Marta hoogspringen Alphen aan den Rijn

Marta hoogspringen Alphen aan den Rijn

De aanhoudende motregen in Alphen aan den Rijn kon niet voorkomen dat de AtH-pupillen in hun laatste baanwedstrijd van het seizoen nog 17 nieuwe PR’s op hun naam schreven. Bij aankomst was het nog droog en begon de warming-up met gebak van jarige Sofie. Daarna begon de motregen die bijna de hele wedstrijd bleef aanhouden.

Voor tweedejaars A-pupil Cas was dit zijn derde en meteen ook zijn laatste wedstrijd bij de pupillen. Zijn meerkamp begon met hoog waarop hij zijn wedstrijddebuut maakte waarbij Cas iedereen en ook zichzelf, verraste. In de regen haalde hij tot en met 1.15 iedere hoogte in zijn eerste poging. Op 1.20 ging de lat er twee keer af, maar in zijn laatste poging sprong hij er overheen. Op de 60m sprint bleef hij slechts 0.10 achter de snelste tijd van vandaag en 0.13 achter zijn PR. Zijn kogel kwam 23 cm verder dan bij zijn eerdere wedstrijden.

De tweedejaars A-pupillen Claire, Marta en Sanne namen vandaag afscheid van hun pupillentijd. Ook zij mochten hun meerkamp starten met hoog waarbij Sanne en Marta met 0.90 en 1.00 hun beste sprong evenaarden. Claire heeft al ooit 2 cm hoger gesprongen dan de 0.95 van vandaag. Bij sprint werden de tijden vandaag gedrukt door het weer maar toch wist Marta haar PR met 0.04 aan te scherpen. Wat Sanne en Marta niet lukte bij kogel kreeg Claire wel voor elkaar. Haar kogel kwam 36 cm verder neer dan haar beste prestatie, dus een nieuw PR voor Claire. Claire en Sanne gingen
beiden nog van start op de 1000m. Claire ging hard van start en moest na 200 meter de koploopsters laten gaan maar nam teveel tempo terug waardoor ze ver terugviel. Sanne kwam voor haar in een ideale situatie te lopen: er liepen enkele meisjes voor haar die ze stuk voor stuk “op kon rapen”. Daardoor kwam ze op 200m voor de finish dichter bij Claire te lopen, maar die wist op de laatste 100m het tempo nog flink te verhogen.

Omdat Jorg graag wilde verspringen nam hij als B-pupil deel bij de eerstejaars A-pupillen. De meerkamp van Abel en Jorg begon met kogel, van beiden niet hun favoriete onderdeel. Omdat Jorg de kogel 34cm verder stootte dan Abel vorig jaar als B-pupil neemt Jorg het clubrecord in zijn
categorie over van Abel. Jorg was gekomen voor “zijn” verspringen en is op jacht naar de 4 metergrens. Helaas was het vandaag erg slecht weer om te springen maar hij won als B-pupil wel dit onderdeel. Met 3.80 sprong hij 10 cm verder dan de nummer twee. Abel kwam dichtbij zijn PR en werd vierde op dit onderdeel. Ook op de sprint liet Jorg zien goed mee te kunnen bij de oudere jongens, hier werd hij derde en Abel vijfde waardoor Abel ook vijfde werd in het meerkampklassement.
Op de 1000m ging Abel voortvarend van start en liep meteen weg van zijn tegenstanders. Ver voor iedereen uit liep hij zijn 2,5 ronden en kwam gemakkelijk winnend over de finish. Jorg had vandaag iets meer moeite waardoor hij helaas een groepje moest laten gaan. Het was vandaag niet het weer om snelle tijden te lopen maar toch zette Jorg het laatste stuk nog aan om proberen een plekje te winnen, als zevende passeerde hij de finish.

