Sophie op weg naar de winst bij de Nationale A-games in Soest.

Sophie op weg naar de winst bij de Nationale A-games in Soest.

Het was zonnig in Soest bij de A-Games, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor U12. De beste pupillen van Nederland troffen elkaar in een prima georganiseerde wedstrijd.

Sophie de allersnelste op de 60m sprint

In de series van de 60m sprint werd Sophie aangekondigd als een van de favorieten. Haar 8.79 was de snelste ingeschreven tijd. Ze ging makkelijk door naar de finale. Sarah werd 16e. Bij de jongens kwam ook Dex, 17e niet verder dan de series. Later op de dag was Sophie met 8.86 de allersnelste in de finale, ondanks dat ze al, van twee andere onderdelen, de finales in de benen had.

60m horden, zilver voor Sophie

Geen hordenwedstrijd zoals in de atletiek gebruikelijk, maar omklaphorden op 60cm hoogte. Ook hier ging Sophie door naar de finale. Ze liep in de series de vierde snelste tijd. Sarah werd 13e in de series. Raven liep bij de jongens de achtste tijd, hij kwam slechts 0.07 seconden tekort voor een finaleplaats. In de finale liep Sophie sneller dan in de serie en kwam als 2e over de finish. Weer mocht ze naar het podium, dit keer om het zilver op te halen.

1000 meter

Sarah begon iets te hard aan haar 1000 meter. Ze moest al vroeg de twee koploopsters laten gaan. Ze betaalde de tol voor de te harde start. Het meisje in vierde positie kwam in de laatste ronde over Sarah heen en won bovendien de wedstrijd. Op het laatste rechte stuk verloor Sarah nog een plek. Ook Dex ging bij de jongens veel te hard weg. Hij voerde het deelnemersveld aan maar kon dat tempo (eindtijd 2.55) nooit volhouden. Raven die rustiger gestart was, begon in te lopen op Dex. Hij kwam dichterbij zijn clubgenoot. Dex herpakte zich in de laatste ronde waardoor het onderlinge verschil weer groter werd. Raven werd 18e, Dex 11e. Dex verbeterde zijn PR met 1.44 naar 3.31.98.

Verspringen

Net als op de 60m en 60m horden plaatste Sophie zich ook bij ver voor de finale. In de finale bezette ze, na twee pogingen, met 3.89 een vijfde plaats. Voor het podium was een sprong van 3.97 nodig. En dat lukte, Sophie sprong 4.05. Helaas waren er in de laatste ronde nog 2 meisjes die verder sprongen dan 4.05. Maar met een 1e plaats op de 60m, 2e op de 60m horden en een 5e plaats bij ver mag Sophie zeer tevreden zijn.

Vortexwerpen, clubrecord Raven

Raven plaatste zich in de series met 34.19 voor de finale. Hij verbeterde in die series zijn PR met 70 centimeter. Bovendien verbeterde hij het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas uit 2018 met 20 cm. In de finale kon hij dat niet herhalen, Raven werd 10e.

De uitslagen vind je hier.