Groepsfoto Alphen aan den Rijn

Groepsfoto Alphen aan den Rijn

Het was prachtig atletiekweer in Alphen aan den Rijn waar AAV’36 weer een prima georganiseerde wedstrijd neerzette. Deze laatste wedstrijd van het zomerseizoen werd door de AtH-pupillen goed gebruikt. Er vielen 12 PR’s en drie clubrecords werden verbeterd. Bij de jongens tweedejaars nam Abel afscheid van zijn pupillentijd met een PR op kogel. De kogel ging voor het eerst over de 7 metergrens: 7.02 was een verbetering van 37 cm. Daarna liep hij zijn 60m te geforceerd waardoor de tijd wat tegenviel.

De eerstejaars A-pupillen begonnen hun meerkamp met ver. Jorg bewees dat zijn 4.36 van twee weken geleden geen uitschieter is, vandaag sprong hij 4.32. Op de 60m wachtte de starter erg lang voor hij het commando “klaar” gaf. Maar Jorg bleef geconcentreerd in het startblok en had een hele goede start en trok de sprint goed door naar een nieuw PR: 8.81. Waarmee hij ook zijn eigen clubrecord aanscherpte. Ook al kwam de kogel slechts 8 cm van zijn beste prestatie, toch verloor Jorg hierbij veel punten t.o.v. zijn tegenstanders voor het meerkampklassement. Op de 1000m noteerde Jorg, ondanks dat hij alleen kwam te lopen een keurige tijd.

Terwijl Anouk bij de meisjes bij ver een goede sprong van 3.63 liet opmeten, kreeg Sofie drie keer ongeldig te horen. Maar gelukkig voor Sofie, krijg je dan als pupil een extra poging. Die kans benutte Sofie optimaal.: ze sprong 12 cm verder dan haar oude PR; 3.58. Op de 60m verloren ze allebei wat punten voor hun meerkamp. Met de kogel haalden beiden in hun eerste poging uit wat Anouk een nieuw PR van 4.88 opleverde (+ 38), Sofie bleef met 4.44 net iets achter bij haar PR. Op de 1000m was het Anouk die vrij snel de leiding nam waarbij slechts een meisje aansloot. Gaandeweg de wedstrijd nam Anouk afstand die uiteindelijk uitgroeide tot meer dan 4 seconden. Met haar 3.39.15 was Anouk de snelste vandaag. Achter haar kwam Sofie al in het begin op de derde positie te lopen. Deze derde plaats kwam niet meer in gevaar. Behalve met een medaille beloonde Sofie zich hier ook met een nieuw PR, 3.48.62. Met z’n drieën, uiteraard stond Ketje tussen Anouk en Sofie in, lieten ze het podium een beetje blauw kleuren.

Het zat Adam niet helemaal mee op zijn meerkamp bij de B-pupillen. Met zijn sprint en hoog was hij niet helemaal tevreden. Maar met de vortex nam hij revanche. Hij wierp 17.58 wat 4 meter 77 verder was dan zijn oude PR en ook 2 meter 59 verder dan het  clubrecord van Tim Michiels. Tijdens de 1000m kreeg Adam het moeilijk waardoor hij enkele jongens voorbij moest laten. Lieve opende haar meerkamp met een nieuw PR op vortex: 15.47 een verbetering van 2 meter 37 en tevens een aanscherping van haar eigen clubrecord. Daarna volgde een keurige 7.11 op de 40m sprint. Teleurgesteld was ze met haar 95 cm bij hoog. Op de 1000m was ze goed weg bij de         start maar leek na 100m even op de rem te gaan staan. Toen na 450 meter de derde plaats in zicht kwam, passeerde ze 3 meisjes om ook daadwerkelijk als derde te gaan lopen. Met nog 300m te gaan wilde de nummer 4 haar voorbij sprinten maar dat liet Lieve niet gebeuren. Op het laatste rechte stuk probeerde ze het nog een keer maar ook deze aanval sloeg Lieve met succes af. Ze had haar zwaar bevochten medaille binnen maar schrok van haar tijd: 3.52.94. Haar oude PR was 4.18.01.

Voor Kevin was het bij de C-pupillen zijn tweede wedstrijd. Zijn tijd op de 40m was net geen PR maar verder werd ieder onderdeel verbeterd. De vortex raakte na 12.01 meter het gras. Net als Sofie hoorde Kevin bij ver drie keer ongeldig en kreeg ook hij een extra poging. Hij sprong 14 cm verder dan in zijn eerdere wedstrijd, 3.20m. Nadat hij 200 van de 600 te lopen meters afgelegd had, moest Kevin even wat tempo terug nemen. Maar toen hij de finish in zicht kreeg, ging het tempo weer omhoog en passeerde hij een aantal jongens. Bovendien verbeterde hij zijn derde PR naar 2.28.11. Bij de allerjongsten begon Aron met de 40m sprint, gevolgd door ver. Hier bleef hij slechts 1 cm boven zijn PR. Met de vortex haalde hij een PR binnen, bijna twee meter ging de vortex verder door de lucht. Na de kopgroep viel de rest van het deelnemersveld op de 600m uit elkaar waardoor Aron alleen kwam te lopen. Na 2.39.85 passeerde hij de finish.

Na deze baanwedstrijd maken we ons op voor het komende cross- en indoorseizoen. De uitslagen vind je hier.