Raven sprint naar een pr in Gent

Raven sprint naar een pr in Gent

Eindejaarsmeeting Gent

Clubrecord Merel 60m

Het was een druk weekend. Op zaterdag in alle vroegte naar de indoorhal in het Belgische Gent waar Daphne, Lente en Merel al voor half tien in het startblok zaten. Daphne liep 0.17 sneller op deze 60m, Lente (vorig jaar nog B-pupil) had deze slechts eenmaal gelopen. Ze was maar liefst meer dan een volle seconde sneller. Merel (buiten al onder de 9 seconden) maakte er een spannend verhaal van. Vorige week zette Sophie het clubrecord (na een matige start) op 9.02. Ook Merel was niet best weg. Ze had een fractie minder nodig dan Sophie: het nieuwe clubrecord 9.01. Sophie gaat over twee weken op herkansing. Op het onderdeel verspringen is het moeilijk om een vergelijking met het PR te maken. In België springt de categorie pupillen vanaf de balk waar ook vanaf gemeten wordt en niet vanaf het afzetvak. Merel werd hier derde met 3.76. Tussendoor gingen Lente en Merel nog over de horden. Voor Lente was dat nieuw, Merel verbeterde zich met 0.87 sec. Na een dagje sightseeing Gent kwam Raven vanuit het hotel naar het startblok voor zijn 60m. Hij liep 0.55 sneller dan eerder indoor. Na zijn harde kennismaking met de horden en de EHBO vorig jaar durfde hij het toch weer aan om te starten. Dit jaar kwam hij ongehavend over de streep in een keurige tijd. Het verspringen had hem in Nederland een PR opgeleverd, vandaag was de balk de scherprechter (25 cm voor de balk).

Martin weer snel op 60m

Martin had een kortere nacht gehad dan Raven en was al ruimschoots aanwezig voor zijn start op de 60m. Geen optimale voorbereiding dus. Toch liep hij naar 7.69, slechts 0.07 boven zijn PR. Omdat zijn hamstring na afloop niet helemaal goed aanvoelde, liet Martin de 200m schieten. Na een bijzondere wandeltocht werkten we even daarna een 5 sterren-pizza naar binnen in een prima Italiaans restaurant. Enig minpuntje was dat de Italiaan bij ons vertrek “saluutjes” riep.

Jorg doet het weer

Na de terugtocht over “het wandelpad” konden we ons op gaan maken voor de 800m van Jorg en Mike. Net als vorige week kwam het initiatief van Jorg. Na 200m nam hij de kop over en trok hard door. Hij kreeg slechts een achtervolger mee, die in de derde ronde meters moest prijsgeven. Het werd weer een solorace. Jorg bleef sleuren en liep steeds verder weg. Resultaat: 2.01.36, iets sneller dan vorige week. Mike was onze laatste deelnemer. Hij noteerde op de eerste 200m een prima doorkomsttijd: 30 seconden. Hij kwam daarmee op kop te lopen. Het ging prima tot het 400 meterpunt. 50 meter later blokkeerde Mike en werden het zware meters naar de finish.

De uitslagen vind je hier.

Sylverstercross Soest

Op zondag was het vroeg dag. In de agenda van de crossliefhebber staat op oudjaarsdag Soest ingevuld. De Sylvestercross: een van de mooiste en zwaarste crossen van Nederland. Het grootste kenmerk is het losse duinzand in start- en finishgebied. Door de vele regen de laatste tijd was het zand iets minder los dan andere jaren.

Jongens U16

Tim U16 maakte zijn debuut op het zware parcours van de Lange Duinen. Hij deed dat niet onverdienstelijk. Een ronde van 2000m waarbij Tim rond een tiende plek vertrok. In het bos vond hij aansluiting bij een groepje. Van dit groepje kwamen vier jongens samen het heidegebied in, richting finish. Tim plaatste in het losse zand een versnelling en ging de drie anderen voorbij. Maar om de laatste bocht moest het verraderlijke laatste stukje los zand bergop nog komen. Dat was net iets teveel voor Tim. Na een hele goede wedstrijd finishte Tim knap als negende. Na afloop ging Tim met een kratje Hertog Jan als extra bonus naar huis.

Meisjes U18 en U20

Voor Anouk U18 was het een bijzonder weerzien met het parcours. Vier jaar geleden moest Anouk zich vanwege ziekte afmelden voor deze cross. Vanaf die tijd is het een kwakkeltijd van vallen en opstaan geweest. Die tijd lijkt nu achter de rug te zijn en kan ook Anouk vooruit gaan kijken. 3300m voor Anouk, een kleine en een grote ronde. Ze liet zich niet gek maken bij de start en liep haar eigen tempo. Bij de doorkomst in het losse zand had Anouk het veel makkelijker dan de andere meisjes. Daarbij opgeteld het feit dat Anouk de race beter had ingedeeld dan veel anderen, kon ze een aantal plaatsen opschuiven. Met een keurige negende plaats kan Anouk terugkijken op een goed gelopen cross. Sanne U20 kreeg ook te maken met de zware doorkomst in het losse zand, zij moest 2 grote ronden, 4000m. In de tweede ronde kon Sanne de 50 meter achterstand die ze had op het meisje voor haar omzetten in een honderd meter voorsprong. Desondanks was Sanne niet tevreden.

De uitslagen vind je hier.

Oliebollenloop Weert

Kevin sloot het jaar af met een vierde plaats in de Oliebollenloop in Weert. Zijn 5km eindigde na 16.37. De uitslag vind je hier.