Storm op weg naar de finish in Asten

Storm op weg naar de finish in Asten

Het grootste kenmerk van de zesde Limbracross, de Jaspercross in Asten, was naast de koude wind de hondenstront die naast het parcours lag. Er was vakkundig geveegd door de vrijwilligers van het Jasper Sport waardoor het parcours drollenvrij was, maar naast het parcours was er geen ontkomen aan. Omdat Niels wat zure lucht aan de geur wilde toevoegen, legde hij zijn maaginhoud erbij. Dat betekende voor de korte cross van de mannen dat Ruud als enige AtH-er aan de start stond, die steeds beter begint te draaien en in de uitslag steeds hoger is terug te vinden.

Op C-junior Mike lagen 3 ronden van 1000m te wachten.  Al snel na de start waren de onderlinge verschillen groot. Mike pikte als vierde goed aan bij van Oosterwijk uit Gemert en bleef deze goed volgen. Toen het tempo zakte, kwam Rutten van Venray voorbij, maar ook hier sloot Mike goed bij aan en leek hij het makkelijker te hebben. Toch liet hij een gaatje vallen en gaf daarmee een derde plaats uit handen. Het gaatje werd langzaam groter, uiteindelijk werd Mike vijfde. De D-jongens, Thijmen en Timo liepen 1 ronde minder dan Mike. Er werd in deze groep door een jongen hard gestart waarop Timo als enige aansloot. De leider kon het hoge tempo niet volhouden en zakte terug, de achtervolgende groep sloot daarop weer aan en nam Timo op. Jeroen van Lith trok met een versnelling de wedstrijd open. Timo maakte dankbaar gebruik van het werk van zijn oude clubgenoot en bleef hem als enige op de voet volgen. Op het verste punt in het parcours ging Timo er vandoor en liep soepel naar de overwinning. Ook Thijmen was goed gestart en vond met een korte versnelling aansluiting bij een groepje. De conditie ging meespelen waardoor hij even leek terug te zakken. Maar op het laatste pad in het bos kon hij zijn tempo opvoeren waardoor hij weer wat plekken won.

De D-meisjes Claire en Sanne liepen 1600m, een kleine en een middenronde. Bij het ingaan van het bos was het voor zowel Claire als Sanne zaak om aan te zetten en naar voren door te schuiven. Daarvoor moesten ze allebei van het pad af, wat er met de schoenen is gebeurd? Dit doorschuiven ging Claire beter af dan Sanne. Maar na 800m kwam Sanne achterop Claire gelopen, toen Sanne wilde passeren zette Claire even aan waarop Sanne weer bij Claire aansloot. Dit bleef zo tot aan het laatste rechte pad richting finish waarop beiden een eindsprint aangingen, waarin ze het heel spannend maakten. Ze kregen dezelfde tijd, de jury wees uit dat Sanne net iets eerder over de finish kwam.

Alle pupillen liepen vandaag 2 kleine rondjes. Bij de jongens A stond vandaag geen maat op Abel. Meteen na het startschot was hij weg bij de rest en liep, alsof het hem geen enkele moeite kostte, steeds verder weg. Zijn voorsprong werd steeds groter. Omdat Debets van Avon nog ging sprinten voor de tweede plek ging achter Abel het tempo flink omhoog, toch kon Abel freewheelend naar de finish. Zijn zesde Limbra-overwinning was binnen.

Bij de even oude meisjes wordt iedere wedstrijd vooraan flink gestreden. Na haar succesvolle crossen in België en Soest vloog Sofie er vandaag vol in en kwam als tweede de eerste bocht om. Ze beet zich vast in de koploopster, ook toen de kop overgenomen werd bleef ze zich vastbijten. Achter haar liet Anouk zich niet gek maken en liep zoals altijd haar eigen race. Plekje voor plekje schoof ze naar voren, ook Sofie werd na 900m door haar achterhaald. Beide koploopsters waren te ver weg voor Anouk, maar toch wist ze zich weer op het podium te lopen. De aanval van achteruit kon Sofie gemakkelijk afslaan waardoor ze als vierde kort na Anouk over de finish kwam en ze de houten medaille in ontvangst mocht nemen.

De B-pupillen jongens en meisjes liepen tegelijk. Lieve zette in het bos even aan om wat plekken op te schuiven, maar ze kon niet doorgaan. Het leek erop dat ze nog niet helemaal fit was, alhoewel ze op het laatste stuk naar de finish nog flink aanzette. In diezelfde wedstrijd was Pepijn zoals gewoonlijk goed weg bij de start maar viel hij iets terug tijdens de wedstrijd. Op het laatste pad in het bos kwam hij erachter dat hij veel harder kon. Hij won verschillende posities en kwam slechts 2 seconden te kort voor het podium, dus kreeg ook Pepijn de houten medaille omgehangen. Achter Pepijn kwam Tim als volgende AtH-er voorbij. Tijdens de wedstrijd bleef hij even staan om achterom te kijken waar de rest bleef. Het gat met de eerste 6 jongens was te groot geworden en er was ook geen echte bedreiging vanuit het achterveld, dus kon Tim “rustig” als 7e finishen. Adam kwam vandaag niet goed in zijn tempo en kwam in beeld bij zijn clubgenoot Joep die achter Adam flink door bikkelde. Met een flinke eindsprint kwam Joep in dezelfde tijd als Adam over de finish waarbij Adam een 10 voor zijn naam kreeg en Joep de 11e plaats toebedeeld werd. Bij de laatste start van de dag liepen 4 categorieën tegelijk maar daar waren stickers op de startnummers geplakt zodat het publiek het makkelijker kon volgen. Jammer dat de kleuren van de stickers niet altijd bij de juiste categorie geplakt waren. Storm liep midden in het veld en kon daar goed meekomen, op het rechte eind naar de finish kon hij nog een aanval afweren en zijn negende plek vasthouden.

Mini-pupil Aron liep zoals altijd stralend rond en zette regelmatig aan als hij aangemoedigd werd. In de uitslag staat hij op een vierde plaats maar in de uitslag bij de C-pupillen staat een mini-pupil die nog ingeschoven moet worden waardoor hij naar de vijfde plaats verhuist. Volgende afspraak: komende zondag het Brabants kampioenschap cross in Veldhoven.

De uitslagen vind je hier.