Timo

Omdat de eerste Trackmeeting in Utrecht binnen 10 minuten uitverkocht was, werd nog tijdens de wedstrijd besloten om één week later een tweede editie te organiseren. Gisteren kwamen nog eens 400 deelnemers naar Utrecht, waaronder Sanne, Niels, Mike en Timo. Sanne wilde na haar debuut op de 1500 meter deze afstand nogmaals proberen. Doel was om de laatste 500 meter beter te ‘overleven’ en zo haar 5’50” te verbeteren. Opnieuw kon ze achteraan een groepje starten, maar ditmaal viel de groep eerder uit elkaar. Sanne kwam meer alleen te lopen, maar wel zicht op andere deelnemers een meter of 10 voor haar. Met het idee om daar dicht bij te blijven én met de ervaring van vorige week kon ze haar tempo beter vasthouden. Ze finishte na 5:43,76, zo’n 7 seconden sneller dan vorige week.

Op de 800m startte Niels een stuk scherper dan vorige week. Het feit dat hij aan de buitenkant van de groep te lopen kwam, zorgde dat hij goed kon versnellen op de momenten dat dat nodig was. In de laatste 200 meter waren de benen helemaal leeg, dus daar kwam wat verval. Maar 2:01,21 was 3 seconden sneller dan een week eerder.

Mike kreeg de perfecte serie voorgeschoteld om ook eens een 800 meter te proberen. De opening leek wat aan de snelle kant (30 sec. op 200m), maar dit tempo bleef verrassend lang overeind. Sterker nog, toen de laatste halve ronde begon liep Mike in de buitenbocht een grote groep voorbij en had hij een sterke eindsprint. Resultaat een onverwacht snelle 2:07,01.

Timo werd na de start opgeslokt in een groep atleten die een stuk groter waren. Na 350 meter zakte het tempo wat en was de koploper al gevlogen. Timo moest dus in de achtervolging en deed dit prima. Hij bleef lang aandringen om dichterbij te komen, waardoor ook hij een pr kon noteren: 2:15,65 (-4 seconden).

Op dezelfde dag vond in Vught een onderlinge wedstrijd plaats van atletiekvereniging Prins Hendrik. Omdat de resterende startplekken te vergeven waren voor leden van andere verenigingen, konden Anouk en Sofie hier van start op de 800m. Anouk startte in een groepje, maar bij de rondebel was toch een klein gaatje ontstaan. Gelukkig viel in de tweede ronde een deelnemer terug waardoor ze op karakter naar 2:36,95 kon lopen. Sofie had een serie daarna minder tegenstand te dulden, het werd een 800 meter lange solorace die eindigde na een prima 2:38,11.

Op zondagochtend werd in het Nijmeegse Goffertpark een razendsnelle 5 km op de weg georganiseerd. Mike Foppen van AV Cifla liep hier een Nederlands Record van 13:31, dat voorafgegaan werd door het startsignaal van starter Niels. Daarmee verscheen onze club AtH op het officiële recordformulier.

De uitslagen vind je hier en hier.