Anouk maakt zich op voor de afdaling van de hoge heuvel in Swalmen.

Het parcours van de vijfde Limbracross in Swalmen was een stuk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Zeker voor de jeugd was de ronde veel aantrekkelijker geworden. Helaas kregen we de laatste week een aantal ziekmeldingen waardoor het aantal deelnemende AtH-ers minder was dan anders.

Korte cross die geen korte cross is

De korte cross, die met 5000 meter toch niet meer de naam korte cross mag hebben ging over 1 ronde. Kevin toonde veel lef door regelmatig op kop te lopen. In de afdaling van de laatste heuvel kwamen er drie lopers voorbij. Een vierde plaats en dus houten medaille voor Kevin. Ondanks dat 5000m lang is voor Mike liep hij weer een prima cross maar gaat na vandaag het indoorseizoen voor Mike echt beginnen. Tegelijk met de mannen startte Jorg, U18, ook voor 5000m. Ook voor Jorg is dat een hele afstand zeker na de laatste paar weken ziek te zijn geweest. Onze patiënt 0 lijkt zelf opgeknapt maar heeft veel opvolgers binnen de club. Jammer dat hij net geen derde werd, het scheelde slechts een seconde. Ook voor Jorg een houten medaille.

100% score bij VU18 en 20 en mannen U16

En toen begon het te regenen. Sanne U20, Anouk U18 en Tim U16 stonden gezamenlijk aan de start voor hun 3080m toen de eerste druppels vielen. Sanne liep zonder tegenstand weer gemakkelijk naar een podiumplaats. Na de wedstrijd werd ze uitgeroepen tot winnares maar dat was een fout van de jury. Eva Kok van GAC Gemert kwam als eerste over de finish. Sanne werd tweede. Anouk draaide lang mee met de koploopsters. Natuurlijk komt Anouk, door de geringe trainingsomvang, uiteindelijk te kort. Ze schrok zelf een beetje dat ze zo lang bij kon blijven. Een knappe tweede plaats voor Anouk. Maar dat vond ze niet het belangrijkste, wel het gevoel dat het makkelijker ging.

Ook Tim liep bij de jongens aan de kop mee. Toen Tim nog alleen met de koploper over was en ze met tweeën boven op de heuvel kwamen, toonde Tim zijn karakter. “Ik wist dat ik sowieso tweede zou worden, dan maar risico nemen en kijken of er meer uit te halen is”. En toen… ging het mis. Een lelijke boomstronk zorgde ervoor dat Tim plat ging. Na de finish waren er behalve de tweede plaats ook wat lelijke schaafplekken.

Lieve weer naar podium bij U16

Ook Lieve mengde zich meteen bij de kop van de wedstrijd. Voor Lieve was de heuvel een hele klim. Ondanks dat liep ze net als in de vorige crossen ook vandaag weer naar het podium: 3e. Imke en Nina hadden het zwaar bij de U14. Al vrij snel in de wedstrijd vielen ze terug in het deelnemersveld. Op het zware natte parcours konden ze zich niet meer naar voren werken. Aan het eind van de ronde liep Imke bij Nina achterop. Er volgde een flinke eindsprint waarin Nina werd opgejaagd en nog een meisje inhaalde.

Nog hardere regen bij pupillen

Raven begon voortvarend bij de U12. Het tweede stuk werd zwaar. Hij finishte bij de eerste helft maar Raven kan veel beter. Bij de meisjes liepen de favorieten waaronder Sarah en Sophie meteen aan kop. Tijdens de ronde pakte Sophie een paar meter maar Dohmen uit Maastricht sloot aan het eind van de ronde weer aan. Samen stormden ze op de laatste bocht af om aan het finishstuk te beginnen. Sophie zette daar flink aan en was duidelijk sterker. Ze liep nog vijf seconden weg van haar concurrente en won haar vijfde Limbracross. Daarachter kwam Sarah als vierde de heuvel af. Onder luide aanmoedigingen begon Sarah aan de laatste 200 meter. Hierop was Sarah sterker dan de derde loopster. Ook voor Sarah weer een podiumplaats.

Kort na de start liep Rick rond een tiende plaats bij de U10. Als achtste kwam hij de heuvel af, op het laatste stuk richting finish schoof hij nog een plaatsje door. Zevende op slechts 1 seconde van plaats zes. Prima Rick! En toen begon het nog harder te regenen. Een rondje van 810 meter voor de jongste categorieën in de stromende regen. Bij de jongens U9 waren de podiumplekken al vroeg in de wedstrijd verdeeld. Elias liep op een solide derde plaats die geen moment in gevaar kwam. Noël startend bij de allerjongsten moest flink aan de bak en tot het eind knokken voor iedere plaats. Noël werd zevende. De uitslag is bij de jongsten een beetje rommelig, tijden en plaatsen komen niet met elkaar overeen.

De regen op zaterdag zorgde voor een enorm zwaar modderparcours bij het EK cross in Brussel. Op zondag waren we samen met 7000 andere toeschouwers getuige van de zilveren medailles die Niels Laros en het Nederlands estafetteteam wonnen. Bovendien hebben we daar een lesje aanmoedigen gehad…