Jorg en Abel op de finish in Epe

Nadat atletiekwedstrijden zo’n 4 maanden, midden in het zomerseizoen, niet toegestaan waren bood de datum 1 juli weer hoop. Ondanks de extra regels waaraan de organisatie moest voldoen, trapte de organisatie van de Trackmeetings in Utrecht op vrijdag 10 juli 2020 het seizoen af. En de animo was groot; na 10 minuten hadden ze 400 voorinschrijvingen en waren de MiLa-onderdelen vol. Niels, Mike, Timo en Sanne hadden echter een plekje op de deelnemerslijst en mochten weer een startnummer opspelden.

Niels begon op de 800m naar eigen zeggen wat onwennig en miste de wedstrijdscherpte die nodig is. Daardoor ontstond een ‘wedstrijd tegen zichzelf’ en had de eindtijd 2:04,20 wat sneller mogen zijn. Fysiek was het echter de makkelijkste 2:04 ooit, dus waarschijnlijk komt dat later dit seizoen wel goed. Mike startte op de 400 meter tegen deelnemers die erg aan elkaar gewaagd waren. Dit zorgde ervoor dat hij na het startschot flink moest aanpoten om bij te blijven. Deze snelle opening kon lang vastgehouden worden, maar echt durven te verzuren op de 400m moet Mike nog steeds leren. Desondanks hield hij het tempo goed hoog waardoor hij een nieuw pr mocht noteren na 55,81 seconden (-0,38 seconden).

Timo was gebrand op een goede tijd op de 1500 meter. Hij kreeg hiervoor de perfecte serie voorgeschoteld met een kopgroepje waarin hij in een mooi vlak tempo de eerste kilometer kon afleggen. Toen het tempo wat zakte moest iemand overnemen. Bij de bel voor de laatste ronde gebeurde dit ook waarop Timo goed reageerde door mee te versnellen. In de laatste 200 meter moest hij de koploper laten gaan, maar zijn 4:44,15 was zo’n 8 seconden sneller dan vorig jaar. Voor Sanne was de 1500m deze avond een nieuwe afstand. Zonder echte verwachtingen begon ze achter een groot groepje dat al snel uit elkaar brokkelde. Sanne moest na zo’n 900 meter een klein gaatje laten, dat helaas in een zware, laatste ronde een flink gat bleek te worden. Na 5:50,16 eindigde ze haar debuut op de 1500 meter, wat ze een leuke maar moeilijke afstand vond.

Op zaterdag bereikten we na een zigzaggende caravan-ontwijkende autorit de mooi gelegen atletiekbaan in Epe. Hier stonden korte en incourante looponderdelen op het programma. Het was niet echt warm in Epe en af en toe viel er een regenbuitje. Na zijn PR gisteravond op de 400m bleef Mike (JB) op de kortste sprintafstand slechts 0.02 sec. boven zijn PR van 12.49. De 150 m ging even later sneller dan zijn PR 18.55 tegen 19.03. Met 19.03 had hij samen met Thijs van Lith het clubrecord op deze afstand. Maar vanaf vandaag staat alleen de naam van Mike met 18.55 bovenaan. 

Voordat C-junior Timo van start ging op de 300m waren we getuige van een snelle 300 van Liemarvin Bonevacia. Was hij gisteren al sneller op de 1500m ook op de kortere 300m liet Timo zien dat hij sneller is dan vorig jaar. Meer dan 3,5 seconden gingen er van zijn PR.

Bij de D-junioren drie onderdelen voor Abel en Jorg. Op de 80m troffen ze elkaar in de snelste serie. Zoals altijd was Jorg razendsnel uit het startblok en liep weg bij de rest. Abel bleef nog het dichtste bij waardoor de seriewinst voor Jorg was en Abel als tweede finishte. Jorg liep naar een nieuw PR 11.21, Abel bleef met zijn 11.37 iets boven zijn PR van vorig jaar. Hiermee komt Jorg in zijn eerste juniorenjaar al heel dicht bij het clubrecord bij de D-junioren, 11.16.  Hij is er op gebrand dat dit jaar al te verbeteren. Abel en Jorg troffen elkaar op de 150m weer in de snelste serie. Samen lagen ze voor op de rest. Abel had een kleine voorsprong op Jorg, beiden verbeterden hun PR en het clubrecord van Timo (21.06). Jorg kwam tot 20.98, Abel 20.85. De lange sprintafstand, 300m was voor beiden nieuw. Jorg was weer snel uit het blok en zag 46.06 op de klok verschijnen, 0.77 sec. sneller dan het clubrecord van zijn broer Timo (2018). In de volgende serie bleef Abel knokken tot het einde en wees de klok 46.05 aan; 0.01 sec. sneller dan Jorg. Abel was verbaasd dat hij het record overnam en Jorg kwam niet verder dan : “nee, hè”. Maar hij zag de humor er wel van in dat hij 3 minuten clubrecordhouder is geweest.

De kortste afstand van vandaag was de 60m voor Anouk (MD). Alhoewel dit niet de afstand voor Anouk is, vond ze het fijn weer een, zij het korte, wedstrijd te kunnen lopen. Bij Sofie gingen de spikes aan voor de 150 meter. Hier kwam ze heel dicht bij haar PR. Zowel Anouk als Sofie maakten hun debuut op de incourante 300m. In serie 2 startte Anouk, Sofie in serie 3. De tijd van Anouk, 52.92 betekende een verbetering van het clubrecord van Claire van den Hurk met 1.21 seconden. In de 3e serie ging Sofie hard van start en bleef goed doortrekken, resultaat: 50.86. Daarmee komt Sofies naam bovenaan het rijtje en verbeterde ze het oude clubrecord met 3.27 seconden.

Met 9 persoonlijke records waarvan er 4 een clubrecord zijn, hebben we een mooi uitzicht op hopelijk nog mooie wedstrijden dit baanseizoen. Het mooiste uitzicht van vandaag had Jorg, maar of hij er goed van geslapen heeft?

De uitslagen en statistieken zijn weer te vinden op onze website!