Abel 2e Brabants kampioenschap 1000m JJD

In een ontzettend warm Zundert vonden de Brabantse Kampioenschappen voor CD-junioren plaats. De aanwezige schaduwplaatsen werden gedurende de dag steeds kleiner. D-junior Abel mocht als eerste AtH-er het warme kunststof op voor een 1000m. Meteen na het startschot ontstond er een kopgroepje van drie jongens waaronder Abel. Van Oorschot uit Zundert voerde de kopgroep 600m aan. Met nog een ronde te gaan nam Koeling uit Veldhoven de leiding over, Abel reageerde goed door met Koeling mee te gaan. 150 meter later liet Koeling het tempo zakken waardoor nummer drie weer in kon lopen. Abel moest de kop wel overnemen om het tempo hoog te houden. Op het laatste rechte stuk kwam Koeling hard over Abel heen. Ondanks dat Abel nog aandrong kon hij niet meer bij Koeling komen. Maar als eerstejaars een zilveren medaille pakken op dit kampioenschap is een mooie prestatie. Later ging Abel nog van start in de series op de 80m horden. Na een paar horden viel de jongen in de baan naast hem en rolde voor Abel zijn voeten. Abel moest aan de rem trekken, stond stil, maar liep de race nog wel uit.

Eerstejaars C-junior Timo had gekozen voor de 1500 meter. Ook hier vormde zich meteen na de start een kopgroep van 3, naast Timo, Timmermans en van den Meerendonk uit Vught. Timo sloot goed aan maar na 650 meter moest hij de twee jongens uit Vught laten gaan. Het gat werd snel groter en de vierde loper in het veld leek dichterbij te komen. Maar Timo had nog genoeg over om zijn tempo tot aan de finish door te trekken waardoor hij het brons mee naar huis mocht nemen. De uitslagen vind je hier.

Tegelijkertijd vond in Dongen de jaarlijkse pupillenwedstrijd oude stijl plaats. Ook in Dongen was het zonovergoten maar waren wel volop schaduwplekken. Jorg (JPA) begon zijn meerkamp met weer een snelle 60m. Hij was vandaag de allersnelste in 8.78 en bovendien de enige die onder de 9 seconden bleef op de sprint. Bij kogel was er een nieuw PR voor Jorg, de kogel landde na 5 meter 26. Op de warme hoogspringaanloop evenaarde Jorg zijn PR van 1.20. Deze drie prestaties bij elkaar geteld brachten Jorg op een vierde plaats in het meerkampklassement. Daarna liet hij zijn snelle benen nog eens spreken op de 150 meter. Ook hier was hij het eerst bij de finish, ditmaal in een nieuw PR van 21.58.

Bij de meisjes Pupillen A begonnen Anouk en Sofie hun meerkamp met hoog. Sofie kwam met haar afzet te dicht bij de lat waardoor ze bleef steken op 1.05. Anouk haalde de 1.10 wel en evenaarde daarmee haar PR. Op de 60m sprint hadden beiden al sneller gelopen dan vandaag. Anouk verbeterde met de kogel haar PR met 32 cm tot 5.45. Ook op de 150m ging het PR van Anouk eraan: 24.08 is 0.27 sneller dan voorheen. Sofie deed daar nog een schepje bovenop, zij verbeterde zich in dezelfde serie naar 23.52; 1.75 seconden sneller. Daarna volgde een warme autorit naar Zundert om nog aan te kunnen moedigen bij de Brabantse Kampioenschappen voor CD-junioren. De uitslagen vind je hier.