Timo Klomp

Het deelnemersaantal aan de avondwedstrijd van ATV Venray was bijzonder laag, slechts 89 waaronder Mike (JB), Mohamed en Timo (JC) en Abel (JD). Het was goed atletiekweer met wel wat wind tegen op de 100m. In de eerste serie kwam Mohamed dicht bij zijn PR van twee weken geleden, Timo bleef daar wat verder vandaan. Anderhalve week geleden verbeterde Mike zijn PR dik in Lokeren en bleef, zoals verwacht, daar vandaag boven. Voor D-junior Abel werden de startblokken verzet naar de 80m, ook hij kon zijn snelste tijd niet verbeteren.

Mike, Mohamed en Timo namen ook deel aan de 400m. Nieuweling Mohamed mocht als eerste de baan op voor zijn debuut op deze moeilijke afstand. Na een goede opening kreeg hij het moeilijker op de laatste 100 meter maar de geklokte 58.21 was wel heel hard. In de serie daarna kwam Mike (vanuit baan 5) onderdoor bij Timo (baan 6). Ook hier liet de klok goede tijden zien: 54.54 voor Mike en 59.12 voor Timo (voor beiden een flinke hap van hun PR). De omroeper riep nog eens dat er heel hard gelopen werd op deze 400m. Het leek heel mooi deze snelle tijden maar het was wel verdacht dat iedereen 2 tot 4 seconden onder hun PR liep. De jury bleef volhouden dat het allemaal klopte. Totdat atleten gingen kijken achter welke lijn ze gestart waren, want Timo zat wel heel ver in de bocht. De goede tijden werden slechte tijden: de organisatie had de startlijnen van de 4×400 meter gebruikt waardoor iedereen, behalve baan 1, vele meters te weinig gelopen had. Verweer van de organisatie: daar moeten atleten zelf op letten. Dat kan in een slechte soap misschien zo zijn maar bij een atletiekwedstrijd heb je daar een scheidsrechter, starter én een startcommissaris voor.

Voor Abel ging de wedstrijd in de verspringbak gewoon door met een paar sprongen over de vier meter waarvan de verste 4.11 genoeg was om de wedstrijd te winnen. Hij kreeg nog wel even de schrik van zijn leven toen bij de terugreis voor hem een stoel werd uitgeklapt in de auto……. Thuis werden de tijden van de 400m, zo goed en zo kwaad als het gaat, nog omgerekend naar de volle 400m. Daarbij zou Mike rond de 56.50 gelopen hebben, Mohamed een mooi debuut van ongeveer 60 seconden hebben gehad. Timo zou om en nabij de 62.50 hebben gelopen wat een flink PR zou hebben opgeleverd. Zou hebben….

De uitslagen vind je hier.