Jordi op weg naar een nieuw clubrecord 150m

Jordi op weg naar een nieuw clubrecord 150m

Het was prima weer bij aankomst in Oud-Beijerland waar een baanwedstrijd plaatsvond voor alle categorieën, die ook aan alle loopafstanden konden deelnemen. Voor senior Jordi was het wel even schrikken dat de startblokken op de 40m zo dicht bij de finishlijn stonden. In 5.33 raffelde hij deze afstand af waarna hij meteen door mocht naar de 60m. Ook hier was hij met 7.43 de snelste. Ondertussen had Sanne (D-juniore) 3 pogingen gehad bij discus waarvan er 2 ongeldig waren. Met een laatste alles-of-niets-poging verbeterde ze haar PR en eigen clubrecord van 15.24 naar 16.94.

Langzaamaan begon het weer te betrekken en vielen de eerste regendruppels, die druppels werden uiteindelijk een flinke bui. In die bui stond Mike (JB) klaar aan de start van de 80m. Omdat zijn PR nog uit zijn D-juniorentijd stamt verbaasde het niemand dat dat verbeterd werd tot 10.31. We waren erg blij dat Jordi ooit gezegd heeft “dat hij wel eens in de regen wilde lopen”. De flinke bui ging over in een hoosbui waarvoor de wedstrijd zelfs even stil gelegd werd, maar als sprinter moet je dan toch warm zien te blijven… In de regen kwam Jordi tot een alleszins acceptabele 11.78. A-pupil Jorg maakte van de gelegenheid gebruik om ook van start te gaan op de 100m. In zijn eerste 100m ooit liep hij naar een keurige 14.60. Na haar succes bij discus ging het speerwerpen in de regen bij Sanne wat minder. Gelukkig werd het even droog en konden alle paraplu’s e.d. weer opgeborgen worden en werden de natte sokken voor droge gewisseld. Toen Jordi en Mike naar de start van de 150m gingen, liet Pluvius de wens van Jordi weer uitkomen. Er volgde weer een gigantische plensbui waarbij de hele baan vol water kwam te staan. Maar Jordi bleef in een goede bui maar heeft voorlopig genoeg in de regen gelopen. Hij verbeterde zijn PR en eigen clubrecord met 0.04 seconde naar 17.55. Ook Mike deed goede zaken, in dit baggerweer bleef hij met 19.19 slechts 0.16 boven zijn PR. Met dank aan Jordi mocht Jorg zijn debuut op de 200m ook in de regen maken. Met zijn tijd van 30.22 kan hij daar tevreden op terug kijken. Met die 30.22 loopt hij overigens de befaamde snoekduik van Jean-Paul uit 2015 uit de bestenlijst.

Toen Jordi, en de anderen, hun natte kleding voor droge verruild hadden, hield het op met regenen en brak de zon door. Sofie (A-pupil) had op de 600m al een keurige 1.59.55 staan, maar had als doel het clubrecord van 1.55.40 te verbeteren. De onderlinge verschillen in de wedstrijd waren te groot om van anderen te kunnen profiteren maar Sofie kweet zich van haar taak. Ze liep keurig op schema en verbeterde haar PR met meer dan 3 seconden naar 1.56.27.

Maar liefst 7 blauwe shirts stonden er aan de start van de 1000m, samen met nog 11 anderen liepen ze tegen elkaar in één serie. In die serie nam Timo (JC) meteen na de start het voortouw, op de voet gevolgd door Abel (JD). De hele wedstrijd bleef Timo aan de leiding met Abel als volger. Op de laatste 100 meter had Timo nog meer over dan Abel en liep een seconde van hem weg. Beiden liepen in de buurt van hun PR. Iets daarachter liepen Anouk (A-pup.) met haar haas Niels. Aan het begin van het seizoen werd Anouk in staat geacht het clubrecord van 3.25.25 te verbeteren maar het was nog steeds niet gelukt. Omdat aan deze wedstrijd alle categorieën mochten deelnemen, ontstond de mogelijkheid dat Niels haar kon hazen. Anouk hoefde alleen maar te volgen, na 450 meter leek ze het even moeilijk te krijgen. Maar de vele aanmoedigingen en haaswerk deden hun werk. Met nog een hele goede lange eindsprint verbeterde ze haar PR van 3.29.11 naar 3.24.55. Deze tijd betekende ook meteen dat ze het clubrecord van Bo Spoor overneemt. Daarachter liep Sanne, in een gat, haar 1000 meter. Harde werker en doorzetter Sanne liep zonder tegenstand ook naar een nieuw PR: 3.41.63; haar tweede PR vandaag. De broertjes Adam (A-pup.) en Aron (C-pup.) waren de volgende AtH-ers in de wedstrijd. Aron was, voor drie ijsbolletjes, veel harder vertrokken dan Adam waardoor hij een grote voorsprong nam op zijn broer. Zonder in te storten bleef Aron een hoog tempo lopen, als beloning stopte de klok op 4.03.72, een PR verbetering van maar liefst 19 seconden! Adam had het zwaar vandaag maar er komen nog meer wedstrijden.

Omdat Jordi nog gevraagd was als slotloper van een Rotterdams estafetteteam, besloten we snel, voordat Pluvius dat in de gaten kreeg, onze droge spullen in te pakken en op te ruimen. Met verschillende goede prestaties kijken we terug op een succesvolle en gezellige wedstrijd. De uitslagen vind je hier.