Jorg loopt een toptijd tijdens zijn eerste indoor-800m van het seizoen.

Jorg loopt een toptijd tijdens zijn eerste indoor-800m van het seizoen.

Op zaterdag werd het Vlaamse Gent opnieuw bezocht voor een indoorwedstrijd. In de ochtend trapte Sophie af met het verspringen U12. Dit onderdeel wist ze glansrijk te winnen: haar 3,99 was maar liefst 44 cm meer dan de eerstvolgende van de 34 deelneemsters. Op de 60 meter startte Sophie niet messcherp in de snelste van tien series. Hierdoor lukte het niet om onder de 9 seconden te blijven, maar haar 9,02 betekende wel een nieuw clubrecord. Bij de 1000m kwam ze direct na de start op kop te lopen en legde ze heel beheerst de vijf rondjes af. In de slotronde probeerde een tegenstandster nog een paar keer langszij te komen, maar dat hield Sophie mooi af door te blijven versnellen. Met haar eindtijd 3:40,58 neemt ze het clubrecord van Anouk over.

Na een pauze waren ook Mike en Jorg de Topsporthal binnen gekomen. Mike liep net als vorige week een 400m. Het invoegen na 150m leek even spannend te worden, maar dat loste Mike keurig op. Halverwege de tweede ronde kwam Mike nog tekort om echt door te versnellen, naar eigen zeggen onder invloed van verkoudheidsklachten. Zijn 53,33 is wel weer een fractie sneller dan vorige week. Jorg ging van vorige week 2 rondjes naar deze week 4 rondjes. Na wat duw- en trekwerk werd zijn 800m goed op gang getrokken. Toen het tempo zakte, nam hij de kop over en ging het tempo weer terug omhoog. Bij het klinken van de rondebel probeerde een Belgische tegenstander voorbij te komen, maar Jorg versnelde door en noteerde in de laatste ronde zijn snelste rondetijd. Met een snelle 2:01,44 verbeterde hij het U18-clubrecord van Abel en wist hij zijn outdoor-pr al zo goed als te evenaren. 

Het indoorseizoen is dus echt op gang gekomen, volgende week zijn we wederom in Gent te vinden. De uitslagen vind je hier.