Aron tijdens de Jaspercross in Asten.

Twee clubrecords in Dortmund

Auf die Plätzen. Fertig? En daar ging Lieve (U16). Op weg naar een nieuw clubrecord op de 200m in Dortmund. Ondanks de nog lang niet optimale start was ze weer iets sneller dan onlangs in Gent. Ze verbeterde haar eigen clubrecord met 0.13 naar 28.32. Even later verbeterde ze ook haar 400m tijd van 1.01.98 naar 1.01.19. Ook nu was de start niet optimaal maar sloot ze af met een snelle tweede ronde. Sofie van Wouwe was getuige van de verbetering van haar clubrecord: 1.01.80. Ook Mike liep een 400m in Dortmund. Hij was iets sneller dan kort geleden in Gent maar voelt dat hij nog harder kan.

De uitslagen vind je hier.

Assendelft

Zondag liep Martin twee keer een 60m in Assendelft. Twee keer noteerde hij prima tijden: 7.68 en 7.67. Iets boven zijn PR van 7.62.

Koude handen bij Jaspercross

In Asten bij de Jaspercross was de temperatuur een ander verhaal dan in de indoorhal. Bijna iedereen kreeg te maken met koude handen. Toch was het enthousiasme bij de deelnemers er niet minder om. Voor de toeschouwers is het prettig dat de deelnemers meerdere rondjes lopen waardoor de wedstrijd beter te volgen is. Van de vele regen die op veel plaatsen voor wateroverlast zorgde, was op het parcours niks terug te vinden.

Mannen korte cross, 4000m

Met de 400m van gisteren nog in de benen draaide Mike vandaag een hele goede cross. De afstand was 10 keer langer dan gisteren. Mike was vandaag een halve minuut sneller dan vorig jaar. Henkie ging van start voor zijn tweede cross van dit seizoen. Het voelde beter aan dan tijdens zijn eerdere optreden.

Winst voor Anouk, tweede plaatsen voor Jorg en Sanne

Jorg U18 startte tegelijk met de mannen korte cross. Na een tijdje niet helemaal fit geweest te zijn, lijkt Jorg er eindelijk weer bovenop. In de afgelopen weken mooie tijden op de 800m indoor en vandaag vooraan te vinden bij de cross over 4000m. In de tweede ronde schoof Jorg door van plaats drie naar de tweede plek. Met een voorsprong van 28 seconden op de derde loper en slechts 4 seconden achter de winnaar zette Jorg een prima prestatie neer. Bij de vrouwen U20 blijft het aantal deelneemsters een probleem. Vandaag ook weer slechts drie. In de kleine ronde leek het met Sanne niet zo goed te gaan. Ze liep zij aan zij met een concurrente waar ze eerdere wedstrijden een stuk voor liep. In de tweede ronde, de ronde van 2000 meter, kwam Sanne op stoom en begon bij haar weg te lopen en in te lopen op de meisjes voor haar. Het resultaat was een tweede plaats. De laatste weken in de trainingen wees alles er op dat Anouk U18 eindelijk op weg terug is na een aantal kwakkeljaren. Vandaag kwam het er tijdens de wedstrijd ook uit. Rustig haar eigen wedstrijd lopen en zich niet gek laten maken, heeft Anouk altijd al goed gekund. Na de eerste kleine ronde keek ze nog tegen een achterstand aan maar gaandeweg de wedstrijd kon ze aansluiten bij de koploopster. Die deed enkele vergeefse pogingen om Anouk van zich af te schudden. Op een strategische plek kwam de aanval van Anouk waarop geen antwoord kwam. Met een voorsprong van 15 seconden kwam Anouk als winnares over de finish.

