Daar waar de crossers hun seizoen al aardig zien vorderen, worden in december de echte baanatleten ook enthousiast: het indoorseizoen staat voor de deur. En die deur opende zich. Na een snelle rit richting de indoorhal in Düsseldorf, trokken de eerste atleten rond 8.45 uur al de deur van de hal open om de regen te verlaten. Even later stonden er 14 in het blauw geklede atleten in de warme hal, waar een korte warming-up dus voldoende was om aan de eerste onderdelen te beginnen. Merijn en Dinand trapten af met het verspringen op één van de vijf (!) verspringbakken. Daar waar Dinand zijn outdoor-pr benaderde, ging Merijn er direct fors overheen. Hij sprong 3.71, ruim een halve meter verder dan hij ooit eerder kon. Met een 7e plaats was hij de eerste die een welverdiende ‘Urkunde’ in ontvangst mocht nemen. Ondertussen galmden de eerste startschoten door de hal, waarbij zowel op de rondbaan als op het middenterrein flink werd gesprint. Dirk startte met het meeste explosieve onderdeel; ’n sprint over 60 meter die hij in 7.79 seconde aflegde. Een half uurtje later sprintte Mike net niet onder de negen (9.03) en Gies wist in zijn eerste wedstrijd sinds jaren deze grens ook nog niet te doorbreken (9.06). Maar tegelijkertijd geeft dit wel een doel. Ian profileerde zich weer als echte sprinter, door zelfs de tijd van Dirk te benaderen (7.82). Gezien het leeftijdsverschil liep Ian weliswaar 10 meter minder, maar het leverde hem wel een plaatsje in de top 10 op.

Na deze opstart, brak er een AtH-spitsuur aan waarbij verspreid over de hal 9 AtH-atleten actief waren waaronder 6 verspringers. Claire sprong een nieuw pr (2.89), Marta startte haar allereerste baanwedstrijd met een prima sprong van 3 meter 27 en Maebh volgde het voorbeeld van Merijn en sprong 3 meter 65. Bij de D-meisjes sprong Bo exact haar outdoor-pr van 3.58. Laura deed na slechts enkele trainingen mee aan haar allereerste wedstrijd. Zonder te weten wat ze kon verwachten, benaderde ze de 3 meter-grens. Ondertussen was aan de andere kant van de hal ook een bijzondere sprong neergezet. Dirk gebruikte zijn sprongkracht en opgebouwde snelheid voor een sprong van 5 meter 89! Een prachtig resultaat, waarmee hij 4e werd. In hetzelfde spitsuur sprintte onze JPA over 50 meter, voor ons een ongebruikelijke afstand maar niet minder spannend. Zowel Timo als Merijn liepen onder de 8-seconde barrière, beide kwamen binnen na 7.99 seconde wat goed was voor een gedeelde 7e plek en dus een Urkunde.

Vervolgens gingen Bo, Laura, Maebh, Marta en Claire naar de startblokken. Van deze vijf meiden was het verrassend genoeg Bo die de snelste sprint in huis had (8.33), voor Maebh (8.53) en de twee debutantes Laura en Marta die beiden 9.28 seconden nodig hadden. Claire keek tijdens deze 50 meter veel rond en kwam na 9.59 over de streep. Op de rondbaan werden snelle 200 meters gelopen, waarbij de lopers in de krappe bochten veel indruk maakten bij het aanwezige publiek. Voor Dirk waren deze krappe bochten met bijbehorende hellingen nieuw, maar startend uit de steilste baan 4 hield hij zich goed staande op weg naar een nieuw pr. Met 25.10 dook hij onder zijn snelste ‘buiten-tijd’ en wordt de 25-seconden grens een reëel doel. Ondertussen had Mike zijn outdoor-pr van het verspringen geëvenaard. Met hoog opgetrokken benen sprong hij 4 meter 16. Thijs sprong in de verspringbak daarnaast een constante reeks met 4.79 als beste resultaat, een nipte verbetering van zijn beste outdoor-prestatie.

