vandaag grootverdiener. Ze won de 40m sprint met meer dan een halve seconde voorsprong. Haar 8.22 is bijna een seconde sneller dan in de onderlinge testwedstrijd. Ook bij het verspringen was ze de sterkste. Bij kogel moest ze iemand voor haar dulden. Maar op de afsluitende 600m was ze maar liefst 35 seconden sneller dan haar achtervolgster.

Wij, als AtH kijken terug op een geslaagde eerste AtH Trackmeeting en willen langs deze weg nogmaals alle deelnemers en vrijwilligers, maar ook Eindhoven Atletiek, bedanken. Onze vrijwilligers hebben laten zien dat zelfs een kleine vereniging een mooie wedstrijd neer kan zetten. Rest alleen nog de vraag wat de muis die uit de hinkstapbalk kwam gesprongen met de beugel heeft gedaan?

De uitslagen vind je hier.