Daan springt in Tilburg, zonder polsstok-training, de punten bij elkaar.

Daan springt in Tilburg, zonder polsstok-training, de punten bij elkaar.

Het mannenteam werd in Tilburg tweede in hun competitiepoule. En dat ondanks het ontbreken, vanwege hun herstelproces, van beide sprinters Jordi en Martin. Er stond af en toe een fris windje in Tilburg. Toch kon Martin, als supporter aanwezig, de streep felbegeerde zon regelmatig meepakken.

Mike opende de reeks uitslagen met 1 meter 75 bij hoog. Voor Mike een evenaring op een onderdeel waarop hij nooit meer traint. Prima dus. Ook een dikke prima voor kersverse papa Daan bij kogel. Daan, PR 10.69 wilde graag over de 11 meter. Dat wilde niet lukken, totdat Daan in zijn laatste poging uithaalde: 11.06! Nieuw PR en clubrecord. Zowel Jordi als Martin moesten vervangen worden op de 100m, Abel draaide hier voor op. Hij hield er een nieuw PR aan over: 0.09 sec sneller. Daan kon na zijn succes met de kogel meteen door naar polsstok. In een grijs verleden, zo’n tien jaar geleden, had hij wel eens polsstokgesprongen. Omdat we niemand anders hadden, wilde Daan het wel proberen. Daan begon met een foutsprong op de aanvangshoogte van 1.80. Hij kreeg veel tips en aanwijzingen van de andere springers. En Daan is de beroerdste niet om dat dan toe te passen. Zijn techniek en de sprongen werden steeds beter. Toen Daan over de 2 meter 50 had gesprongen, werd er een pauze ingelast om de “latere starters” de kans te geven in te springen. Hierdoor kwam Daan in tijdnood met zijn derde onderdeel speer. Hij besloot, na wikken en wegen, te stoppen met polsstok. Zijn 2.50 is 5 cm hoger dan het clubrecord van Jeffrey van Eijck uit 2019.

Jorg had voor zijn 400m de opdracht gekregen de wedstrijd eens anders in te delen. Ondanks de felle tegenwind in het laatste gedeelte kwam er toch weer een 51-er op de klokken. Na Daan mocht Marc de kogelstootring in. Marc had als streefafstand 9 meter. Hij kwam dichtbij en vroeg na de laatste poging: nu wel 9? Antwoord van de jury: 8.99! De horden voor de 400m waren in de baan gezet. Ook hier traint Mike niet gericht voor, maar iemand moet het doen. Ondanks een paar haperingen bleef Mike maar net boven zijn PR. Daan stond voor zijn derde onderdeel op de speerwerpaanloop met als doel 40 meter. Dat was voor vandaag nog te veel. Maar al met al kan Daan terug kijken op een succesvolle dag. Dat kan ook Jorg die op de 200m Jordi en Martin moest vervangen. Ondanks de tegenwind bleef hij slechts 0.06 sec. boven zijn PR.

Ondertussen werd duidelijk dat de mannen bovenaan in het klassement meedraaiden. Mike verstevigde die positie met 6.14 bij ver. Even dacht Mike een andere uitslag te hebben gehoord waar hij heel erg blij mee was. Maar ook met de 6.14 bleef de lach op zijn gezicht. Wat Marc niet lukte met kogel, lukte wel met speer. Een nieuw PR en clubrecord mannen 45: 33.89. Nu hopen dat Marc’s knie het houdt en hij zijn trainingen weer vol kan oppakken. Abel en Kevin gingen voor het laatste individuele onderdeel naar de start van de 1500m. Abel opende razendsnel, kon het hoge tempo niet volhouden en verloor steeds meer terrein. Kevin daarentegen was rustiger gestart. Daardoor had hij in de laatste ronde, waarin Abel het moeilijk had, nog veel over. Kevin begon op Abel in te lopen. Na elkaar kwamen ze met een seconde verschil over de finish.

Voor aanvang van de afsluitende estafette, 4x100m, stond het mannenteam bovenaan. De voorsprong bedroeg 62 punten op AV Valkenswaard. Wel was al duidelijk dat zonder Jordi en Martin deze plek niet vast gehouden kon worden. Maar Abel, Jorg, Kevin en Marc deden hun best. Eindresultaat was een tweede plaats in de poule.

De uitslagen vind je hier.

Koude Flanders Cup in Merksem

Was het in Tilburg niet warm, een dag eerder was in het Belgische Merksem bij de Flanders Cup zelfs erg koud. Een harde koude wind waaide over de atletiekpiste.

Lieve U16 en Sofie U18 kwamen in dezelfde serie in de baan voor hun 400m. Voor Sofie is het iedere keer afwachten hoe het gaat. Toch durft Sofie hard te vertrekken en ziet dan maar waar het schip strandt. Zo ook vandaag. Op het laatste stuk was het energiepotje leeg. Lieve begon veel te langzaam en verloor teveel terrein op de loopsters die voor haar liepen. Ondanks een goed laatste stuk waarin ze weer inliep op de rest, stond de klok niet stil op het gewenste resultaat.

Als voorbereiding op het NK over twee weken wilde Anouk U18 nog graag een 1500 lopen. Ze durfde na de start niet mee te gaan met een groepje, waardoor ze alleen kwam te lopen. Ondanks een hele snelle laatste ronde was Anouk niet tevreden met haar tijd.

De uitslagen vind je hier.