Mike weet in Gent de 60m net iets sneller af te leggen dan Martin.

Mike weet in Gent de 60m net iets sneller af te leggen dan Martin.

Alweer de vierde keer dit seizoen dat we in de indoorhal van Gent te vinden waren. Dat werd beloond met 12 PR’s waarvan er 4 een verbetering van een clubrecord waren. Het programma begon om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden (U12), Jorg sloot de dag om 19.30.

Snelle 800m van Jorg (U18)

Jorg had dit seizoen al een snelle indoortijd op de 800m gelopen: 2.01.36. Vandaag beloofde het mooie series te worden. Vanaf de start liep Jorg alert mee in het gerekte lint. Als er een gaatje dreigde te vallen sprong hij er goed in. In de laatste ronde kwam Jorg hard opzetten. Weer verbeterde hij zijn tijd: 2.00.40. Met deze tijd voert Jorg, als eerstejaars, de nationale ranglijst aan. Jorg mag nu een keuze voor het NK indoor gaan maken: 400 of toch de 800m?

Twee PR’s voor Mike

Het duurde een tijd voordat Martin en Mike, naast elkaar in de serie, konden starten voor hun 60m. In de serie ervoor moest een geblesseerde deelnemer met een brancard van de baan gehaald worden. Dat duurde even! Daarna volgde er nog een valse start. Toch was Mike goed weg en 0.09 sneller dan zijn PR: 7.61. Martin trok zich op aan Mike en kwam tot 7.66, Martin’s PR staat op 7.62. Op de 200m had Mike de moeilijk te belopen baan 2. Toch wist hij ook hier een nieuw PR te lopen, 0.10 sneller.

Sophie (U12) onder de 9 op de 60m

De 60 meter meisjes U12 beloofde een spannende wedstrijd te worden. Outdoor had Sophie al onder de 9 seconden gelopen op de 60m. Indoor liep ze in december 9.02 wat een clubrecord betekende. Een week later werd dat verbeterd door Merel die 9.01 liep. Sophie liep vandaag 8.98 en neemt daarmee het clubrecord weer over van Merel. Sarah liep naar een nieuw PR op de 60m, haar indoorPR werd zelfs met 0.75 sec verbeterd.

Verspringen blijft voor deze leeftijdscategorie moeilijk in België waar vanaf de balk gemeten wordt. Sarah zette 30 cm voor de balk af waardoor er heel wat centimeters blijven liggen. Desondanks verbeterde ze haar indoorPR met 41 cm. Ook Sophie liet in haar beste sprong van 3.97 7 cm liggen. Sophie sprong het verste van alle meisjes.

Op de 1000m nam Sophie de leiding maar liep een beetje ingehouden. Daardoor konden een paar meisjes in haar voetspoor blijven. De laatste ronde wilde een Belgisch meisje voorbij maar dat liet Sophie niet gebeuren. Ze gooide er een versnelling in en won de wedstrijd gemakkelijk. Met haar 3.40.21 scherpte ze haar eigen clubrecord iets aan. Sarah kon mee met de koploopsters maar moest passen toen Sophie de laatste ronde hard aanzette. Goed doorlopend verbeterde Sarah haar PR, haar indoor PR zelfs met 26 seconden!

Clubrecord kogelstoten voor Raven (U12)

De jongens openden met kogelstoten waarbij Raven het zes jaar oude clubrecord van Abel Kovacs-Borbas met meer dan 1 meter verbeterde. Raven kwam tot 7 meter 8. Op de 60m verbeterde Dex zijn outdoorPR met 0.27 sec. Raven was net iets sneller dan Dex. Op de 1000m vertrok Dex iets te langzaam, Raven liep daarachter maar ging al vroeg in de wedstrijd Dex voorbij. Dex kon niet aansluiten. Raven liep 15 seconden sneller dan een jaar geleden op deze afstand.

De uitslagen vind je hier.

Kevin loopt een 1500m pr in Liévin (F)

Op zondagavond liep Kevin in het Noord-Franse Liévin zijn eerste indoorwedstrijd van dit winterseizoen. Hij won zijn 1500m-serie in 4:11,60; een clubrecord en sneller dan zijn outdoor-pr dat hij in september op 4:12,02 had gezet.

De uitslag vind je hier.