Kevin tijdens zijn 1500m in Eindhoven.

Kevin tijdens zijn 1500m in Eindhoven.

Snelle tijden in Barendrecht

Ondanks de lichte regen was het prima weer bij de Mila Trackmeeting in Barendrecht, windstil en niet koud. De deelnemers maakten gebruik van deze omstandigheden om hun PR scherper te zetten.

Jorg, Mike en Sofie gingen van start in de laatste serie van de 600m. Er werd door de latere winnaar ontzettend hard gestart. Daarachter was het voor Jorg en Mike zaak te blijven jagen en het tempo hoog te houden. De doorkomst van 54 en 55 seconden gaf aan dat dat goed gelukt was. Jorg kon het nog afmaken ook. Hij finishte in 1.22.34, meer dan 7,5 seconden sneller dan vorig seizoen. En een verbetering van het clubrecord van Niels Jacobs uit 2020 met bijna zeven seconden. Daarachter verzuurde Mike op de laatste 70 meter maar ook hij verbeterde zijn PR aanzienlijk. Van 1.30.31 naar 1.26.96. Hoewel het met Sofie nog niet optimaal gaat, was er vanavond een lichtpuntje. Ondanks dat ze alleen moest lopen en het dan op het laatste stuk extra zwaar wordt, bleef ze niet zo heel ver boven haar beste tijd.

Sanne kon in haar serie op de 1000m aansluiten bij een groepje. Na 300 meter ging Sanne het groepje voorbij. Er sloot een loopster bij Sanne aan. Sanne liep op een schema onder haar PR totdat de achtervolgster voorbij ging en weg liep bij Sanne. Sanne finishte iets boven haar PR maar kan, nu haar geïrriteerde voet genezen is, weer vooruit kijken. Tim wilde aan zijn indrukwekkende PR-reeks van dit seizoen ook graag de 1000m toevoegen. Hij vond aansluiting in zijn serie en bleef goed meedraaien. Het was geen verrassing dat hij onder zijn PR van 2 jaar geleden liep maar wel dat het steeds meer seconden werden. In de laatste 250 meter ging het tempo nog eens omhoog en kwam bij het uitkomen van de bocht naast zijn voorloper. Het werd een lange sprint van 100 meter. Zijn tegenstander gaf niet op en Tim ook niet, zij aan zij liepen ze naar de finish. Tim liep 2.50.96; 30 seconden sneller dan zijn oude beste tijd.

De uitslagen vind je hier.

Eindhoven

Het bleef droog tijdens de Asterix Trackmeeting in Eindhoven. Aan het eind van de avond bloedde de wedstrijd helaas een beetje dood.

Looponderdelen mannen

De wind stond gunstig voor de sprintonderdelen. De temperatuur was iets te laag waardoor er niet zoveel PR’s vielen op de 100 en 200 meter. Mike bleef slechts 0.03 sec van zijn PR. Martin deed tegen beter weten in mee aan de sprintmeerkamp: 60, 100 en 200 meter. Met slechts een paar trainingen kon Martin niks verwachten. Kevin ging van start op de 1500m. Tot 1100 meter zat Kevin goed in de race en liep hij op een mooi schema. De laatste ronde werd een zware en verloor hij een aantal seconden.

Technische onderdelen, clubrecord Marc hoog mannen 45

Marc wilde voor de fun een keer hoogspringen om het clubrecord te verbeteren. Dat deed hij: hij bracht het op 1.30. Alle hoogtes haalde hij in de eerste poging. Net daarvoor was hij al in de weer met kogel en discus. Met die prestaties was hij niet zo tevreden. Wel met zijn speer die weer over de 33 meter ging.

Looponderdelen vrouwen U20 & U18

Sanne, U20 wilde graag haar twee weken oude PR op de 400m verbeteren. Nadat ze woensdag al een goede wedstrijd liet zien in Barendrecht, ging het vanavond ook weer prima. Ze liep twee seconden sneller dan haar PR. Lieve U16,  en Sofie U18 namen deel aan de sprintmeerkamp: 60,100 en 200m. Op de 100m liepen ze beiden dezelfde tijd, die voor Lieve een verbetering van haar beste tijd betekende met 0.02 sec.

Jongste junioren

Bij de mannen U16 liep Kevin zijn beste tijd op de 100m met teveel rugwind uit de boeken. Met minder wind was hij vanavond 0.05 sec. sneller. Zijn 200m tijd wilde hij met een volle seconde verbeteren. Het werd 1.11. Ook Adam, U16 liep er een hele hap af. Bijna een seconde sneller. Hij voelde de adem van zijn broer Aron, U14 in zijn nek, die debuteerde op deze afstand. Bij de meisjes maakten Lotte, U14 en Nina U14, hun debuut op de 100m. Ook de 200m was voor Nina nieuw. Op het onderdeel hoog evenaarden Lotte en Kevin hun beste sprongen. Tim, U16 haalde in de kogelring weer een prima prestatie. Joep, U16 bleef iets verder van zij PR. De laatste zag zijn speerwerpen van vanavond (42.27) als warming-up voor de competitiewedstrijd van morgen.

De uitslagen vind je hier.