Anouk in 15 cm sneeuw voor de abdij langs in Kerkrade.

De Abdijcross in Kerkrade loopt op en langs het terrein van de Abdij Rolduc in Kerkrade. Het dikke pak sneeuw maakte het mooie plaatje compleet. Er lag een flink pak sneeuw (15 cm) op het start- en finishveld én in het bos. Dat maakte de beklimmingen en steile afdalingen extra zwaar. Ondanks dat de Abdijcross onderdeel uitmaakt van het Nationale Crosscircuit was de deelname bedroevend laag in alle categorieën.

Tim naar een prima zesde plaats

De Jongens U16 liepen 2900m, verdeeld over twee baanronden en twee ronden door het bos. Voor de start werden de spikespunten van Tim nog vervangen door 15mm. Meteen na de start namen de eerste twee lopers afstand van de rest. Tim kwam in het achtervolgende groepje te lopen. Toen het groepje brak, was het niet Tim die er af moest. Pas aan het eind van de laatste ronde moest hij terrein prijsgeven. Een keurige zesde plaats was Tim zijn beloning.

Anouk weer een stapje verder op weg terug

Anouk, U18 mocht een stukje langer glibberen dan Tim: 3350m. Al was het bij Anouk geen glibberen, ze liep gemakkelijk over de gladde besneeuwde stukken. Na haar cross in Asten lijkt de weg omhoog voor Anouk verder ingezet. Vandaag werd het een vijfde plaats maar krijgt ze aansluiting met de beteren van Nederland. Na de start liepen er twee meisjes weg bij de rest. Anouk kwam op een zesde plaats te lopen maar had haar wedstrijd weer goed ingedeeld. Met het ingaan van de laatste ronde schoof Anouk door naar plaats vijf. In het bos ging ze ook de 4e loopster voorbij maar voelde dat het energiepotje leeg was: “Maar ik moest het wel proberen wilde ik nog vierde worden”. In de slinger richting finish werd Anouk voorbij gelopen en was plaats vijf het hoogst haalbare. Daar was Anouk voor vandaag tevreden mee.

Papzooi voor Sanne

Was het parcours al zwaar door de sneeuw, voor Sanne werd het nog zwaarder. De losse sneeuw was in een grote papzooi verandert en bijzonder zwaar geworden. Daarbij opgeteld de nog altijd gladde bospaden, werden het 5200 moeilijke meters voor de meisjes U20. Omdat er weinig deelneemsters waren, kwam Sanne net als de anderen, al snel alleen te lopen. Ze was blij met de lange spikespunten die haar overeind hielden. Sanne kwam als vierde over de finish.

De uitslag vind je hier.

Martin weer naar een PR in Sittard

Een stukje noordelijker, in Sittard had Martin in de indoorhal weinig last van sneeuw. Hij liep weer naar een nieuw PR op de 60m. In de serie kwam hij tot 7.57, daarmee was hij 0,05 sneller dan eerder dit seizoen. Ook in de finale ging hij met 7.59 onder zijn oude PR. Ook al was er geen sneeuw toch maakte hij dankbaar gebruik van een sneeuwrandje?