De beide B-pupillen Anouk en jarige Sofie begonnen hun meerkamp goed. Bij het vortexwerpen noteerden beiden een nieuw PR, Sofie liet de vortex precies een meter verder neerkomen dan haar PR. Bij Anouk kwam er 1 meter 75 bij en vertelde ze zelf dat ze het clubrecord van Claire daarmee overnam. Wat ze niet wist was, dat op datzelfde moment C-pupil Lieve aan de andere kant van het veld de vortex nog verder wegwierp. Haar 13.10 is daarmee het nieuwe clubrecord bij de C- én B-pupillen. Op de 40m sprint kwam Anouk als tweede over de finish en bleef net boven haar PR en de zeven seconden, ook Sofie benaderde haar PR. Beide dames hadden vorige week in Mol al geoefend om in de regen te hoogspringen dus gaven geen kik. Sofie verbeterde zelfs haar PR en ging voor het eerst over de meter. Anouk evenaarde haar 1.05 en werd ook hiermee tweede op dit onderdeel met Sofie op een keurige derde plaats. Door het puntenaantal voor haar 1.05 steeg Anouk van plaats 4 naar 2 in het meerkampklassement.
Op de 1000m nam een Rotterdams meisje meteen de leiding en liep weg van de anderen. Terwijl Anouk in haar ritme kwam viel Sofie wat terug. De voorsprong van de Rotterdamse was te groot om nog te kunnen winnen maar met een tweede plaats was Anouk tevreden. Daarachter maakte Sofie,
lopend op een vierde plek, het spannend. Met nog 200m te gaan kwam de vechtlust naar boven en werd het gat op nummer drie snel dichtgelopen en kwam ze als derde met 7 seconden voorsprong op de nummer vier binnen.

Bij de jongens C-pupillen kwam Adam het dichtst bij zijn PR op de 40m sprint. Bij het vortexwerpen wisten alle drie de AtH-ers zich flink te verbeteren. Bij Adam kwam er 1.28 bij, Pepijn wierp 3.06 verder. Tim overtrof zichzelf en zijn clubgenoten, meer dan vijf meter, 5.09 voegde hij toe aan zijn oude PR van 9.90. Zijn 14.99 betekent een nieuw clubrecord in deze categorie. Bij het verspringen konden de jongens geen goede sprong neerzetten. Alle drie gingen ze van start op de 600m waarbij Pepijn meteen na de start de kop nam. Na 200m kwamen er drie jongens voorbij waarbij hij niet aan kon haken. De achtervolgende groep nam hem mee maar op het laatste stuk zwaar kreeg hij het erg zwaar, toch verbeterde hij zijn PR met bijna 11 seconden. Dat zat er vandaag voor Adam en Tim niet in.

Bij de C-pupillen meisjes werd Lieve zesde van de 18 deelneemsters aan de meerkamp. Ze legde een goede basis door bij het eerste onderdeel, de afstand van haar beste prestatie bij vortexwerpen bijna te verdubbelen. Bovendien is haar 13.10 een clubrecord in haar eigen categorie maar ook bij de
oudere B-pupillen. Op de 40m sprint kwam ze als zesde over de finish en bij ver noteerde ze de vijfde prestatie. Voor de start van de 600m werd Lieve nog ingefluisterd dat er voor de eerste drie medailles te verdienen. “Echt, dan ga ik dat proberen” en weg was ze. Meteen nam ze de kop en kreeg twee andere meisjes mee die haar bleven volgen. Onderweg werd ze gepasseerd maar ze bleef bij haar twee concurrentes. Bij het uitkomen van de laatste bocht liet ze zien dat ze nog genoeg over had en sprintte weg bij de andere twee. Ze won daarmee de 600m gemakkelijk en verbeterde bovendien haar beste tijd met meer dan 12 seconden.

Ook al is Aron nog erg jong voor de allerjongste categorie toch heeft hij al aan diverse wedstrijden meegedaan. Bij ver sprong hij bijna 2 meter, op de 40m sprint liep hij meer dan een halve seconde harder dan hij voorheen deed. Ook bij vortex liet hij een nieuw PR opmeten. Op de afsluitende 600m
verbeterde hij, ondanks het slechte weer, zijn beste tijd met zes seconden. Opgeteld zijn er vandaag 17 nieuwe PR’s en 3 evenaringen behaald waarvan er 3 een nieuw clubrecord zijn. Vijf keer mocht er een AtH-er plaats nemen op het erepodium. Terwijl Sofie thuis haar verjaardag verder ging vieren, kon de rest de natte kleding en schoenen gaan drogen.

De uitslagen vind je hier.