Anouk op weg naar een 3e plek in Heusden

Anouk op weg naar een 3e plek in Heusden

Utrecht

In tegenstelling tot Nederland, waar het aantal wedstrijden in de vakantie tot een minimum beperkt is, is het in België volle bak. Toch hoefde Timo voor zijn eerste vakantiewedstrijd de landsgrens niet over. Hij begon zijn vakantie bij de Track Meetings in Utrecht met een 800 meter. Niels was haas van dienst en opende in 34, na deze 200m kreeg Timo het moeilijk om dat tempo te blijven volgen. Hierdoor moest er wat tempo terug genomen worden en was de doorkomst op 400m 70 sec. Een PR was toen al niet meer mogelijk. Ook de volgende 200 telde weer 36 seconden, Timo’s eindtijd was 2.22.96. De uitslag vind je hier.

Dilbeek (B)

Afgelopen woensdag werd de landsgrens wel gepasseerd op weg naar Dilbeek waar Niels deelnam aan de gouden 1000 meter bij de Memorial Vilja Tytgat. In een perfecte serie kon hij aansluiten maar kostte het in het begin al te veel moeite om de tussentijden richting 2.35 te lopen. Na 600 meter moest hij de groep laten gaan. Ondanks benen die niet goed aanvoelden finishte hij toch slechts 0.36 boven zijn PR. De uitslag vind je hier.

Heusden-Zolder (B)

Op zaterdagmiddag was het Belgische Heusden-Zolder het decor van een internationale atletiekwedstrijd: de bekende “Nacht van…”. In het voorprogramma gingen een aantal jeugdleden van AtH van start. Nadat de wedstrijd door een meer dan flinke regenbui even was stilgelegd, viel het startschot voor Timo (JC) z’n 800m. Net als in Utrecht was de opening goed maar verzuimde hij om met de jongens om hem heen mee te gaan. Zijn tempo viel terug waardoor zijn tijd op 2.23.57 uitkwam. Jorg stond iets later bij de pupillen aan de start voor een 1000m. Er ontstonden al snel meerdere groepjes in de wedstrijd. Jorg liep in de achtervolgende groep in tussentijden rondom zijn PR van een aantal weken geleden. Hij bleef het tempo keurig volhouden en verbeterde zijn beste tijd met 0,20 sec. naar 3.22.45. Hiermee bewees hij dat zijn tijd van een paar weken geleden geen uitschieter was. Hierna ging Anouk bij de meisjes van start voor haar 1000m. Na 100m hadden de meisjes de onderlinge posities verdeeld en “ging de wedstrijd lopen”. Anouk ging hier niet in mee waardoor ze achteraan kwam te lopen. Na 450 meter ging haar tempo omhoog en passeerde ze enkele meisjes. Maar de achterstand met de koploopsters (en een snelle tijd) was te groot. Op de laatste 80 meter kwam er nog wel een eindsprint maar de verloren tijd kon niet meer worden ingehaald. Met een goede raceopbouw moet Anouk veel harder kunnen dan de 3.30.53 van vandaag.

Na het voorprogramma begon het hoofdprogramma met bekende nationale en internationale atleten. Tijdens dat gedeelte won Jorg nog een battle op de tribune maar die leverde helaas geen medaille op. De uitslagen vind je hier.