Sanne tijdens haar 5,5 km lange NK Cross in Eersel.

Sanne tijdens haar 5,5 km lange NK Cross in Eersel.

Dit jaar was het NK cross dicht bij huis. DES, Eindhoven Atletiek en GVAC zetten gezamenlijk een perfect georganiseerd NK neer. Op het zware parcours van het E3-strand waren enkele spannende wedstrijden te zien die pas op de finishlijn beslist werden.

Abel U18 komt niet uit de verf

De eerste wedstrijdstart van de zondag was voor Abel. 5480 meter verdeeld over 2 kleine en 2 grote ronden. In de kleine ronden leek het goed te gaan met Abel. Bij de doorkomst na de eerste grote ronde was Abel teveel plaatsen teruggezakt. De lange afstand begon voor Abel in zijn nadeel te werken. Met een 28e plaats liet hij niet zien wat hij kan.

Sanne U20 tevreden

Voor Sanne stond dezelfde afstand op het programma. Sanne draaide de eerste twee rondjes goed mee. De eerste grote ronde ging wat moeizamer en kreeg Sanne het zwaar. In de laatste ronde ging het weer beter en kon ze nog doorschuiven naar de 18e plaats.

Kevin maakt kennis met echte korte cross

In de Limbra-competitie telt de korte cross 4500 tot 5000 meter. Vandaag maakte Kevin kennis met een echte korte cross: 2480 meter. Dat dat hard gaat is vooraf bekend, zeker op nationaal niveau. Kevin probeerde mee te gaan maar kon het hoge tempo niet aan. Hij viel terug naar plaats 51.

De uitslagen vind je hier.

Indoor Apeldoorn

Martin blijft het goed doen. In Apeldoorn liep hij 7.63, slechts 0.01 boven zijn pas gelopen PR op de 60m. De uitslag vind je hier.