Niels, Mike en Jordi in Utrecht

De afspraak stond om na de vakantiereis proberen de clubrecords te verbeteren op de 150 en 300m. Dit omdat dat zo mooi in het rijtje past als je de clubrecords op de 100 en 200m in je bezit hebt. Zo dacht Jordi erover voordat hij met z’n vrienden op vakantie ging. Eergisteren maakte hij het in Utrecht waar. Op z’n eerste 150m ooit dook hij onder de 18 seconden én onder het clubrecord van Dirk Aarts wat op 17.95 stond. Jordi zijn tijd: 17.59. Groot was de verrassing toen hij een uur later het kunststukje op de 300m herhaalde. Met zijn ongelooflijke drive om te willen winnen, liep hij naar 38.73, bijna anderhalve seconde sneller dan het clubrecord van Thijs van Lith. Hiermee heeft hij het totale rijtje van 100 – 150 – 200 en 300 meter in handen.

Bij de B-junioren was ook Mike zeer succesvol op de korte afstanden. Hij liep op de 150m 0.13 van zijn PR wat betekent dat hij met 19.03 het clubrecord van Thijs van Lith evenaarde. Wel met de kanttekening dat Mike eerstejaars is en nu volgend jaar de uitdaging heeft om alleen bovenaan te komen op de lijst. Ook op de 300m verbeterde hij zich flink, bijna 2 seconden sneller dan zijn oude tijd. De 40.63 is nog een halve seconde van het clubrecord verwijderd maar ook hiervoor heeft Mike nog een seizoen.

Nadat Niels vorige week op de snelle Mondobaan in Ninove bij de Memorial Rasschaert niet de goede benen had om op de 800m onder de twee minuten te lopen, werd in Utrecht een andere tactiek uitgetest. Zonder een concrete eindtijd als doel, startte hij met de bedoeling een ‘negatieve split’ (een snellere 2e ronde dan de 1e ronde) te lopen. Dit lukte net, maar leidde niet tot tevredenheid omdat het te relaxed ging zonder diep te kunnen gaan.

Vorig weekend nam Sofie (pup.A)  op zondag deel aan een baanwedstrijd in het Belgische Peer waar alleen de sprintbaan uit kunststof bestaat. Er stond dan ook een 60m met en zonder horden en kogelstoten op het programma. De 60m sprint en kogel leverden aardige prestaties op. Maar ze had haar zinnen op de 60m horden gezet. Dit onderdeel wordt in Nederland pas vanaf de D-junioren gelopen maar in België staat dit onderdeel ook op het programma bij de A-pupillen. Sofie heeft een PR van 13.99 op deze horden, maar moet makkelijk onder de 13 seconden kunnen lopen. Helaas heeft een valpartij al eens roet in het eten gegooid op weg naar 13-. In Peer lag ze weer goed op schema maar bracht een hapering na de derde horde haar uit haar ritme. Ze verbeterde nog wel haar PR en eigen clubrecord: 13.98.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.