Elias zet de eindsprint van zijn 600m in.

Elias zet de eindsprint van zijn 600m in.

Het was een druk weekend waarin AtH bij vijf verschillende wedstrijden in de uitslag terug te vinden is.

Vrijdagavond: Best en Utrecht

Dex, U12 opende de reeks met een 1000m bij de avondwedstrijd in Best. Hij liep zijn tweede beste tijd ooit. Later op die avond, maar dan in Utrecht bleef Sanne, U20 op de 1500m boven haar PR. Maar Sanne heeft nog wat trainingsachterstand weg te werken. Na enkele flinke regenbuien liep Tim, U16 weer meer dan vier seconden van zijn zes weken oude PR op de 3000m.

Zaterdag, NK masters

Ondanks het advies om niet mee te doen, liep Martin M40, toch de 100 meter bij het NK masters in Hilversum. Hij werd zesde in zijn beste seizoenprestatie. Hier blijft het voorlopig bij, Martin gaat nu echt eerst herstellen.

Nieuw PR 800m Jorg in Brussel

176 kilometer zuidelijker scheen de zon in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. 2760 deelnemers bij de IFAM waarvan 229 mannen een 800m liepen. Jorg, U18 was er een van. Genoeg tegenstand dus. Het was belangrijk om niet ingesloten te raken waardoor Jorg, in zijn serie, wel wat extra meters moest lopen. Met een goed slotstuk haalde Jorg weer een halve seconde van zijn PR: 1.56.71. Buiten dat, is hij ook weer een ervaring rijker.

Zondag in Rijen

Op zondag begon de wedstrijd met de pupillen, die allemaal met minstens twee PR’s naar huis gingen. Het was een sfeerloze wedstrijd waarbij aan het eind van de dag zelfs erg weinig actie was en er weinig gebeurde.

Raven, U12 derde in meerkamp

Raven noteerde 3 PR’s. Bij kogel +39 cm, ver +6 en zijn 1000m ging 9 seconden sneller. Daarbij zijn 60m opgeteld, leverde hem een bronzen medaille op de meerkamp op.

Sophie en Sarah 1 en 3 op meerkamp

De meisjes begonnen hun meerkamp met kogel. Sarah liet de kogel 91 cm verder neerkomen. Sophie pluste 60 cm. Dat was bovendien 6 cm verder dan het clubrecord van Merel Looijmans, die vorig jaar 7.00 m stootte. Ook bij het tweede onderdeel ver, pluste Sarah 15 cm. Sophie sprong alle pogingen over de vier meter. In haar laatste poging liet ze zien dat ze de techniek goed begint te beheersen: 4.23; 13 cm verder dan haar PR. Op de 60 meter werden geen PR’s gelopen. Het afsluitende onderdeel van de meerkamp was de 1000m. Wat haar de hele dag nog niet gelukt was, gebeurde nu wel. Een PR voor Daphne met 3,5 seconden. Sophie won de meerkamp met Sarah, als derde, naast haar op het podium. Na de meerkamp liepen zowel Daphne -0.57 als Sophie -0.72 nog een PR op de 100m.

Lotte U10 op alle onderdelen een PR

Lotte nam aan drie van de vier meerkamponderdelen deel. Ze scoorde op alle drie een PR. Ze was 0.83 seconde sneller op de 40m sprint. Haar vader zou hier een moord voor doen! Ze sprong 12 cm hoger bij hoog en liet de bal 4 meter 31 verder in het veld neerkomen.

Clubrecord balwerpen Elias U9

Elias begon met een evenaring bij hoog. Op de 40m was hij 0.53 sec. sneller. Bij het balwerpen verbeterde hij zijn PR met 8 meter 44. Zijn 20.07 was bovendien 7 meter 47 verder dan het clubrecord van Mick Warringa uit 2023. Na dit alles had Elias nog genoeg puf over om zijn PR op de 600m aan diggelen te lopen. Bijna 13 seconden sneller.

Langzaamaan werd de baan overgenomen door de oudere categorieën. Helaas stierf de wedstrijd een stille dood. Er was weinig sfeer en de ET stond zelfs een uur stil om uiteindelijk toch nog twee series in beeld te krijgen.

Marc verbetert clubrecord hoog mannen 45

Marc was vast besloten om zijn pas gesprongen clubrecord bij hoog te verbeteren. En als Marc iets wil dan gebeurt het. Ondanks de natte aanloop bracht hij zijn clubrecord op 1.40. Met zijn kogel en discus resultaten was hij tevreden maar niet met zijn speerwerpen. Sanne U18 wilde graag haar PR op de 800m scherper stellen. Ondanks de trainingsachterstand liep ze tot 600m onder haar PR. Helaas verloor ze wat tijd op het laatste stuk en finishte ze net boven haar PR.

Jongste junioren

Nadat Kevin de alternatieve 60m had gelopen, bleek dat een goede warming-up voor zijn 1000m. Na twee en halve ronden had hij zijn PR met maar liefst 42 seconden verbeterd. Dat lukte hem niet met de speer, hoewel die dichtbij zijn PR kwam. Ook de speer van Tim kwam aardig in de buurt van zijn PR. De laatste zette ook nog een aardige 400m neer. Bij de U14 had Lotte een sprintprogramma: 60m, 80 en 100m. Op de 60m maakte ze een misstap waardoor ze een struikelende beweging maakte. Ondanks dat ze op de 80m in een verkeerde baan finishte, verbeterde ze haar PR met 0.72 sec. Op de 100m kwam ze daar heel dichtbij. Het lukte Nina niet om op de 60m en kogel een verbetering te halen maar ze bleef wel in de buurt van haar PR’s.

De vogels in de koelbox van Marc kwamen niet boven het vuurwerk en de kanonskogels uit de omgeving uit. Toch heeft Kevin een nieuwe ringtone aan deze wedstrijd overgehouden. 

De uitslagen vind je hier: Best, Utrecht, Brussel, Hilversum en Rijen.