Niels haast Mike op de 800m in Wageningen

Wageningen

De trackmeetings in Wageningen mogen samen met die van Utrecht tot de beste avondwedstrijden in Nederland worden gerekend. Grote deelnemersaantallen bij deze altijd goed bezette wedstrijden zorgen op bijna ieder niveau voor volle series. Ook vrijdag was dat weer het geval bij de Trackmeeting op het donkerblauwe kunststof in Wageningen.

Voor Jordi betekende dat flinke tegenstand op de 100m waar hij, samen met de zon, de toeschouwers verblindde met zijn nieuwe sprintspikes. De lopers in zijn serie waren aan elkaar gewaagd, aangezien Jordi nooit wil verliezen kon hij dus aan de bak. Ook nu lukte het hem het laatste stuk nog wat terug te komen en de tweede plaats in zijn serie en totaal op te eisen. Zijn tijd was weer onder de 12 seconden: 11.91. De eindtijden tussen nummer 1 en 5 in zijn serie scheelde slechts 0.10 sec. Een uur later mocht hij zijn blinkende spikes weer aan voor de 200m. Ook dit was weer een spannende race waarbij Jordi met een kleine achterstand de bocht uitkwam maar op het rechte stuk in begon te lopen. Een 3e plaats in zijn serie in een nieuw PR van 23.76, wat ook een aanscherping van zijn eigen clubrecord betekent.

B-junior Mike had ondertussen de 800m gelopen. Omdat Niels hem ging hazen, hoefde Mike alleen maar te volgen. Mike startte in de binnenbaan en Niels in baan 6. Omdat Mike iets te hard van start ging moest Niels het tempo wat drukken en kreeg Mike de opdracht achter hem te blijven. Toen Niels na 600m wilde stoppen merkte hij dat Mike het moeilijk kreeg en bleef daarom aan de zijkant met hem richting finish lopen. De laatste 100m kon Mike zo waar nog versnellen en liep naar een nieuw PR van 2.14.29; dit is een verbetering van meer dan 7 seconden. De uitslag vind je hier.

Roermond

Honderd kilometer zuidelijker vond in Roermond de laatste wedstrijd van het Limbra-baancircuit plaats. Net als afgelopen week in Venray viel het aantal deelnemers tegen, slechts 82. Dat weerhield Dinand en Sanne niet om naar Roermond af te reizen. En met succes. Nadat Dinand de discus 23.68 weg wierp, liet hij bij kogel een nieuw PR opmeten. De kogel ging voor het eerst voorbij de 9 meter. Zijn 9.02 betekende een PR-verbetering van 32 cm waarmee hij in de buurt van het clubrecord begint te komen. Ook Sanne was succesvol. Nadat ze op de 1000m met weinig deelnemers en tegenstand een tijd, vier seconden boven haar PR, klokte, lukte het haar daarna om met de discus een nieuw PR te werpen. De discus van Sanne ging voor het eerst over de 15 meter: 15.24. Een verbetering van haar PR én haar clubrecord met 26 cm. De uitslag vind je hier.

Mol (B)

De zondag stond in het teken van België. ‘s Middags een meerkamp, Mollekescriterium, voor pupillen in Mol. Bij de jongens pupillen A trokken Joep (eerstejaars) en Jorg (tweedejaars) samen op. Ze begonnen met hoog wat voor Joep bijzonder succesvol was. Hij sprong voor het eerst over de 1 meter 11, voor cijferliefhebber Joep een mooie getallenreeks. Joep verbeterde zijn PR met 11 cm, Jorg evenaarde zijn PR van 1.20 en deed daarmee goede zaken voor zijn meerkamp. Op de 60m sprint was Jorg weer de snelste van allemaal en met 8.90 de enige onder de 9 seconden. Joep noteerde hier zijn tweede PR van vandaag: 0.10 ging zijn sprint sneller. Omdat Joep bezig was met PR’s halen, deed hij dat ook op het derde onderdeel. De 2 kg kogel ging naar 6 meter 17. Ook Jorg liet de kogel verder neerkomen, met 5.49 stoot hij zijn broer Timo uit de bestenlijst. Joep was blij met zijn drie PR’s en liet de 1000m aan zich voorbijgaan. Jorg stond 4e in het tussenklassement. Zijn 2e plaats op de 1000m in 3.28.53 leverde hem meer punten op dan zijn achterstand op plaats 2 en 3 was. Hierdoor schoof Jorg door naar plaats 2 in het eindklassement en kreeg als beloning een extra grote Mollekesmedaille omgehangen.

De meisjes A-pupillen begonnen met kogel waarbij Anouk en Sofie beiden weer boven de 5 meter kwamen. Anouk kwam daarna heel dicht bij haar sprint-PR maar de seriewinst was voor Sofie. Bij hoog ging Anouk (PR 1.10) gemakkelijk over 1.08. Toen de lat op 1.11 lag liep ze te twijfelend aan waardoor ze deze hoogte niet haalde. Sofie, ook 1.10 als PR, haalde deze hoogte wel. Gesterkt door de wetenschap dat het op de laatste hoogspringtraining erg goed ging, ging Sofie door. Toen de lat op de clubrecordhoogte van 1.20 lag, twijfelde ze even. In haar 2e poging ging ze ook hier gemakkelijk overheen. Daarna sprong ze ook nog over 1.23 en neemt daarmee het twee weken oude clubrecord van Lieve Derks over.

Anouk had haar zinnen op de 1000m gezet. Er werd hard gestart maar Anouk sloot goed aan bij de twee koploopsters. Als groepje van drie trokken ze los van de rest. Te vroeg in de wedstrijd liet Anouk de twee anderen “lopen” waardoor ze alleen verder moest. Doordat ze de aansluiting miste, kostte het later in de wedstrijd te veel kracht om het gat dicht te lopen. Met een geweldige eindversnelling kwam ze als 2e over de finish in 3.29.11. Een klein nieuw PR én met de wetenschap dat het harder kan. Kort achter Anouk liep Sofie haar 1000m maar kreeg ook geen aansluiting waardoor ze alleen kwam te lopen. In een keurige tijd sloot Sofie haar 1000m af maar was, terecht, superblij met haar hoogspringresultaat. De uitslag vind je hier.

Ertvelde (B)

’s Avonds vond in het Belgische dorpje Ertvelde de gouden 3000m plaats. Omdat het al 12 jaar geleden was dat Niels zijn PR op de 3000m gelopen had, wilde hij dat uit de boeken lopen. Hij had verwacht het tempo relaxed te kunnen lopen maar dat viel tegen. Halverwege de wedstrijd was het voor hem al vechten tegen de vermoeidheid, hoewel de tussentijden maar een licht verval lieten zien. Ondanks dat de rondes begonnen te tellen, kon de laatste ronde nog een versnelling worden ingezet en de klok worden stopgezet na 9 minuten, 22 seconden en 33 honderdsten. De lange rit naar Ertvelde bracht daarmee een pr-verbetering van zo’n 11 seconden en een notering in de AtH-clubrecordlijst. De uitslag vind je hier.

Foto: Johan Manders