Jeffrey en Karel 100 meter Uden

Jeffrey en Karel 100 meter Uden

En dat was gelukkig niet de voorspelde onweersbui, de zon bleef de hele dag schijnen in Uden. In het gezellige stadion “De Kuip” hadden we een mooi schaduwrijk plekje gevonden. Klaar om te genieten van de ongedwongen sfeer van een competitiewedstrijd senioren 3e divisie. Om deze sfeer te verhogen werden er door de scheidsrechters diverse gele kaarten uitgedeeld. Gelukkig hadden die kaarten een zonnige kleur, jammer dat het aantal uitgedeelde kaarten bijna lachwekkend werd, blijkbaar werd de sfeer van de wedstrijd niet helemaal goed aangevoeld. Regelmatig hingen er helikopters en kleine vliegtuigjes van “Volkel in de Wolken” in de lucht boven het stadion.

Omdat we op het laatste moment het team een beetje moesten aanpassen, kwam Tom erg krap in zijn tijd te zitten, zijn eerste twee onderdelen speer en polshoog overlapten elkaar in tijd. Maar toch was het voor de B-junior geen probleem om de zwaardere mannenspeer lang in de lucht te laten hangen, 37.21 is een mooie afstand. Na deze eerste poging bij speer was het voor Tom klaar bij dit onderdeel en ging hij meteen door naar polshoog. Helaas lukte het laatste vandaag niet zo goed, ondertussen had de lat bij hoog de aanvangshoogte van Dirk bereikt. Als enige sprong Dirk weer over de 1.90, op 1.95 leek bij alle pogingen dat Dirk lang genoeg in de lucht hing om de hoogte te overbruggen. Het was drie keer millimeterwerk waardoor het deze keer nog niet lukte. Vanaf polshoog zag Tom zowel Jeffrey als Karel naar een nieuw PR lopen op de 100m. Jeffrey kreeg niet lang de tijd om daar van te genieten, een kwartier later mocht hij alweer het blok in voor een verzurende 400m. Hij was niet tevreden met zijn tijd maar zo kort na een 100m was zijn tijd acceptabel. In de serie daarvoor had Daan zich “onder de 60 seconden” tot doel gesteld. Hij slaagde in zijn missie waardoor een luid gejuich van de supporters de lucht inging. Ondertussen had Jean-Paul zijn plaats tussen de sterke mannen ingenomen met een “kanonskogel in zijn armen”. Deze zorgde ervoor dat de kogel van de organisatie 35 cm verder door de lucht ging en Jean-Paul dichterbij het clubrecord masters van Paul is gekomen. Tom had een zeer gevarieerd programma, na speer en polshoog, mocht hij tijdens zijn 400m ook nog 10 keer de lucht inspringen om over de horden te gaan. Ook in het moeilijke tweede gedeelte bleef Tom zonder haperingen doorgaan, beloning was een nieuw PR. Na zijn verticale sprongen nam Dirk ook de horizontale sprongen voor zijn rekening.

Hij sprong 6 cm verder in de verspringbak waardoor hij afrekende met het co-clubrecordhouderschap met Stefan. In de “Aartsen-hoek” van het veld, Dirk bij ver en 200m, Gies bij 200m, joeg Karel zijn speer bijna een halve meter verder door de lucht. In de vervelende buitenste baan liet Gies zich niet tegenhouden om naar een PR te lopen op de 200m, 0.03 sec. sneller. Wat Gies kan, kan ik ook dacht Dirk, ook hij liep 0.03 sec. sneller, maar Gies is toch niet de tweelingbroer? Voor Niels was het allang geleden dat hij zijn PR liep op de 1500m, omdat dat vandaag nog niet verbroken kon worden, werd weggegaan op een haalbaar schema, waar hij zich keurig aanhield. Voor vandaag was het doel bereikt. Na deze 1500m bereikte de AtH-aanhang via de lucht het bericht dat Abel de 1000m bij de A-games in Soest had gewonnen. Weer was er een luid gejuich wat de lucht inging, maar of Abel het kon horen?

Op de afsluitende 4x100m werd nog een nieuw clubrecord gelopen, oogst van vandaag: in Soest: Abel snelste van Nederland op de 1000m, in Uden: 11 PR’s waarvan er 4 een CR betekenen. In deze wedstrijd werden 5500 punten gehaald, 361 punten meer dan vorig jaar in dezelfde wedstrijd en slechts 148 punten van de derde plaats verwijderd. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie