Pepijn, Joep en Tim starten in Belfeld

Pepijn, Joep en Tim starten in Belfeld

De avond voor de tweede Limbracross in Belfeld werd de AtH-jeugd voor de jaarlijkse Halloweentocht het Stiphoutse bos in- en opgejaagd. De debutanten aan deze tocht kregen tips van de deelnemers aan vorige edities. Maar ook hen wachten diverse verrassingen. Geluiden die niet thuis gebracht konden worden in een donker bos zorgden voor angstige kinderen, waardoor het looptempo omlaag ging. Maar wie liep daar wel hard over het pad? Wie zat midden op het pad zonder aan de kant te gaan? Dat was niet Adriënne, die zat stokstijf op haar post toen ze iemand in haar ooghoeken voorbij zag komen en daarna in de duisternis verdween. Uiteindelijk werden alle deelnemers veel aan het schrikken gebracht en kwamen na afloop in “d’n Til” zoals gewoonlijk de stoere verhalen naar boven.

De spannende avond drukte daarentegen de prestaties bij de Maalbeekcross niet. Bij de mannen korte cross zat Niels beter in de wedstrijd dan vorige week. Tijdens de grote ronde met een flinke heuvel was Niels tactisch beter dan zijn directe tegenstanders. Voor de heuvel was hij ze kwijt waarna ze niet meer bijkwamen. Het gat met de derde plaats was te groot om op het eind nog dicht te lopen. Maar met zijn 4e plaats, en meer dan een minuut sneller dan vorig jaar was hij dik tevreden. Daarachter was Ruud een heel stuk sneller dan vorig jaar, maar liefst twee en een halve minuut had hij minder nodig om de 4860 meter te lopen. Net als vorige week liep Attila ook vandaag de tijd die Ruud vorig jaar liep. De jongens B en C liepen tegelijk een afstand van 3370 meter. Het wedstrijdverloop was, door het ontbreken van de categorie op het startnummer, niet te volgen. Ondanks dat Mike (JB) iets te hard van start ging, kon hij toch de aansluiting met de rest blijven houden. Bijna 50 seconden sneller dan vorig jaar liet de klok zien; wat een mooie vooruitgang betekent. In dezelfde race ging Timo met de eersten van het veld mee, gaandeweg de bosronde werden de verschillen gemaakt. Timo draaide als zevende het veld naast het startveld op. Onduidelijk was in welke positie hij in zijn eigen categorie liep. Vanachter uit kwam nog een aanval maar die kon hij afslaan. De omroeper sprak het verlossende woord: een mooie tweede plaats voor Timo. In zijn tweede crosswedstrijd draaide het bij Tariq niet zoals vorige week. Hij was na afloop niet tevreden, maar zijn revanche komt nog wel.

Was Abel vorige week nog onzeker over de te lopen afstand bij de D-junioren, vandaag stond er een andere Abel aan de start voor 2390m. Na het lange startstuk voerde hij het veld aan toen ze het bos ingingen. In het bos werden de posities gewisseld. In derde positie draaide hij het weiland op, deze positie werd niet meer bedreigd. Abel leverde, als eerstejaars, een keurige prestatie. Bij de meisjes D (1650m) verdedigde Sanne het ATH-blauw. Hoe meer meters ze moet lopen des te fijner vindt Sanne het. Tegen haar natuur in moest/ging Sanne hard van start. Bij het ingaan van de bosronde maakte ze goed gebruik van de binnenbochten om meisjes te passeren. Ze rukte op naar de zevende plaats die ze niet meer af hoefde te staan. Sanne liet zien dat ze een grote progressie heeft gemaakt, 1 minuut sneller dan vorig jaar op deze afstand.

Aan de start van de jongens pupillen A stonden maar liefst 58 jongens voor 1650m. Een niet helemaal fitte Jorg liet zich niet weerhouden om met de kop van de wedstrijd mee te gaan. Het was hard werken om bij de kopgroep van vier te blijven. In het bos moest Jorg capituleren maar hij kon wel zijn vierde plek vasthouden. Van plaats 18 tot en met 27 staan 5 ATH-ers in de uitslagenlijst. Joep deelde hiervan de wedstrijd het beste in. Vanaf de start was hij bij de eerste twintig lopers van het grote veld te vinden. Joep had geen terugval en finishte op een keurige 18e plaats. Achter Jorg en Joep liep Tim na de start, een stukje daarachter volgden Joël en Pepijn. Adam was achterop geraakt. Toen de jongens na het stukje bos op het grote weiland kwamen kreeg Pepijn de geest en verhoogde zijn tempo. Hij passeerde zijn clubgenoot Joël en stoomde door naar Tim die hij ook passeerde. In zijn sprint nam hij Joël mee die op het laatste stuk nog zes jongens waaronder Tim voorbij ging. Na Joep kwamen Pepijn als 21e en Joël als 23e over de eindstreep. Tim kon het voorbeeld van zijn clubgenoten niet volgen en kreeg het zwaar op de laatste 50 meter. Hierdoor rook Adam zijn kans en passeerde Tim nog net voor de finish, Adam 26 en Tim 27. Keurige prestatie van de A-pupillen in dit grote veld.

Bij de meisjes liet Anouk er geen gras overgroeien. Ze nam meteen na de start de leiding die ze niet meer afstond op de 1650 meter. Met nog 350 meter te gaan leek de nummer twee in de wedstrijd terug te komen bij Anouk. Maar dat liet ze niet gebeuren, Anouk gooide haar tempo omhoog en liep twaalf seconden weg van de nummer twee. Achter haar was Sofie iets rustiger gestart dan in de vorige cross. Na 600 meter verruilde ze haar vierde positie voor een derde plaats. En die gaf Sofie niet meer af, maar liefst 18 seconden liep ze weg van haar directe concurrente. Sofie mocht Anouk vergezellen op het podium. In het veld van 46 meisjes weerde eerstejaars Lieve zich uitstekend. Als 9e passeerde ze de finishlijn en liet vandaag meisjes achter zich die vorige week in Weert voor haar liepen. Chiara had vorige week bij haar eerste wedstrijd goed opgelet. Op het laatste stuk richting finish was het spannend maar kon ze onder luide aanmoedigingen de aanval van vier meisjes afslaan.  Ze liet vandaag 9 meisjes achter zich.

De B- en C-pupillen liepen een rondje van 1050m. Bij de B-pupillen ging Kevin iets te rustig van start waardoor hij te ver achterop raakte. Hij begon aan een inhaalrace wat hem veel energie kostte waardoor hij zijn verpletterende eindsprint niet meer in kon zetten. Als zestiende kwam Kevin over de finish. Bij de jongens C-pupillen was de winnaar al vroeg in de wedstrijd bekend. Maar daarachter liepen vooral meisjes en was de situatie voor Aron, op een vierde plaats, onoverzichtelijk. Toen hij er, na 800m, op gewezen werd dat de nummer twee vlak voor hem liep, ging zijn tempo omhoog en passeerde de nummer drie. Helaas voor Aron gaf die zich niet gewonnen en ging die hem een stukje verder weer voorbij. Een vierde plaats voor Aron. Voor Sofia stond dezelfde afstand en ronde op het programma als voor Aron. Ze kreeg tijdens haar wedstrijd gezelschap van een groepje jongens waarvan ze op het laatste stuk weg liep.

De uitslagen vind je hier.