Openingswedstrijd Helmond 2017

Openingswedstrijd Helmond 2017

De traditionele Paaswedstrijd in Helmond trok dit jaar weinig deelnemers. Het weerhield de aanwezige AtH-ers niet, om vroeg in het seizoen, toch enkele goede prestaties te laten noteren. Bij de mannen is Fabiano uit zijn winterslaap en noteerde in zijn eerste speerworp meteen meer dan 44 meter. Maar dat was naar eigen zeggen “maar inwerpen”. Dat bewees hij in zijn latere worpen waarvan de verste 47 meter en 57 centimeter was. Nadat hij van de jeugd diverse foto’s had gemaakt was het voor Niels tijd voor zijn andere hobby, zijn spikes gingen aan voor een 300m. Omdat zijn hamstring het hield overwon hij daarna in de verspringbak eerst een fotograaf, daarna een hond en nog later een voetbal!?!

Voor de junioren AB stonden de incourante onderdelen 150 en 300 meter op het programma. Van de drie AtH-ers was Dirk (A) het laatste weg uit het blok, maar kwam na 150m wel als eerste over de finish. Achter hem waren Jeffrey (A) en Gies (B) in een flink gevecht met elkaar. Jeffrey besliste de onderlinge strijd in zijn voordeel. Op de dubbele afstand liep B-junior Tom een snellere tijd dan zijn clubgenoot Niels. Samen met zijn concurrent Smits van GM maakte Dirk het hoogspringen tot een spannende wedstrijd. De hoogtes 1.80 – 1.85 en 1.90 werden gemakkelijk gesprongen. In Dirk zijn tweede poging op 1.95 was het millimeterwerk maar viel de lat er helaas af. Voor Jeffrey kwam er in de verspringbak weer zes centimeter bij. Zowel Karel als Jeffrey maakten hun debuut bij het speerwerpen waarbij de speer van Karel het langst in de lucht bleef. Nog verder wierp Tom, die wel met een lichtere speer mag werpen.

De beide C-junioren Thijs en Mike gingen samen van start op de 600m. Net voor hun start nam de toch al stevige wind nog extra in kracht toe. Thijs nam gedecideerd de kop en liep met grote voorsprong goed op schema voor een tijd net iets boven de 1.30. Na 400m gooide de harde wind roet in het eten. Mike moest tegen diezelfde wind opboksen maar was ook iets te hard gestart, waardoor het voor hem extra moeilijk werd. Beiden liepen ondanks de harde wind wel een nieuw PR. C-juniore Lara nam vandaag twee technische onderdelen voor haar rekening. Al bleef ze bij ver achter op haar beste prestatie ooit toch won ze vandaag de wedstrijd met 1 cm voorsprong op de tweede plaats en 2 cm op plaats 3. Door haar overgang van D-junioren naar de C’s kreeg Lara bij kogelstoten een zwaardere kogel in haar handen. Liet ze indoor al eens 7.06 noteren, vandaag stopte het meetlint bij 7.30m.

De D-junioren jongens moesten door het programma een keuze maken tussen ver en hoog. Timo en Merijn kozen voor ver, sinds ze junior zijn wordt er gemeten vanaf de balk i.p.v. het afzetvak bij de pupillen. Toch wist Timo verder te springen dan vorig jaar en kwam hij met zijn 3.73 dichtbij Merijn die 3.75 liet opmeten. Op hetzelfde tijdstip waren Dinand en Thijmen samen bij hoog. Dinand zet zijn goede lijn van Neerpelt door en ging weer eens over de 1.20, Thijmen sprong 10 cm hoger dan ooit en heeft een nieuw PR van 1.25. Samen mochten ze door naar speer die Thijmen niet zo ver weg kreeg. Dinand daarentegen had afgelopen vrijdag tijdens de speerwerptraining goed opgelet en verbeterde zichzelf voor de tweede keer deze week, nu met vijf meter. Hij neemt met zijn 23.22 het clubrecord van Mike over. Ondanks een zwaardere kogel dan bij de pupillen benaderde Thijmen toch zijn PR kogelstoten uit zijn pupillenjaren. Ging Dinand afgelopen maand al van 6.30 naar 6.45, vandaag haalde hij serieus uit: 7.78 wat zijn tweede clubrecord van vandaag betekende. Hij neemt het CR van Mike en Rion over die beiden 7.06 hebben staan. Een van de laatste starts van de dag was voor de 600m D-junioren waarbij Thijmen verraste met een bliksemstart. Even werd gevreesd dat hij helemaal stil zou vallen maar daar dacht Thijmen anders over. Hij bleef goed doorgaan maar zag wel clubgenoot Timo voorbij komen die samen met Jeroen in de achtervolging was. Thijmen ging met Timo mee, kreeg even een dipje in de laatste bocht, moest Timo laten gaan maar herpakte zich weer op het laatste rechte eind. Timo was al vooruit en was op de finishlijn maar liefst 14 seconden sneller dan vorig jaar, Thijmen haalde 24 seconden van zijn PR af. Jeroen bleef in het begin wat achter bij zijn clubgenoten maar kwam gaandeweg de wedstrijd dichterbij. Uiteindelijk was het verschil tussen Thijmen en Jeroen slechts 0.19 sec. en was de winst voor Jeroen t.o.v. vorig jaar 9 seconden.

