Lieve verbetert in Apeldoorn haar 400m-pr met 1,18 seconde.

Lieve verbetert in Apeldoorn haar 400m-pr met 1,18 seconde.

In een weekend vol wedstrijden, werd op zaterdag afgetrapt in de indoorhallen van Apeldoorn en Gent (B). In Apeldoorn liepen Lieve en Jorg beiden twee rondjes, terwijl Abel voor vier rondjes op de indoorbaan had gekozen. Dit leverde hen alle drie een stevige pr-verbetering van +/- 1 seconde op.

Abel pakt clubrecord 800m terug

Abel kreeg in Apeldoorn de ideale serie voorgeschoteld. De koploper van de serie trok zijn 800m goed op gang, waarbij Abel in tweede positie terecht wist te komen. Het tempo lag de hele wedstrijd hoog, maar net niet te hoog waardoor hij mooi kon blijven volgen. In de laatste ronde ontstonden kleine verschillen en kwam nog een andere loper langszij, maar Abel kon het tempo vasthouden en kwam in 1:58,04 over de finish. Na zijn 1:59,17 outdoor dus een mooi pr op de indoorbaan en zo nam hij het recente clubrecord van Jorg weer terug over.

Twee clubrecords op de 400m

Lieve was de volgende op de baan voor een 400m in Omnisport. Het startblok is nog altijd niet haar grootste vriend, maar ze kwam er beter uit en liep daardoor een ‘aanvallendere’ eerste ronde. Ze kwam vanuit baan 1 niet in de problemen bij het invoegpunt en raffelde haar eerste ronde in 28,8 seconde af (slechts een halve seconde boven haar 200m-pr). In de tweede ronde kon ze alleen nog maar proberen om aan te haken bij haar tegenstandsters 5 tot 10 meter voor haar. Uiteindelijk stopte de tijd bij 1:00,01. Helaas nog 0,02s boven de ‘magische’ 60s-grens, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd. Dat haar nieuwe pr en clubrecord supersnel is bewijst een blik op de Nederlandse seizoensranglijst: 4e U16 en 9e bij de oudere U18-meisjes.

Ook Jorg ging van start voor 400m op de enige indoorbaan van Nederland. Zijn doel was om zijn indoor-pr uit Gent (53,60) flink te verbeteren, omdat hij toen een periode van ziekte kende. Buiten was hij immers al goed voor 52,96. Jorg zijn race werd uiteindelijk een beetje rommelig, mede doordat het qua tegenstanders niet helemaal lekker uit kwam. Zijn doorkomst na één ronde was dan ook ‘maar’ 26,0s, maar gelukkig kent Jorg altijd een sterk eindschot en dat was er ook nu weer. In zijn slotronde liep hij een rondje 26,7 erachteraan, waardoor hij met 52,74 een nieuw pr en clubrecord wist te noteren. Op naar het NK Junioren over twee weken in dezelfde indoorhal, waar Jorg zich bij Abel zal voegen op de 800m.

De uitslagen vind je hier.

Gent

Sarah en Sophie (U12) waren naar het zuiden afgezakt. In de voor hen bekende indoorhal in Gent zetten ze weer mooie prestaties neer. Al vroeg in de ochtend wist Sophie haar tijd op de 60m horden met meer dan een seconde te verbeteren naar 10.62. Bij het verspringen voerde Sophie in de eerste poging het veld van 59 meisjes met 3.78 aan. Toen de leiding overgenomen werd met een sprong van 3.83, sprong Sophie in de laatste poging daar overheen: 3.92 (gemeten vanaf de balk) en eiste de winst op. Op de 60m sprint, later op de dag kreeg Sophie gezelschap van Sarah. Sophie kwam dit seizoen al tot 8.98, vandaag stopte de klok op 9.00, weer een hele mooie tijd. Sarah haalde 0.16 van haar PR af: 9.42.

Clubrecord Sophie op 1000m

Op het laatste onderdeel van de dag ging het hard. Sarah verbeterde haar indoorPR op de 1000m met vijf en een halve seconde naar 3.38.93, anderhalve seconde onder het oude clubrecord van Sophie. Sophie verbeterde haar eigen clubrecord vandaag met bijna vijf seconden naar 3.35.33. Deze tijd is bovendien ook een verbetering van het clubrecord in de leeftijdscategorie U14. Sophie liep 2.46 sec. harder dan Sofie van Wouwe in 2020. 

De uitslagen vind je hier.