Brons voor Abel en Mike

In Nieuws by Redacteur

In het Olympisch stadion In Amsterdam vonden de nationale D-spelen, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor D-junioren, plaats. Op de 1000m won Abel een bronzen medaille. Abel geldt in de regio al als een van de betere lopers, in Amsterdam liet hij zien dat hij ook landelijk bij de besten hoort. De inschrijvingen kondigden een spannende strijd aan. Tussen nummer 2 op de lijst (Abel) en nummer 10 zaten slechts een paar seconden. Het kon dus alle kanten op. Abel was meegegeven dat niet zijn tijd maar zijn plaats belangrijk was. Met nog 100 meter te lopen liep Abel op een 6epositie. Na een fantastische eindsprint kwam hij als derde over de finish en mocht hij het brons mee naar huis nemen.

Tegelijkertijd vonden in Best de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor senioren en Junioren B plaats. De deelname viel kwantitatief maar ook kwalitatief tegen. Mike maakte het allemaal niet uit, hij liep op de 200m naar een bronzen medaille. Eerder op de dag ging hij van start op de 400m, maar zijn start was niet “des Mikes”. Hij kwam niet fel genoeg uit het blok maar de rest van zijn ronde was wel goed: een lichte verbetering van zijn eigen PR naar 56.40 was de beloning. Bij de mannen wist Jordi zich op de 100m makkelijk te plaatsen voor de finale later op de dag. Die finale ging niet zoals Jordi had gewild. Hij moest met een vijfde plaats genoegen nemen, 0.2 seconden van de bronzen medaille verwijderd. Op de dubbele afstand, 200m, werden de meeste tijden gedrukt door de flinke tegenwind. Ook hier was de vijfde plaats voor Jordi. C-junior Timo, die graag mee had willen doen aan de 3000m bij de B-junioren zag zijn plan in duigen vallen. Er waren te weinig inschrijvingen waardoor dit onderdeel kwam te vervallen. Alternatief was om de 1500m bij de senioren mee te doen. Met zijn tijd van 4.54.50 was Timo tevreden.

In het Belgische Heusden kwam Anouk bij de pupillen A in actie. Op de 60m kwam ze dichtbij haar PR, de kogel ging daar weer een stukje overheen naar 5.49. Maar Anouk was voor een snelle tijd op de 1000m gekomen. Is er normaal in België volop tegenstand op deze afstand. Vandaag moest Anouk het helemaal alleen doen. Ze won de wedstrijd in 3.31.07 met meer dan 12 seconden voorsprong op de tweede loopster, maar daar was Anouk niet voor gekomen.

Een dag eerder was de Nacht van de Vriendschap in het Belgische Mol. Nina nog mini-pupil moet in België bij de BC-pupillen (één categorie) meedoen. Op de 60 en 600m kwam ze heel dicht bij haar beste tijden. Bij het verspringen kwam ze 16 cm verder in de bak dan voorheen en bleef ze met haar 2.55 slechts 2 cm van het clubrecord verwijderd. Dat verbeterde ze wel bij het kogelstoten. De 4.40 is maar liefst 1 meter 37 verder dan het clubrecord van Sofie van Wouwe. Ook Kevin ging een stuk verder met de kogel, maar helaas voor Kevin was dat met de 1 kg kogel, in Nederland stoten de B-pupillen met 2 kg. Op de 60m en ver kwam hij niet in de buurt van zijn beste prestaties. Maar zijn 600m ging meer dan 7 seconden sneller dan voorheen. Bovendien werd hij vijfde in de meerkamp wat op het podium beloond werd.

Voor Sofie (MPA) begon de wedstrijd met een vervelende wespensteek in haar been waardoor de prestaties van Sofie wat achterbleven bij haar andere wedstrijden. Toch werd ze op de 60m nog 6e in een tijd net boven haar PR.

Bij de jongens A-pupillen kwam Jorg voor het eerst sinds lange tijd niet onder de 9 seconden op de 60m. Toch werd hij 2e op dit onderdeel en verzamelde veel punten voor zijn meerkampklassement. Op dezelfde afstand met horden benaderde hij zijn beste tijd. Net als op de sprint werd hij bij hoog 2e waarbij hij bovendien zijn PR met 1 cm verbeterde naar 1.21. Jorg verloor in het verleden de meerkamp vaak met balwerpen, maar niet vandaag. De bal kwam maar liefst 6 meter 16 verder neer dan zijn oude PR, bovendien stijgt hij in de bestenlijst met zijn 27.22 naar de tweede plaats. Samen waren zijn prestaties goed voor een tweede plaats in de meerkamp. Op het podium volgde een leuke verrassing, maar toch was er iets met ruilen, of niet Jorg?

De uitslagen vind je hier, hier, hier en hier.