Om ook de MiLa-lopers aan hun trekken te laten komen stond voor alle categorieën een 800 meter ingepland. Indoor zeker geen makkelijke afstand, waar de lopers goed moeten anticiperen op het wedstrijdverloop. De JPA begonnen als eerste met Jeroen, Timo en Dinand die gelijk hard startten. De wedstrijd kende voor deze 3 AtH’ers veel onderlinge positiewisselingen, waarbij Jeroen over het meeste karakter bleek te beschikken. In de laatste ronde wist hij nog drie deelnemers voorbij te lopen en zo een 3e plaats op het podium te bemachtigen (2.46.70). Dinand mocht dankzij een prima eindschot ook naar de ‘Siegerehrung’ voor een Urkunde voor plaats 6 (2.51.42). Timo greep daar helaas net naast op plaats 9, maar ook voor hem een prima tijd (2.54.73). Bij de meisjes was het Claire die in de tweede serie direct op kop wegging. Hierdoor kwam ze goed uit het gedrang en sleurde ze Marta mee naar voren. Marta bleef verrassend goed aanklampen bij Claire die het hoge aanvangstempo probeerde vast te houden. Dit liep uiteindelijk iets terug, waarbij Claire’s inhoud het won van het doorzettingsvermogen van Marta. De klok stopte op 3.12.86 voor Claire, Marta bleef doorbijten tot een tijd van 3.20.51.

De goede start van Claire, was een prima voorbeeld voor Bo die een kwartiertje later in de baan verscheen. Bo stond eveneens aan de binnenzijde wat haar verplichtte om snel uit het gedrang weg te sprinten. In een dominante koppositie bleef ze hard doortrekken en kon slechts één meisje aanklampen. Die nam de leiding over na 600 meter, waar de doorkomsttijd (1.56) liet zien dat er een extreem snelle tijd aan zat te komen. Zeker toen Bo de koppositie terug veroverde in een felle sprint en de klok stopte was er vooral verbazing: 2.37.19. Een waanzinnige race die Bo bovendien een dikverdiende overwinning opleverde. Kort daarna wist ook Mike de meegereisde supporters te verrassen op de 800 meter. Mike had in deze wedstrijd het perfecte deelnemersveld en hoefde 4 ronden lang alleen de rest te volgen. Tijd om ergens anders aan te denken was er niet en de jongens hielden het tempo hoog. Mike finishte in een prachtige 2.31.20, waarbij hij voor het eerst echte verzuring voelde. Ook voor hem wachtte zo een Urkunde. Onze laatste loper op de 800 meter was Thijs, die eveneens vanuit de binnenzijde op kop werd gedwongen. Erg was dat niet, want hij was duidelijk sneller dan de rest van het veld. Toch kwam een van de jongens voor Thijs te lopen, waarbij het tempo wat inzakte. Daarbij was Thijs wat afwachtend om zich van zijn snelheid te bedienen, maar uiteindelijk wist hij in de slotronde een voorsprong van 4,5 seconde op te bouwen. Ook zijn tijd van 2.22.51 geeft zicht op een nieuw doel; onder de 2.20 in het aanstaande outdoor-seizoen.

Nadat Thijs, Jeroen en Bo hun medaille binnen hadden, de kinderen negen Urkundes in ontvangst hadden genomen, de kinderen genoten van de matten in de zaal en bij de sportartikelen-kraam maar liefst 3 paar spikes, 3 korte broeken en 3 lange broeken waren gekocht mocht even na 5-en Dirk nog éénmaal aantreden. Voor hem stond nog ’n 60 meter op het programma, maar nu met extra hindernissen in de vorm van een vijftal horden (91,4 cm). Ook hier kon hij prima uit de voeten en liep hij een nette 9.25 en een 5e plaats in de wedstrijd. Inmiddels was het in de hal al stukken rustiger geworden en na vele warme uren in de hal bleek het buiten nog steeds guur, regenachtig weer. Waar sommigen nog een bezoek brachten aan de Düsseldorfse Kerstmarkt en anderen zich van een tankvoordeel bedienden konden sowieso alle AtH’ers terugkijken een succesvolle opening van het indoorseizoen in Düsseldorf. Tschüss!

Geef een reactie