Kevin wisselt op Adam aan het eind van een weekend vol atletiekwedstrijden.

Kevin wisselt op Adam aan het eind van een weekend vol atletiekwedstrijden.

In het afgelopen weekend stonden vijf wedstrijden op het programma. Gelukkig was het weer eindelijk een keer het hele weekend goed. Er vielen dan ook weer een aantal PR’s te noteren.

Vrijdag, Eindhoven, Trackmeeting circuit 14

Op vrijdagavond begon het weekend met de Trackmeeting van Eindhoven Atletiek. Tim, U16 grossiert al het hele seizoen in PR’s. Ook vanavond begon hij met een nieuw PR op de 100m, weer 0.41 sneller. Kevin, U16 deed dat op de 150m, -0.19. Dat laatste verbaasde iedereen omdat hij net daarvoor gefinisht was van zijn eerste 800m ooit. Ook de 800m liep hij, solo, in een keurige tijd. Tim wilde de 200m weleens proberen, hierop zette hij een prima tijd neer. Op deze afstand bleef Lieve, U16 net boven haar PR, op de 150m was ze 0.41 sec. sneller. Sanne, U20 liep onder haar PR-tijd op de 800m maar leverde op de laatste 200m in. Geen PR’s op de werponderdelen. Marc kwam wel met de kogel en de speer in de buurt. Joep, U16 was wat slordig met de speer.

800m pupillen

Voor de jongste jeugd stond een 800m op het programma. Daan, U12 en Anne, Liselotte en Lya (allen onder U8) liepen voor het eerst de twee rondjes. Bij de U12 viel Sophie op die na 2.35.29 over de finish kwam en 12 seconden sneller was dan vorig jaar. Ook Raven, 19 sec. en Daphne, 3 sec. waren sneller dan vorig jaar.

De uitslagen vind je hier.

Zaterdag, Oud Beijerland

Het was vroeg dag voor Daphne, Raven en Sophie, allen U12. Hen wachtte een vol programma in Oud-Beijerland. Raven ging naar huis met 3 PR’s. Op de 100m was hij anderhalve seconde sneller, de 150m was een nieuwe afstand. Ook verbeterde hij zijn PR bij hoog met 2 cm. Bij de meisjes verbeterde Daphne haar PR op de kortste afstand, 40m met 0.12. Op de 100m was ze 0.35 sneller en ze landde 1 cm verder in de verspringbak. Sophie was weer snel op de 60m. Geen PR maar 8.81 mag genoemd worden. Op de 100m was ze 0.71 sec. sneller. De 200m was een nieuwe afstand die in 30.70 werd afgelegd.

De uitslagen vind je hier.

Zaterdag, Eindhoven, NSK baan

Dichterbij huis, in Eindhoven, nam Kevin deel aan het NK Studenten. Kevin kwam op de 1500m in de tweede groep te lopen. Toen de eerste groep brak, kon Kevin deelnemers op gaan rapen. Zijn eindtijd was een PR-verbetering van 2.19.

De uitslag vind je hier.

Zondag, Lommel, Jeugdmeeting

In het Belgische Lommel maakte Noël haar debuut op Belgische bodem. In een soort Athletic Champs stonden de onderdelen, 30m sprint, 600m, ver en medicinebal op het programma. Daphne en Sophie maakten dankbaar gebruik van het goede weer. Daphne verbeterde haar vortex-PR met 87 cm. Daarna verbeterde ze haar 1000mtijd met maar liefst 16 seconden! Ook Sophie had een goede dag. Weer ging de 60m sprint ondanks een slechte start in 8.81. Bij ver liet ze 4.23 noteren, gemeten vanaf de balk. Een prima prestatie, zeker gezien Sophie 24 cm voor de balk afzette. Sophie aasde al een tijdje op het clubrecord van Anouk op de 1000m. Vandaag slaagde ze. Ze verbeterde haar eigen PR met 2.52 en dat was genoeg om het clubrecord van Anouk Langstraat uit 2019 met 1.18 te verbeteren. Het nieuwe clubrecord is 3.23.37.

De uitslagen vind je hier.

Zondag, Weert, 3e competitiewedstrijd U20 & U18

Ook in Weert was het zonnig, wel stond er af en toe een flinke wind. Het jongens- en meisjesteam waren in hun derde en laatste wedstrijd niet in hun sterkste opstelling. Een week voor het NK-junioren werd aan de Mila-lopers “rust” gegund.

Jongens, 5 PR’s

Het jongensteam begon met de 100m waarop Jorg voor het eerst onder de 12 seconden liep: 11.97. Tim had afgelopen vrijdag zijn PR al verbeterd, maar liep nu weet onder zijn oude PR. Ondertussen waren Joep, discus en Kevin bij ver begonnen. Joep was tevreden en Kevin na zijn vierde poging ook. Bij deze poging landde hij 7 cm verder in de bak dan zijn beste sprong. Komend weekend gaat Tim van start op de 3000m op het NK, toch wilde hij graag vandaag een 800 lopen en het liefst onder de 2.10. Eventjes liep hij op dat schema maar het was vandaag nog te hard. Toch rolde er een prima tijd uit.

Normaal stoot Joep met de 4 kogel, bij de U18 weegt de kogel 5 kg. Joep verbeterde met deze kogel zijn PR. Adam stond voor een opgave: 400m en ver tegelijk. Nadat hij zijn PR op de 400m verbeterde ging hij snel naar ver. Daar waren ze al in de derde ronde, Adam had een mislukte en een ongeldige poging. Kevin liep zijn PR op de 400m uit de statistieken. Bijna 3 seconden sneller en een prima tijd achter zijn naam. Ondanks de niet helemaal vlekkeloze wissels finishten Adam, Jorg, Kevin en Tim op de 4x100m net boven het clubrecord.

Meisjes, ook 5 PR’s

Anouk mocht de dag openen met ver en afsluiten met de estafette. Bij ver zag ze tot haar schrik een Ajax-bidon staan. Het wilde dan ook niet helemaal lukken, of lag dat aan het feest van zaterdagavond? Sanne had zich opgeofferd om te kogelslingeren. Een nieuw onderdeel in een nieuwe categorie betekent automatisch een clubrecord. Tot haar grote verrassing liep Sofie naar een nieuw PR en dus clubrecord op de 100m horden. Meer dan een volle seconde sneller: 17.20. Terwijl Minke haar debuut maakte met de kogel, zette Sofie een prima tijd neer op de 100m vlak.

Een uur later ging Minke van start op de 800m, gevolgd door Lieve en Sanne die voor de halve afstand hadden gekozen. Beiden ondervonden veel wind in de laatste bocht. Een tevreden Anouk slechts 3 cm van haar PR, kwam terug van kogel. Ook Lieve was tevreden met haar ver, ze stond sinds lange tijd weer eens op de verspringaanloop. Ze bracht een PR van 9 cm en een hele hoop zand mee naar de clubtent. Nadat Sanne met discus  de individuele onderdelen had afgesloten, noteerden Anouk, Lieve, Minke en Sofie nog een clubrecord op de 4x100m estafette bij de U18.

De uitslagen vind je hier.