Jean-Paul kogelstoten seniorencompetitie

Jean-Paul kogelstoten seniorencompetitie

Een competitiewedstrijd ga je samen als team aan en dus stonden zondag Daan, Dirk, Gies, Jean-Paul, Jeffrey, Karel en Niels samen met jurylid Nicole, de meegekomen supporters en natuurlijk mascotte Ketje, in Eindhoven klaar om de strijd met de andere vijftien teams aan te gaan. Ketje was vandaag uitgerust met een hamer? Nadat het AtH-plekje was ingericht waarbij de lengte van enkele atleten goed van pas kwam om de tent te overdekken, kon wat ons betreft de strijd losbarsten.

Zoals gebruikelijk was de start voor Dirk op de 110m horden, 110 snelle meters met 10 hele hoge hekjes van 107 cm hoog. Gezien de “kleine” aarzelingen bij twee horden mag hij tevreden terug kijken op zijn eerste hordenrace van dit seizoen. De eerste punten voor AtH stonden genoteerd. Jean-Paul had ondertussen kennis gemaakt met de grote zware kogel (7,25 kg) en dito tegenstanders. Het was niet het gewicht maar de grootte van de kogel wat hem parten speelde. Daan wilde als tweede man ook wel eens tussen de grote sterke mannen staan en deelde de mening van Jean-Paul. Terwijl Daan nog met de kogel aan het spelen was stond Niels klaar voor twee rondjes op de rondbaan. Nadat hij de eerste ronde zelf het kopwerk deed, werd de kop na 400m overgenomen. Na 600m zakte het tempo waardoor Niels het alleen af moest maken. Voor nu was hij tevreden maar omdat het nog ontbreekt aan wedstrijdhardheid kijkt hij al uit naar een snellere tijd.

In de hoek van de 100m-start verzamelden zich de snelle mannen. Karel stond klaar voor zijn competitiedebuut. Na een wat haperende start trok hij goed bij maar zijn tijd zullen we nooit weten. De ET had geen tijd, of dat het aan de apparatuur lag of dat Karel het op een akkoordje had gegooid met de ET-bediener…. Hij kreeg een tweede poging waarbij zijn start beter was en hij weer goed meeging in zijn serie. Zijn tweelingbroer Dirk stond in de laatste serie aan de start en kwam tussen de snelste mannen heel dicht bij zijn PR. Na zijn 100m was het tijd om zijn spikes te wisselen: hoog stond op het programma. Omdat de aanvangshoogte maar 1.20 was, was het lang wachten voor Dirk kon beginnen. Bijna een uur later wipte Dirk over de 1.85 en bleef de lat bij zijn sprong over 1.90 in eerste instantie liggen, maar viel uiteindelijk toch. Jeffrey debuteerde in de competitie op het lastige looponderdeel 400m. Maar Jeffrey liep zijn 400 zoals je een 400 moet lopen. Niet te twijfelend beginnen maar er vol ingaan. Toen na 300m de verzuring bij iedereen toe begon te slaan, liep hij alleen maar verder weg van zijn tegenstanders. Resultaat: 55.43 een prima debuuttijd en clubrecord bij de Junioren A. Niels en Daan konden samen naar dezelfde hoek van de baan: Niels om te hinkstappen wat vandaag niet helemaal uit de verf kwam en om Daan aan te moedigen tijdens zijn twaalf en halve ronden. Daan trof na zijn kogelavontuur hele andere tegenstanders op de 5000m. Hij liet zich niet gek maken door een te hoog aanvangstempo maar had zijn eigen strijdplan. Vroeg in de wedstrijd lag hij al voor op zijn eigen schema. Geleidelijk werd dat verschil steeds groter en het verschil met zijn voorlopers kleiner. Met nog 2 ronden te gaan ging Daan zijn tempo omhoog om daar in de laatste ronde nog een schepje bovenop te doen. Zijn beloning een nieuw PR en CR. Omdat hij in de wedstrijd de man met de hamer niet tegen was gekomen, stond Ketje hem bij de tent alsnog op te wachten. Nadat Jean-Paul het kogelstoten al voor zijn rekening had genomen, mocht hij nog een keer een werpring in: de discusring. Doel was het clubrecord van Paul bij de mannen 45 te verbeteren. Jean-Paul was niet helemaal tevreden maar aan het eind gingen de armen toch eventjes de lucht in. Het was niet veel maar toch 10 cm verder dan het oude record van Paul.

De derde competitiedebutant Gies moest lang wachten voor hij aan zijn eerste onderdeel mocht beginnen. Maar het wachten werd beloond met een keurige 26.65 op de 200m. Na zijn snelle 400m liet Jeffrey ook op de 200m een fraaie 25.07 noteren. Nog niet helemaal bekomen van zijn inspanning op de 5000m en zijn kogel-avontuur was Daan toch weer in om een nieuw onderdeel te proberen. Zelfs de spikes van Pelle Rietveld werden ingezet maar toch was Daan niet helemaal tevreden met zijn afstand die hij haalde bij het hinkstapspringen. Met alleen nog de Zweedse estafette op het programma was duidelijk dat de AtH-mannen keurig meedraaiden in het klassement. Onderling hadden Jeffrey (400), Niels (300), Karel (200) en Gies (100) de te lopen afstanden van de estafette verdeeld. Jeffrey liep weer een goede 400m en wisselde in de serie als tweede, Niels kon deze positie op zijn 300m vasthouden, al liep de laatste 100m niet meer gemakkelijk, na een goede wissel kon Karel met het stokje richting Gies die het stokje via weer een goede wissel als tweede over de finish bracht in een nieuw clubrecord.

De 7 mannen hadden met 5551 punten na 11 onderdelen van de 16 deelnemende verenigingen beslag weten te leggen op een 7e plaats. 9 prestaties waren een nieuw persoonlijk record waarvan er 3 een clubrecord betekende. Daarnaast was ook de estafettetijd een nieuw clubrecord. Landelijk nemen de mannen een 37e positie in, er zijn nog twee wedstrijden te gaan. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie