Damian Felter springt 7,26 meter ver!

Wat begon met het idee om de lege wedstrijdkalender van 2020 aan te vullen, groeide al snel uit tot een drukke atletiekwedstrijd met zo’n 450 deelnemers. De AtH Trackmeeting Eindhoven op 22 augustus was voor AtH de eerste zelf georganiseerde atletiekwedstrijd. Onze juryleden, meehelpende ouders én jeugdleden zorgden voor een succesvolle en prettige baanwedstrijd voor jong en oud.

Absolute hoogtepunt van de wedstrijd was zonder twijfel de vertesprong van Damian Felter (PAC Rotterdam) die als JJB/U18 maar liefst 7,26 meter ver in het zand landde (foto). Zijn sprong komt in de Nederlandse ranglijst U18 op de 7e plaats allertijden! Vier andere verspringers wisten deze avond de 6 meter te passeren, beste vrouwelijke springster was A-junior Kadidja Sangare van Leiden Atletiek (5.86), de beste junioren-sprong van dit jaar in NL ware het niet dat ze teveel rugwind had.

Over wind gesproken, de felle windvlagen zorgden voor wisselende resultaten op de looponderdelen. A-junior Jarreau Suijkerbuijk (Scorpio) leek er op de 3000m weinig last van te hebben, hij liep een nieuw baanrecord in 8:25,86. Met 15 lopers onder de 9 minuten en 53 onder de 10 minuten was het sowieso een snel deelnemersveld. De sprintonderdelen werden duidelijk meer geteisterd door de wind; Ken Leunissen (AV Zuidwal) liep de snelste 100m in 11,48 bij een tegenwind van 2,6 m/s, de Belg Niels Kerkhofs won de 200m na 22,57 sec. bij -1,8 m/s. De 800 meter werd een prooi van de snelle B-junior Beer Harms (Phanos) in 1:54,21. Twaalf mannen doken hier onder de 2:00-minutengrens en we zagen toch nog de nodige pr’s met dank aan de spannende series. Eerste vrouwelijke finisher was ook weer een junior; Emmy van den Berg (Prins Hendrik) finishte na 2:12,92.

Bij de werponderdelen waren alle ogen gericht op B-junior Matyas Kerekgyarto (Swift Atletiek), indoor al goed voor een Nederlands record kogelstoten. In Eindhoven kwam zijn kogel tot 18 meter 19 en de discus landde op 51,35 meter in het veld. Maar liefst 4 andere B-junioren wierpen de discus ook meer dan 40 meter, net als C-junior Luca Boers (46,75m), B-meisje Jaybre Wau (43,23 en 1e op de NL-jaarranglijst) en 70+’er Jan van Hooft.

Vóór het geweld in het avondprogramma kwamen al zo’n 150 jeugdatleten de baan op. Het was één van de eerste pupillenwedstrijden van Nederland in 2020 en de wedstrijd van de D-junioren werd gedomineerd door sterke Belgische deelnemers. Goede prestaties en plezier gingen duidelijk hand in hand en dus werden er bij de jeugd veel pr’s verpulverd.

Hopelijk hebben de deelnemers net zo genoten als de organisatie én alle juryleden en wie weet tot volgend jaar! De volledige uitslagen van de wedstrijd vind je op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/33847

Foto: Johan Manders