Jorg presteert sterk in het Pinksterweekend, zoals hier op de 800m in Nijmegen.

Jorg presteert sterk in het Pinksterweekend, zoals hier op de 800m in Nijmegen.

Next Generation Athletics

In Nijmegen vond de Next Generation Athletics plaats, een wedstrijd puur gericht op (middel)lange looponderdelen op hoog niveau. Namens AtH haakten 8 relatief jonge deelnemers aan bij dit sterke deelnemersveld.

Mike, Jorg en Abel lopen 800m

Mike had het zwaar op zijn 800m. Hij nam nog initiatief in de eerste ronde, maar kwam al snel te kort in de tweede ronde. Mike kon niks anders meer dan de wedstrijd uitlopen. Jorg werd in zijn serie getipt als 15-jarige favoriet en hij liet zien waarom. Hij startte te behoudend en kwam daardoor vast te zitten achter in de groep, maar toen hij eenmaal de ruimte kreeg gaf hij iedereen het nakijken. Door een snelle slotronde kon zijn serie winnen in 1:57,21, ruim één seconde sneller dan zijn recente pr. Abel kreeg de perfecte serie voor een goede tijd voorgeschoteld. Hij werd in een sterke groep meegezogen naar een snelle doorkomst, na de rondebel trok de groep op ’n lang lint en kon Abel goed meekomen. In de eindsprint schoof hij door naar een 4e plaats in zijn serie, goed voor een snelle 1:56,21.

Meisjes op de 400m en 1500m

Lieve en Sofie troffen elkaar in de op één na snelste serie van de 400m. Ook zij werden met hun jonge leeftijd (14 resp. 15) aangekondigd. Lieve voldeed aan haar opdracht en startte voortvarender dan normaal, waardoor ze voor het eerst kennis maakte met de typische 400m verzuring. 1:01,00 was niet haar snelste 400m van dit seizoen, maar leverde haar dus wel een belangrijke, nieuwe ervaring op. Sofie liep haar beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en finishte bijna gelijktijdig met Lieve; 1:01,25 voor Sofie. Anouk wilde graag haar recente pr van 4:55 op de 1500m aanscherpen, maar leek geen moment lekker in de wedstrijd te zitten. Ze kon nog een tijdje bij een groepje aanhaken, maar de slotronde werd een zware solo waarin ze terrein moest prijsgeven.

1000m

Eerder op de dag liepen Dex en Sarah een 1000m bij de U12. Dex ging iets te hard van start waardoor hij het na 300 meter moeilijk kreeg. Maar met nog een ronde te gaan, kwam hij het dipje te boven. Met een hele goede laatste ronde liep hij zijn PR aan gort; van 3.31.98 naar 3.18.88. In dezelfde serie was Sarah wat behoudender gestart. Ook Sarah liep een hele goede wedstrijd en kreeg een nieuw PR achter haar naam; van 3.30.99 naar 3.25.56.

De uitslagen vind je hier.

Zonnige competitie Best

De zon scheen onverwacht volop in Best tijdens de tweede competitiewedstrijd voor U16 en U14. Helaas geen volledige teams bij de jongens en meisjes.

Kevin en Tim samen goed voor vijf PR’s

Joep mocht de dag openen met kogel. En dat ging niet verkeerd al was Joep, na zijn uithaal van 2 weken geleden, niet tevreden. Tim wilde wel een keer hoogspringen. Na zijn vele PR’s op de looponderdelen dit seizoen, sneuvelde ook zijn hoogspring-PR. 20 cm ging hij over zijn beste sprong van vorig seizoen. Voor Joep alweer tijd voor zijn tweede onderdeel: speer, weer over de 40 meter. Maar daar doet Joep het niet meer voor, wel won hij dit onderdeel. Na behoorlijk wat kopwerk gedaan te hebben scherpte Tim weer een PR aan. Ditmaal zijn drie weken oude PR op de 1500m. Vandaag was Tim weer twee seconden sneller. Kevin kon vanuit de kogelstootring Tim drie keer aanmoedigen. Daarna zaten ze samen in de startblokken voor de 150m waar beiden een nieuw PR liepen. Kevin was een halve seconde sneller, Tim debuteerde op deze afstand. Hij was twee tienden sneller dan Kevin. Kevin sloot de dag voor de jongens af met een nieuw PR op speer: 4,5 meter erbij.

Ook vijf PR’s in het meisjesteam

Lise en Lotte waren de eerste die het middenterrein betraden. Lise bij ver en Lotte met de speer. Samen met Annabella en Nina liepen ze daarna de 4 x 60m estafette. Ze bleven slechts 0.43 boven het clubrecord. Bij hoog evenaarde Annabella haar PR. Lotte verbeterde dat op de 60m horden met 0.64 sec. Net als Lotte eerder op de dag maakte Lise haar debuut op speer. Dat deed Nina niet op kogel, zij verbeterde haar PR met 19 cm. Nadat Nina net geen PR liep op de 60m en Annabella net wel, – 0,10, zat de dag erop. Hopelijk zijn de teams de laatste wedstrijd wel compleet.

De uitslagen vind je hier.

Snelle 400m van Jorg bij T-meeting

Op tweede Pinksterdag liep Jorg (U18) een razendsnelle 400m tijdens de T-meeting in Tilburg. Hij finishte in 51.49. Deze tijd is meer dan een halve seconde onder zijn eigen clubrecord van 3 weken geleden. In dezelfde serie liep Mike naar een seizoensbeste prestatie. Sofie, ook U18, finishte net boven de 1.02.

De uitslagen vind je hier.