Lieve en Tim weer op podium bij U16

Bij de jongens zagen we al vroeg in de wedstrijd twee koplopers die steeds verder van de rest weg liepen. Tim deed veel kopwerk en hield het tempo hoog. In het laatste gedeelte kwam zijn achtervolger voorbij, Tim liep onbedreigd naar een tweede plaats. Hij was 35 seconden sneller dan vorig jaar. Na zijn knie/groeiproblemen heeft Kevin de draad weer op kunnen pakken. Resultaat was vandaag dat hij voor jongens eindigde waar hij in de eerste crossen van het seizoen achter liep. Gisteren twee clubrecords op de 200 en 400m indoor, vandaag stond Lieve aan de start voor 2 rondjes van 1000m door de bossen. Lieve draaide voorin mee, op een vierde plaats bleef ze contact houden met de loopsters voor haar. In de tweede ronde kwam ze op een derde plaats te lopen met een kleine achterstand op de tweede loopster. Maar het gat is voor Lieve met haar vlammende eindsprint overbrugbaar. Dat bewees ze ook vandaag weer. Met grote passen ging het tempo omhoog en achterhaalde ze de nummer 2.

U14

Aron ging bij de U14 voortvarend van start voor zijn twee ronden. Vanwege zijn zangcarrière kan Aron niet meer zo vaak trainen dan voorheen. Zijn aanvangstempo lag iets te hoog. Hij viel een aantal plaatsen terug. Op het laatste rechte stuk kon hij een aanval van achter met succes afslaan en zijn achtste plaats veilig stellen. Anne-Sophie, Imke en Nina liepen na de start in elkaars buurt. Imke sloot aan bij Anne-Sophie. Nina zakte iets terug. Anne-Sophie ging in haar eerste cross van dit seizoen stug door waardoor Imke Anne-Sophie moest laten gaan. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zag Imke clubgenote Nina nog voorbij komen.

Jongste jeugd, 1200 meter

In de afgelopen weken was Dex flink ziek geweest. Hij leek opgeknapt. Maar we zagen een andere Dex dan we gewend zijn. Hij had nog niet de power van anders en moest vandaag genoegen nemen met een zesde plaats. Bij de meisjes voerden Sarah en Sophie het veld aan. Er ontstond een kopgroepje van drie met Sophie aan de leiding en Sarah op plek drie. Op het slingerpad voor de laatste bocht naar de finish plaatste Sarah een aanval. Deze werd door de twee anderen afgeslagen en was voor Sophie het sein om te versnellen. Sophie trok door en won ook deze zesde cross gemakkelijk. Sarah sleepte er een mooie derde plaats uit. Ze liep maar liefst meer dan 1 minuut sneller dan vorig jaar. Merel miste in het begin de aansluiting maar werkte zich daarna flink naar voren: een verdienstelijke vijfde plaats. In het eerste rondje zagen we na Merel Lente voorbij komen met kort daarachter Daphne. Daphne maakte er een inhaalrace van. Ze passeerde niet alleen Lente maar nog dertien meisjes meer. Bij de jongens U10 nam Rick het op tegen 19 jongens. Rick bleef voor iedere meter strijden en finishte op een keurige zevende plek.

Allerjongsten

De U9 en U8 gingen tegelijk van start voor 2 iets kleinere ronden, 1000 meter. Charlotte, U9 nam de leiding. Ze stond deze tot aan de finish niet meer af. Ze had een voorsprong van 30 seconden op de nummer 2. Elias liep in het begin op een vierde plaats. Na het eerste rondje schoof hij door naar een derde plaats. Aan het eind van het tweede rondje sloot hij aan bij de tweede loper. Op het laatste rechte pad wilde Elias voorbij maar de andere loper ging zigzaggend voor Elias lopen. Een derde plaats voor Elias die meer dan 1 minuut sneller was dan vorig jaar. Storm verloor in het begin de aansluiting met de andere jongens. Hij kon de achterstand niet meer inlopen. Bij de allerjongste meisjes liep Noël haar beste wedstrijd van deze competitie. Ze finishte vandaag voor een meisje waar ze nog niet eerder van won. Noël werd vandaag tweede.

Was de organisatie, die het podium verkeerd om had staan, in de war gebracht door Tim die twee linkse schoenen in zijn spikestasje had gedaan?