Groepsfoto Mollekescriterium 30 september Mol

Groepsfoto Mollekescriterium 30 september Mol

Het weer was niet best tijdens de laatste wedstrijd van het Mollekescriterium in het Belgische Mol. De regen drukte de prestaties bij de loop- en technisch onderdelen. Maar dat weerhield de deelnemende AtH-ers niet vandaag allemaal met een mooie Mollekesmedaille naar Helmond terug
te keren. Terwijl de AtH-ertjes schuilden voor de regen werd o.l.v. “beroepsopbouwer” Karin de tent in de regen opgezet. In die regen begon Timo aan zijn laatste wedstrijd van het baanseizoen met discus. Meteen na discus mocht hij in het startblok voor een 150m met horden. Nadat het eindelijk droog was geworden stond er nog een 80m sprint op het programma waarbij de tijden aanzienlijk gedrukt werden door het weer. Omdat er in het estafetteteam van Vabco Mol iemand geblesseerd was geraakt werd Timo gevraagd hem te vervangen. Als laatste loper op de 3x600m kreeg hij als tweede het stokje en kon de voorsprong op het derde team nog iets vergroten waardoor hij samen met de jongens van Vabco het podium op mocht.

Voor de deelnemende pupillen was het de een na laatste wedstrijd van het seizoen, volgende week staat de laatste baanwedstrijd in Alphen aan den Rijn nog op het programma. Ook Jorg begon in de regen aan het verspringen waarbij hij op jacht is naar de vier meter. Het lukte hem vandaag niet om dat te springen, maar zijn 3.77 was genoeg voor een tweede plaats en werd met een “molleke” beloond. Bij het balwerpen heeft Jorg dit seizoen veel gewonnen, ook dit keer liet hij een keurige prestatie meten. Op de 60m sprint zette hij in de snelste serie de tweede tijd neer waardoor de verzameling “mollekes” in huize Klomp wel erg groot gaat worden.

Bij de benjamin dames trokken de B-pupillen Anouk en Sofie en C-pupil Lieve gezamenlijk op. Ook zij begonnen in de regen aan hun eerste onderdeel. Waarbij op de aanloop van hoog een grote plas water stond, waarin het merendeel van de meisjes aan moest lopen. Bij Anouk lukte het hoog niet helemaal maar Sofie ging weer over 0.95 cm wat haar een vijfde plaats opleverde. Lieve maakte haar wedstrijddebuut bij hoog en sprong gemakkelijk over 95 cm en nam daarmee het clubrecord van Sofie bij de C-pupillen over. Op de 60m sprint won Anouk haar serie en werd ze in totaal vierde waarbij ze slechts 0,04 tekort kwam voor een medaille. Met haar 10.08 bleef ze slechts 0.09 boven haar PR, Sofie en Lieve bleven daar iets verder boven. Bij ver liet Lieve zien dat het springen haar goed vergaat, na haar nieuwe clubrecord bij hoog sprong ze ook bij ver naar een nieuw clubrecord. Haar 3.16 is 2 centimeter verder dan het oude clubrecord van Anouk. De laatste was niet tevreden met haar eigen verspringprestatie van vandaag. Sofie bleef ook achter op haar kunnen, al hoewel een sprong van 2.86 vanuit stilstand een knappe prestatie is. Bij het balwerpen presteerden alle drie de dames goed. Lieve haalde hier weer een PR, Sofie kwam heel dichtbij en ook Anouk ging verder. Jammer voor Anouk is hierbij wel dat in België de “Benjamins” een lichtere bal gebruiken dan de B-pupillen in Nederland.

Maar de drie dames konden revanche gaan nemen op de 3x600m waar zeven teams aan de start stonden. Startloopster Anouk raakte in het begin wat achterop maar kon zich op tijd hervatten en begon in te lopen op de concurrentie waarbij ze als derde wisselde met Lieve. Terwijl Lieve dichterbij de tweede loopster kwam, kwam de nummer vier ook dichterbij. Bij het uitkomen van de laatste bocht liepen ze met z’n drieën zij aan zij, totdat Lieve het genoeg vond. Met een gigantische eindsprint liep ze van de andere twee meisjes weg en kon ze Sofie als tweede laten vertrekken in de wedstrijd. Sofie was iets te enthousiast en wilde te graag de koploopster inhalen waardoor het tempo iets te hoog lag. Uiteraard kreeg ze het later in de wedstrijd zwaar maar ze gaf de tweede plaats niet meer uit handen. De tijd van 7.02.28 betekende een nieuw clubrecord en is ook een verbetering van het 3 maanden oude record bij de A-pupillen.

De uitslagen vind je hier.