Kevin liep tijdens de Vlakwatercross in Venray een prima wedstrijd.

De Vlakwatercross in Venray was de zevende wedstrijd van de Limbra-crosscompetitie. Voor het klassement tellen de beste zeven klasseringen, een aantal deelnemers kan na vandaag gaan strepen. Door allerlei redenen stonden er vandaag minder ATH-ers aan de start.

Winst voor Jorg bij U18

Mike ging bij de mannen korte cross van start voor meer dan 4000 meter. Vanwege problemen aan zijn luchtwegen vond Mike het zelf niet zo goed gaan. Dat was wel het geval met Jorg (U18). Jorg besloot gisteren na zijn uitstekend optreden op de 400m indoor om vandaag de uitdaging met de 10x400m aan te gaan. Meteen na de start voerde Jorg het veld van U18 en U20 aan. Na 2 ronden kwam Jorg winnend over de finish.

Weer podium voor Lieve U16

Kevin, U16, was erg tevreden met zijn wedstrijd. De problemen met zijn knie lijken voorbij waardoor hij ook weer meer kan trainen. Dat betaalt zich uit. Met flink wat wilskracht kon hij net op de streep nog iemand kloppen en een top tien klassering binnenhalen. Na haar 400m indoor optreden gisteren een kleine en een middenronde voor Lieve: 2050m. Weer was er een podiumplaats voor Lieve, ditmaal de derde plek. In het algemeen klassement gaat het spannen om plaats 2 en 3. Het verschil tussen Lieve en haar concurrente is slechts 20 punten. Zagen we iedereen minstens twee keer voorbij komen, dat gold niet voor Nina. Voor haar bij de U14 slechts 1 ronde van 1550 meter. Nina liep vandaag een betere wedstrijd dan de vorige keren. Ze liet een aantal meisjes achter die vorige keer voor haar finishten.

Sophie en Sarah weer op podium bij de U12

Bij de jongens U12 lijkt Dex nog niet helemaal de oude. Na behoorlijk ziek geweest te zijn, duurt het herstel langer dan iedereen hoopt. Hij moest genoegen nemen met een zesde plaats. Raven kwam steeds dichter bij Dex. Totdat Dex in de derde en laatste ronde het tempo toch nog een beetje kon verhogen. Raven werd 11e. In het algemeen klassement staat Dex op een vierde plaats met een wedstrijd minder. Theoretisch kan Dex de competitie nog winnen maar dat zal heel moeilijk zijn. Een tweede plaats kan hem bijna niet meer ontgaan. Daarachter had Daan het vandaag zwaarder dan in zijn eerdere wedstrijden. Hij viel tijdens de wedstrijden een beetje terug. Toch kon hij nog enkele jongens achter zich houden. Bij de U12 meisjes vormden Sarah en Sophie samen met anderen een kopgroep. In de tweede ronde vielen er twee meisjes af en bleven ze met z’n vieren over.  Tot bijna het einde van de wedstrijd bleef deze situatie zo. Op het allerlaatst liep Sophie weg en won met 2 seconden verschil. Sarah werd derde op 4 seconden van Sophie. Dit was voor Sophie de zevende overwinning in het circuit waarmee ze de eindoverwinning met de maximale score al binnen heeft. Sarah gaat het nog spannend maken om de tweede en derde plaats. Daphne startte behoudend maar ging flink in de achtervolging. Ze bleef de hele wedstrijd meisjes inhalen. Ze finishte uiteindelijk op een elfde plaats, haar beste klassering tot nu toe.

Jongste deelnemers

Twee rondjes voor Elias, U9. Toen hij in de tweede ronde werd gewezen op de derde loper (in het groene shirt) een stukje voor hem, was het karwei snel geklaard. Hij ging voorbij en kwam als derde over de finish. Elias was meer dan een minuut sneller dan vorig jaar. In het algemeen klassement gaat hij tweede of derde worden, dat wordt in de komende wedstrijden bepaald. Bij de allerjongste jongens, U8 maakte Tim zijn debuut. Hij had het advies gekregen rustig aan te beginnen. Halverwege het eerste rondje was duidelijk dat hij harder kon. Toen dat naar hem werd geroepen, ging hij er als een speer vandoor. In het tweede rondje zwaaide hij vrolijk naar zijn supporters. Een mooie zevende plaats voor Tim. Noël liep in dezelfde wedstrijd. Ze miste het podium met een aantal seconden. Voor haar vierde plaats krijgt ze wel de bekende AtH-houten medaille. In het algemeen klassement kan de derde plaats haar niet meer ontgaan.

De uitslagen vind je hier.

Breda, Mastboscross

5400m voor Sanne, U20 bij de Mastboscross in Breda, de vijfde en laatste wedstrijd uit het Nationale Crosscircuit. Sanne liep vandaag een hele goede cross. De start was een beetje lastig maar tijdens de wedstrijd kon ze nog twee meisjes inhalen. Sanne kwam als zesde over de finish. In het eindklassement van het Nationaal Crosscircuit is Sanne op een zevende plaats geëindigd. Met Tim, U16 ging het tijdens zijn 2900 meter wat minder dan in de voorgaande wedstrijden. Aanvankelijk kon hij bij de kopgroep van 10 jongens aansluiten. In de tweede grote ronde moest hij afhaken. Tim werd vandaag 10e en achtste in het eindklassement.