Tom en Jeffrey indoor

Tom en Jeffrey indoor

Terwijl in Nederland vanwege de sneeuwval “code Oranje” afgegeven was, was het rijden van en naar de indoorhal in Düsseldorf geen probleem. Of zoals Henkie het verwoordde: “de rotzooi komt als wij er zijn en is weer weg als wij naar huis gaan”. En Henkie kreeg gelijk. Dus grepen een aantal AtH-ers het Hallensportfest aan om in dit seizoen een eerste poging te doen hun indoorprestaties te verbeteren. Omdat in Duitsland de overgangsdatum naar een nieuwe leeftijdscategorie op 1 januari ligt, konden de meesten nog meedoen in hun oude categorie. Het slechte weer had geen invloed op herkomst en aantal deelnemers. Er waren 70 verschillende clubs die aan deze wedstrijd deelnamen.

A-junior Jeffrey wilde graag onder de acht seconden duiken op de 60m, nadat hij vorig seizoen al 2 keer 8.05 en 8.02 liet noteren. In Düsseldorf liep hij er precies tussenin: 8.04. De warming-up voor ver, vond buiten op de atletiekbaan plaats waar inmiddels een laag sneeuw was komen liggen. Het buiten zijn had Jeffrey goed gedaan, bij ver liet hij een mooie reeks sprongen zien, waarbij zijn beste 55 cm verder was dan zijn indoorPR. Ook buiten sprong Jeffrey nog nooit zo ver. Het jurylid bij ver was minder blij met Jeffrey’s landing….. Tom, in Nederland op 1 november A-junior geworden, koos ervoor om bij de B-junioren mee te doen. Ook hem deed de “koude” warming-up goed. Na een voor hem teleurstellende 60m zette hij een kogelreeks neer van allemaal boven de 10 meter. De 10.75 is bijna een meter verder dan zijn indoorPR en was bovendien goed voor een zilveren medaille. Om de nieuwe PR’s te vieren en omdat het Tom en Jeffrey buiten op de baan zo goed beviel, kreeg het “buiten spelen” later op de middag nog een vervolg. Ongetwijfeld is een gedeelte hiervan terug te zien op de gemaakte foto’s.

Bij de C-junioren deed Mike goede zaken in Düsseldorf. Hij begon met een flinke verbetering van zijn 60m sprint. Deze lijn zette hij door bij ver, waar hij verder sprong dan vorig jaar. Het tweede PR was binnen. Als laatste van alle AtH-ers kwam Mike nog in de baan voor de 60m met horden. De hordentraining van Henkie begint zijn vruchten af te werpen, Mike was ruim een halve seconde sneller wat hem bovendien een medaille opleverde voor zijn derde plaats. Bij de meisjes C had Lara het vandaag moeilijk. Ze kwam bij ver niet goed uit en bleef op 3.90 steken wat verder onder haar kunnen is. Even later, werd Lara tot haar grote verrassing, toch opgeroepen voor de prijsuitreiking. Op haar “Urkunde” stond 5.90 ingevuld wat een Nederlands record zou betekenen. Op het wedstrijdsecretariaat stonden ze ook al versteld van zo’n afstand voor een C-junior. Lara kon er wel om lachen. Op de 60m sprint kon ze met 8.97 haar beste tijd niet verbeteren. Ook op de 60m horden was Lara al sneller geweest dan vandaag. C-junior Ian kwam vandaag nog een keer bij de D-junioren uit en vond onder de concurrenten een aantal landgenoten uit Venlo en Goes. Ian had een goed begin met de 60m sprint waarop hij zijn PR verbeterde naar 8.90. Bij ver kwam hij 19 cm verder in de bak dan voorheen. Op zijn laatste onderdeel, kogel liet hij zijn derde PR van vandaag noteren waarvoor hij op het podium een oorkonde in ontvangst mocht nemen.

Bij de eerstejaars D-junioren was het voor Cas zijn eerste indoorwedstrijd. Ook al mocht Cas nog bij de pupillen meedoen, hij koos vanwege de horden toch voor de junioren. Op de sprint bleef hij slechts 0.03 boven zijn outdoorPR. Later op de middag, op de 800m maakte Cas tijdens de vier rondjes kennis met de lucht in een indoorhal. Zijn favoriete onderdeel, de horden was voor het laatst bewaard, met zijn gelopen tijd kwam hij op een tiende plaats. Voor Marta begon de dag bij ver in de drukte, 3 verspringbakken naast elkaar met ongeveer 170 deelnemers. Maar het belette haar niet om haar PR met 11 cm te verbeteren. Groot was de verbetering op de sprint, op de 50 meter ging het bijna een halve seconde sneller. Op de 800m kwam door een langzame start van het deelnemersveld Marta op kop te lopen, maar ze liet zich niet gek maken. Ook toen de wedstrijd hard gemaakt werd bleef ze haar eigen tempo lopen. Met nog 150 meter te gaan ging het tempo bij Marta flink omhoog en kon ze nog enkele meisjes in halen. De beloning op de finish was een nieuw PR, bijna 8 seconden van het oude PR af.

Anouk en Sofie moesten in de jongste leeftijdscategorie opboksen tegen oudere meisjes, maar dat is voor beiden geen probleem. De dag begon voor hen in dezelfde drukte waarin ook Marta stond bij ver. De pepernoot als aanloopmarkeringspunt bracht beiden succes, allebei sprongen ze binnen verder dan ooit. Terwijl Anouk haar PR op de sprint benaderde, liep Sofie harder dan ooit eerder: 0.35 seconde sneller. Op de 800m weerden beiden zich goed in het gebruikelijke gedrang bij de start en werden de posities gezocht, Sofie verloor de aansluiting met de rest en moest haar eigen wedstrijd lopen. Anouk bleef uitzicht houden op de rest maar leek toch even te moeten passen. Tot ze de laatste ronde ingingen en Anouk nog kon versnellen. Ze liep snel op de rest in waardoor ze ook nog twee posities opschoof en als vijfde de finishlijn passeerde. Ze liep voor het eerst binnen de 3 minuten, 6 seconden van haar PR.

Met 18 persoonlijke records waarvan 2 een nieuw clubrecord betekenen, 2 medailles en 6 oorkonden werd aan de terugweg begonnen, die een tussenstop had in Krefeld waar we in een plaatselijk restaurantje warm welkom geheten werden en heerlijk gegeten hebben. De uitslagen vind je hier.