Claire start snel tijdens de Zandboscross 2017

Claire start snel tijdens de Zandboscross 2017

Tijdens de vierde Limbracross, de Zandboscross in Deurne, was de regen de hele wedstrijddag voelbaar. Was er een regenbui weg dan vielen de achtergebleven druppels van de takken. Het parcours werd door de ontstane modder gecombineerd met de aanwezige heuvels en een slingerpad richting finish wel gevarieerd. Bij de mannen korte cross liepen zowel Ruud als Niels een betere wedstrijd dan eerder dit seizoen. Vooral het heuvelgedeelte ging Niels goed af. Bij de jongens C-junioren vond Mike in het eerste kleine rondje aansluiting bij een groepje. In de grote ronde kwam er even een dipje waardoor hij wat terugviel. In de laatste lus, een slingerend pad van 550 meter richting finish, won hij het gevecht om de tiende plaats. Voor de D-junioren jongens stonden er twee ronden op het programma met een totale lengte van 2100 meter. De wedstrijd werd hard geopend door Jeroen van Lith waarbij Timo in de achtervolging ging. Al snel nam Timo de koppositie over en sleurde aan het veld waarbij hij een concurrent meekreeg. Bij het ingaan van de laatste lus had Timo een kleine voorsprong op zijn achtervolger, maar was nog niet zeker van de overwinning. Het leek een sprint te worden voor plaats 1 en 2, maar de verrassing kwam op het allerlaatste stuk. Meisen van Caesar kwam met een verpletterende eindsprint vanaf de derde plaats en sprintte naar de overwinning, Timo was niet meer bij machte om hem te achterhalen, maar stelde wel zijn tweede plaats veilig. Daarachter liep Thijmen een stuk beter dan in de eerdere Limbracrossen. Hij kwam in een grotere groep terecht waarin hij zich kon handhaven, bovendien schoof hij regelmatig een plaatsje door in de groep, om in de finishlus nog een paar extra posities op te schuiven. Voor Cas was het vandaag een zware wedstrijd, hij moest jongens waar hij in eerdere wedstrijd van won voor laten gaan, maar wist toch de afstand tot een goed einde te brengen. Bij de meisjes D, 1550 meter, kwam Claire na de start op kop te lopen maar ze liet zich op tijd een stukje terugzakken. Na het in het middenstuk even wat moeilijker te hebben gehad kon ze haar elfde positie op het slingerpad behouden. Sanne was bijna als laatste weg bij de start waardoor ze weer aan een inhaalrace moest beginnen. Een inhaalrace die ze tot op de finish vol blijft houden, dit wordt beloond met een stijgende lijn in haar prestaties.

Bij de jongens pupillen A, 1550 meter, was Abel, na zijn teleurstellende Warandeloop, er op gebrand iets te laten zien. Hij ging hard van start, sloeg meteen een gaatje met de concurrentie en bouwde dit in de twee rondjes gemakkelijk lopend nog verder uit. De teller kwam in Deurne op vier Limbra-overwinningen. Zijn clubgenootje Jorg moest door de snelle start alle zeilen bijzetten om te kunnen volgen. Er ontstond achter Abel een volggroepje van drie jongens waaronder Jorg. Toen halverwege de beslissing viel kon Jorg net niet aanpikken waardoor hij als vierde over de finish kwam. Maar als eerstejaars geeft hij iedere wedstrijd goed partij en is voorin te vinden. Ook bij de meisjes van dezelfde leeftijd is het iedere wedstrijd een flinke strijd. Ook hier wordt hard gestart en moest Anouk flink aanzetten om de koploopsters te achterhalen. Bij de tweede bocht kon ze aansluiting vinden bij de kop en bleef zich vastbijten. In de laatste lus versnelde ze maar kon ze niet voorbij komen, maar als eerstejaars gaf ze weer flink partij aan de oudere tweedejaars. Dat het bij die A-pupillen meisjes hard gaat bewijst de eindtijd, de eerste drie van de A-pupillen liepen harder dan alle D-meisjes. Achter Anouk was Sofie in felle strijd verwikkeld om de plaatsen vijf t/m negen. Bij het ingaan van de laatste lus liep Sofie op positie zes, waarvoor ze alles op alles zette om die te verdedigen. Daarbij kwam ze nog heel dicht bij Lieke Jans die vijfde werd. De B-, C- en minipupillen liepen 1 ronde van 1100 meter. Al vrij snel in de wedstrijd vormde er achter de drie koplopers een groepje met o.a. Adam, Pepijn en Tim. Ze wisten zich uit de groep te onttrekken en vormde bij het ingaan van de finishlus een blauw-zwart treintje wat geleid werd door Adam, op korte afstand gevolgd door Tim en kort daar weer achter Pepijn. Adam wist zijn plek vast te houden tot aan de finish en passeerde deze als vierde, Tim en Pepijn hadden op het laatste pad stuivertje gewisseld, Pepijn werd vijfde en Tim zesde. Joep liep in het groepje daarachter en kon daar goed meekomen. Zijn elfde plek kon hij op het laatste stuk vasthouden en bedankte ondertussen ook nog de supporters voor de aanmoedigingen.

Bij de B-pupillen meisjes was Lieve al meteen na de start aan de kop van het veld te vinden. Een groepje van vijf meisjes, met Lieve op positie vier begon aan het slingerpad van 500 meter richting finish. Onder luide aanmoedigingen liep Lieve naar positie drie en schoof ook door naar positie twee. Daar leek het bij te blijven totdat ze hoorde roepen dat ze ook nog kon winnen. Met een uiterste krachtsinspanning nam ze de leiding van Jaydee Leenders over die geen tegengas meer kon geven waardoor Lieve winnend over de finish kwam. De jongens en meisjes pupillen C gingen tegelijk van start, Storm hield zich goed staande in het deelnemersveld. Halverwege de wedstrijd had hij zijn positie al veilig gesteld en finishte knap bij de eerste helft. Bij de allerjongsten waren na de eerste 500 meter de verschillen al zo groot dat Aron vanaf plek vier niet meer door kon schuiven naar plek drie. Aron’s commentaar na de wedstrijd: “Die andere was al te ver weg maar ik krijg wel een houten medaille”. De vrijwilligers van LGD tekenden weer voor een prima organisatie en beloonde iedere finisher vandaag ook met een chocoladeletter, die voor enkele kinderen nog belangrijker was dan de
herinneringsmedaille. Na het slechte weer van vandaag wacht volgende week zondag de gemütliche indoorhal van Düsseldorf.

De uitslagen vind je hier.