Tim loopt in de kopgroep de bekende berg in Deurne op.

De Zandboscross, vierde cross van de Limbracrosscompetitie keerde terug naar de start- en finishlocatie van jaren geleden op het terrein van het Green Valley Estate. De bosronde was grotendeels hetzelfde gebleven. Behalve voor de jongste jeugd die nu ook over de hoge heuvel moest. Er stond een koude wind. De rondlopende Pieten maakten voor de kinderen veel goed met hun strooigoed. Ook de chocoladeletters aan de finish werden door iedereen gewaardeerd.

Mannen korte cross

Twee grote ronden voor Mike, een korte cross van 4200m blijft lang. Mike draaide twee prima ronden, zeker gezien de trainingen nu zijn gericht op het komende indoorseizoen.

Sanne en Anouk weer op het podium, U20 en U18

Een kleine en een grote ronde voor de meisjes U20 en U18 en jongens U18. Zowel voor Anouk als Sanne was het geen moment een spannende wedstrijd. Beide waren al vroeg in de wedstrijd zeker van een tweede plaats in hun leeftijdscategorie. Voor Jorg nog steeds niet fit, liep het niet zoals hij wilde. Zaak is om op te knappen voor het indoorseizoen.

Lieve en Tim nemen prijzen mee bij U16 en U14

Bij de jongere junioren, U16 was Tim goed weg bij de start maar het aanvangstempo lag iets te hoog voor Tim. Gaandeweg de wedstrijd verloor hij terrein op de twee koplopers maar zijn derde plaats kwam geen moment in gevaar. Daarachter liep Adam een prima wedstrijd waarin hij tot aan de finish door kon blijven gaan. Ook Lieve was meteen na de start vooraan het veld te vinden. Heuvel op werd ze naar een vierde plaats verwezen. Onder aan de afdeling nam ze de derde positie weer over en hield deze onbedreigd vast tot aan de finish.

Bij de U14 ging Aron iets te hard weg, hij viel een aantal plaatsen terug. Toch kon hij de schade nog beperkt houden, finishte als 11e net buiten de top tien. Annabella en Lotte stonden aan de start van hun tweede cross. Ze hadden veel geleerd van de vorige. Beide liepen een stuk verder naar voren waarbij Lotte in het laatste gedeelte Annabella nog voorbij kwam. Imke had het vandaag moeilijker dan in haar eerdere twee crossen. Toch kon ze op het einde de concurrentie achter zich houden.

Dex en Sophie weer naar winst bij pupillen, Sarah derde

Bij de jongens U12 nam Dex meteen na de start de leiding maar kreeg wel zijn concurrent de Rijk van Scopias mee. Dex bleef aan de leiding sleuren. Bij terugkomst uit het bos, richting finish kwam de Rijk heel dichtbij en leek het spannend te worden. Totdat Dex het laatste rechte stuk opdraaide en liet zien dat hij ook vandaag de beste was. Zijn derde overwinning in deze competitie. Raven lijkt nog niet helemaal fit te zijn maar sleepte er toch een top tien klassering uit.

Ook Sophie was, bij de meisjes, meteen na de start voorin te vinden. Sarah en Merel mengden zich ook in de kop van de wedstrijd. Sophie werd op de voet gevolgd door de nummer twee van de Warandeloop van vorige week, waarin Sophie derde werd. Deze twee waren duidelijk sterker dan de rest. Verhoeff uit Tilburg bleef Sophie volgen en leek op het einde sterker te zijn dan Sophie. Leek… Sophie zette na de laatste bocht aan en wist op het laatste stukje maar liefst twee seconden weg te lopen bij Verhoeff. Sophie won haar vierde cross van het circuit. Op enige afstand volgde Sarah die naar een keurige derde plaats liep en Sophie weer mocht vergezellen op het podium. Net als in de vorige wedstrijden legde Merel beslag op de vierde plaats, weer een houten medaille voor haar. De sjoelbak van Henkie komt in beeld. Lente had het vandaag moeilijker en moest op het laatste stuk het groepje meisjes net voor haar laten gaan. Daphne liep een goede wedstrijd, kreeg aan het einde haar clubgenote in beeld. Emme liep haar eigen tempo en kreeg aan de finish de herinneringsmedaille en chocoladeletter als beloning.

Winst voor Elias bij jongste pupillen

De linten van het rondje werden verhangen voor de jongste pupillen, 1300m. Bij de jongens U10 ging Rick voortvarend van start, hij viel iets terug tijdens de ronde in het bos. Maar een negende plaats is een prima prestatie. Nadat hij afscheid had genomen van trainster Lieke met de mededeling: “Ik hoop dat PSV wint” ging Elias goed van start. Hij ging als eerste het bos in en bouwde zijn voorsprong op de tweede loper uit tot 14 seconden. Een makkelijke overwinning voor Elias. Noël kwam bij de jongste meisjes als vierde over de finish wat natuurlijk werd beloond met de houten medaille. Hoe het voor Lieke afgelopen is weten we inmiddels… Marc daarentegen ging goedgemutst naar huis.