Sophie net voor haar beslissende eindsprint om de 2e plaats op het NK Cross in Eersel.

Op het terrein van het E3-strand in Eersel vonden de jeugdwedstrijden van het NK cross plaats. Het parcours met als kenmerk los zand en een stuk met hardere bospaden. Aan de start bij de meisjes U12 werden Sarah en Sophie omgeroepen als een van de favorieten. Ondanks de start in het losse zand meteen gevolgd door een heuvel ging het heel hard in deze leeftijdscategorie. Desondanks meldden Sarah en Sophie zich meteen vooraan. Sarah kon het hoge tempo niet volhouden. Ze kwam tussen de kopgroep en de achtervolgsters te lopen. Een mooie onbedreigde vijfde plaats voor Sarah. Ook Sophie leek het zwaar te hebben in het losse zand maar ze bleef knokken om niet te veel meters te verliezen. Bij het verlaten van het losse zandstrand richting finish sloot Sophie weer aan bij de tweede en derde loopsters. Met een ontzettend harde eindsprint eiste ze het zilver op. De Amsterdamse Biemond won de wedstrijd. Het ging hard in deze leeftijdscategorie: ook in de hogere leeftijdscategorie U14 zou Sophie met haar tijd op het podium hebben gestaan.

Voor de allerjongsten waaronder Elias U9 was een klein rondje van 630 meter uitgezet. Elias liep naar een vierde plaats. Tim U16 liep twee van deze ronden en nog een grotere ronde. Tim had het zwaar in het losse zand. In de laatste grote ronde kon hij nog wat plaatsen doorschuiven. Tim finishte als 16e.

De uitslagen vind je hier.

Indoor Gent

Na deze tussenstop zette de koers zich richting de indoorhal in Gent. Daar werden de eerste 400 meters van het indoorseizoen gelopen. Op dit indoor moeilijke onderdeel openden zowel Jorg, Lieve als Mike hun indoorseizoen uitstekend. Alle drie bleven ze binnen een seconde van hun outdoor-PR. Voor Lieve U16 was het een eerste kennismaking met een 400m indoor. Met 1.01.93 bleef ze slechts 0.13 seconden boven het clubrecord. Dat verbeterde ze later op de dag wel op de 200m. 28.45 is 0.46 sneller dan Sofie van Wouwe aan het begin van 2023. Jorg U18 verbeterde zijn eigen clubrecord van 55.12 naar 53.60. De 55.12 is van begin 2023. Ook Mike bleef in de buurt van zijn in- en outdoortijd. Mike gaat volgende week voor de herkansing.