Na haar gedwongen periode van rustig aan doen, wilde Bo weer graag een wedstrijd lopen. Omdat er in Vught bij de Testwedstrijd meer voorinschrijvingen waren, ging ze daar van start op de 600m. Na een voor haar rommelige start kwam ze na 100m toch al bij de koploopster. Het tempo bleef hoog waardoor Bo als tweede in de wedstrijd eindigde in een nieuw PR van 1.46.93.

Het ochtendprogramma in Helmond werd ingevuld door een Athletics Champs voor pupillen, dit is atletiek met je team (in spelvorm) waarbij de resultaten niet nauwkeurig worden opgemeten maar geschat en afgerond. AtH nam deel met een team BC-pupillen en A-pupillen waarbij, ons “gastlid” Marco van Prins Hendrik uit Vught Het A-pupillenteam kwam versterken. Helaas was Maebh ziek waardoor het team een deelnemer tekort kwam maar zich toch goed staande hield. Bij de jongens A-pupillen kreeg Abel gezelschap van Siem die voor de eerste keer meedeed. Ook al was voor hem alles nieuw toch wist hij in de meerkamp van de 26 deelnemers op een zesde plaats te eindigen. Opvallend was dat hij bij alle onderdelen goed vooraan mee kon draaien. Abel werd in het klassement derde, hij was de snelste op de sprint en won ook de 6-minutenloop waarin hij 1600 meter wist af te leggen. Ook bij ver haalde hij veel punten maar hij verloor de leidende positie bij vortexwerpen. Bij de meisjes werden Claire derde en Sanne zevende in het klassement waarbij Claire scoorde op de looponderdelen sprint en de zes minutenloop. Ook Sanne haalde de meeste punten bij het lange looponderdeel. Samen met Marco kwam dit team op een derde plaats.

De allerjongsten waren samengevoegd in een team waarbij drie kinderen voor het eerst deelnamen: Alexandra, Madelief en Nisrine. Dit volle team, van 12 kinderen, haalde de winst in het teamklassement binnen. Bij de jongens pupillen B won Jorg het individuele meerkampklassement, hij won het onderdeel sprint met grote voorsprong, maakte veruit de meeste meters in vier minuten en won het hurkhoog. Bij de even oude meisjes, B-pupillen werden Anouk, Sofie en Alexandra 1, 2 en 3 in het klassement. Alexandra was het allersnelste meisje vandaag op de sprint en was ook bij M-bal duidelijk het beste. Anouk liep de meeste meters in 4 minuten waarbij Sofie niet ver achter bleef, bij hurkhoog sprongen Sofie en Anouk beiden het hoogste. Bij de C-pupillen jongens vinden we Adam, Joep, Tim en Pepijn terug op een 2e, 3e, 4e en 5e plaats waarbij Joep slechts drie punten minder had dan Adam. Adam en Joep waren de snelsten op de sprint en samen met Tim wist Adam de meeste meters te lopen in 4 minuten. Al liepen Joep en Pepijn daar niet ver achter. Joep was de beste AtH-er bij hurkhoog en Adam de sterkste met de M-bal. In de categorie C-pupillen kreeg Lieve gezelschap van twee nieuwe clubgenootjes: Madelief en Nisrine. Op de sprint waren Lieve en Madelief duidelijk sneller dan de andere meisjes en nam Nisrine het M-bal voor haar rekening. Zij liet hier de verste afstand meten. Lieve wist ook nog de meeste meters af te leggen. In het klassement werd Lieve 1e , Madelief 4e en Nisrine 7e . Natuurlijk deed ook Aron nog mee met de allerjongsten waarvoor de M-bal toch wel zwaar was, maar op de sprint en het meters maken bleef hij goed bij en kreeg ook hij het diploma.

De uitslagen van de Openingswedstrijd in Helmond vind je hier. De uitslag van de wedstrijd in Vught hier.

Geef een reactie