Groepsfoto Lommel 30 september 2018

Groepsfoto Lommel 30 september 2018

Ondanks het mooie weer zit het baanseizoen er toch bijna op. In Rotterdam was op donderdagavond de laatste wedstrijd van het Run2Day baancircuit. Niels gebruikte deze wedstrijd om zijn toch al geslaagde seizoen nog meer glans te geven, door zijn PR op de 5000m flink te verbeteren. Ondanks dat hij door dreigende kramp in de laatste 400 meter niet meer aan kon zetten was hij 22 seconden sneller dan zijn PR van juli dit jaar.

Op zondagmiddag werd in het Belgische Lommel een wedstrijdcircuit voor D-junioren en pupillen afgesloten met een meerkamp. Een aantal AtH-ers sloot hier hun baanseizoen af. Ondanks dat hij reikhalzend uitkijkt naar het cross-seizoen nam Timo deel aan deze vijfkamp. Hij eindigde op een zevende plaats waarbij de twee openingsonderdelen kogel en discus niet bepaald zijn ding zijn. De discus kwam weliswaar een meter verder in het veld terecht, maar deze is in België voor D-junioren lichter dan in Nederland: 750 gr om 1 kg. Op de 80m noteerde Timo een derde tijd. Bij ver ging alles mis en bleef hij meer dan een meter van zijn PR af. Na deze tegenvaller viel het niet mee om nog een goede 1000m te lopen. Toch pikte hij goed aan bij de kopgroep en sprong goed in het gat dat viel. Helaas was aan het eind van de 1000m het potje leeg maar noteerde hij toch een tijd van 3.15. Van Timo mag het cross-seizoen beginnen.

Veel deelneemsters bij de D-meisjes waar Sanne 26e werd in de vijfkamp. Ook Sanne begon met een voor haar lastig onderdeel: ver, waar ze wel in de buurt van haar PR kwam. Met de kogel haalde ze net de 6 meter niet. Op de 80m sprint dook Sanne 0.15 sec. onder haar PR. Ook bij het vierde onderdeel, discus kwam ze dicht bij haar PR. Met haar onlangs in Amsterdam gelopen 1000m tijd, 3.43 kwam Sanne in de snelste serie. Tegen haar natuur in moest ze hard openen om bij te blijven, maar het lukte. Na 200m liet ze het tempo wat vieren en moest daardoor wat terrein prijsgeven op de concurrentie. Gaandeweg de wedstrijd kwam ze weer dichterbij en kon nog strijd leveren wat haar een keurige 3.52 opleverde en punten voor haar meerkamp.

De pupillen hadden een vierkamp op het programma staan. Voor A-pupil Jorg begon die met discus, niet zijn beste onderdeel. Vandaag ging het helemaal niet en keek hij tegen een grote achterstand aan. Maar in zijn eerste poging bij ver stelde hij veel meerkamppunten veilig. Hij sprong, vanaf de balk, maar liefst 4.36! Een nieuw PR; + 10cm en verbetering van zijn eigen clubrecord. Op de 60m heeft Jorg altijd een goede start, vandaag reageerde hij zeker niet als snelste, maar wist toch als tweede te eindigen. In het tussenklassement was hij van plaats 17 naar 3 gestegen. Op de afsluitende 1000m kon hij na een 5e plaats in 3.42 zijn podiumplaats handhaven.

Anouk had bij de meisjes dezelfde onderdelen. Ze opende met een sprint net boven de 10 seconden. Ook Anouk had een goede sprong bij ver. Haar 3.75 was een PR-verbetering van 1 cm, maar de 3.75 is wel van de balk gemeten en niet vanuit het afzetvak. Samen met Maebh van Dijk had ze het clubrecord met 3.74 in handen maar vanaf vandaag prijkt alleen haar naam op het bord. Met de discus verbeterde ze zich in haar eerste poging met 2 meter 67, haar tweede PR van vandaag. Ondanks dit PR verloor ze wel punten op dit onderdeel t.o.v. de andere meisjes. Dankzij haar 1000m in 3.43 steeg ze nog een paar plaatsen in het eindklassement waar ze op een 14e plaats eindigde.

Tim begon zijn meerkamp bij de B-pupillen positief. In zijn eerste onderdeel, hoogspringen verbeterde hij zijn PR met maar liefst 15 cm. Op de sprint bleef hij maar net boven zijn beste tijd maar ging met kogel ruim over zijn PR heen. Helaas voor Tim wordt in België met 1 kg gestoten tegenover de 2 kg in Nederland. Maar het leverde hem wel flink wat punten op voor zijn klassement. In een volle serie ging Tim goed mee op de 600m, waar hij op de laatste 100m nog flink aan de bak moest. Net boven zijn PR finishte Tim als 15e om als 17e in het totaalklassement te eindigen.

B-pupil Lieve kreeg dezelfde onderdelen te verwerken als Tim. Op haar eerste onderdeel, 60m sprint, was ze de allersnelste. Haar 10.07 betekende bovendien een nieuw PR. Bij hoog was ze erg gebrand om haar onlangs in Papendrecht (in de stromende regen!) gesprongen 1.12 te verbeteren. Dat zat er vandaag niet in, maar haar 1.05 betekende wel een 2e plaats bij hoog. Ook Lieve liet de kogel verder dan voorheen neerkomen maar ook voor haar geldt dat het gewicht anders is dan in Nederland. In de tussenstand nam Lieve met alleen de 600m nog te gaan een derde plaats in. In de grote groep meisjes liet ze zich bij de start van de 600m niet wegduwen maar kwam goed uit het gedrang. Ze bleef goed volgen en kon op het laatste rechte stuk nog flink versnellen wat haar een derde plaats opleverde in 2.12. Deze tijd zorgde er bovendien voor dat ze nog een plekje opschoof in het eindklassement: 2e van de 21 deelneemsters.

Met alleen nog een pupillenwedstrijd in Alphen aan de Rijn zit het einde van het vierde baanseizoen voor AtH er bijna op.

De uitslagen vind je hier en hier.