Bij de CD-junioren en pupillenwedstrijd in het Belgische Mol was de AtH-tent een welkome oase tegen de ontzettend felle zon. Het was warm op de atletiekbaan waar de jeugd een meerkamp (incl. lang looponderdeel) afwerkte. Naast de hitte waren er ook ontzettend veel wespen, maar die wist Joost, die zich ingesprayd had tegen insecten, voor ons allemaal op te vangen. Omdat Joost de strijd aanging met de wespen kon de jeugd zich richten op de vele Belgische en enkele Nederlandse tegenstanders. Dit resulteerde in 15 PR-verbeteringen of evenaringen en 7 nieuwe clubrecords.

Voor Mike stonden bij de miniemen jongens vijf onderdelen op het programma. Hij mocht beginnen met zijn favoriete onderdeel: de 80m. Die ging niet helemaal zoals Mike wilde, waardoor hier wat punten bleven liggen. Maar na het volgende onderdeel kon Mike zijn dag niet meer kapot. Al het hele seizoen hikt hij bij het verspringen tegen de vier metergrens aan. In zijn tweede poging ging hij over de 4 meter, wat hij in zijn derde poging nog eens verbeterde tot 4.16m. Bij zijn derde onderdeel, kogel, lag de grens van 5 meter te wachten. Vandaag ging Mike voor de derde keer een grens over: 5.56m liet hij opmeten. Nadat hij voor het eerst bij een wedstrijd een speer heeft weggeworpen mocht hij voor zijn vijfde meerkamp-onderdeel nog 2,5 rondje lopen in de felle zon. Met zijn bijeen verzamelde punten stond hij in het meerkampklassement mooi bij de eerste helft.

De A-pupillen hadden een vierkamp op het programma staan: 60m sprint, 1000m, hoog en kogel. Bij de meisjes lukte het Bo om precies, op de honderdste af, even hard te sprinten als haar PR. Bij het kogelstoten kwam ze in de buurt van haar beste prestatie. Het derde onderdeel, hoog zorgde weer voor een evenaring van haar beste prestatie. Lastig was dat ze bij hoog tegen de zon in moest kijken bij de aanloop. Op het laatste onderdeel, de 1000m pakte Bo, zoals verwacht, veel punten voor haar meerkampklassement. Na haar fantastische 1000m-tijd een paar weken geleden in Heusden gelopen, liet ze nu weer een goede start zien, maar de meerkamp en het warme weer hadden zoals bij iedereen vandaag al veel energie gekost. Wel mocht ze nog naar het podium om een “Mollekes”medaille op te halen voor haar meerkampklassement.

Ook de jongens begonnen met de sprint, waarbij Ian “zijn” clubrecord weer terug veroverde van Timo. Hij was dit keer 0.10 sec. sneller dan zijn PR en 0.08 sec. dan Timo zijn clubrecord. Maar er komen nog meer wedstrijden…. Dinand kwam in de buurt van zijn PR, Timo en Rion bleven er iets meer boven. Hoogspringen in de felle zon was het tweede onderdeel. Rion haalde bijna zijn PR, Ian bleef er 1cm onder, voor Timo was er een evenaring en Dinand scherpte zijn PR met 1 cm aan. Daarna mochten de jongens naar het volgende onderdeel (kogelstoten), naar een van de favoriete onderdelen van Rion, die dit keer slechts 5cm van zijn PR verwijderd bleef. Dinand kwam in de buurt van zijn beste prestatie, maar Ian liet hier veel punten liggen voor zijn meerkampklassement. Werponderdelen zijn niet Timo’s ding maar vandaag ging zijn kogel voor het eerst over de 4 meter grens, een PR-verbetering van 62cm! Het laatste onderdeel van de meerkamp was ook voor de jongens de 1000m, die dit keer voor zijn klassement ook door Ian gelopen moest worden. Nadat Timo een versnelling plaatste, hadden Dinand en Timo elkaar in de wedstrijd gevonden. Dinand kon helaas niet mee met de versnelling van Timo in het laatste gedeelte en moest een paar seconden prijs geven op zijn clubgenoot die er nog een mooie tijd uitperste na een zware meerkampmiddag.

In België kennen ze geen B, C en mini-pupillen zoals bij ons, maar voegen ze alles samen in een categorie: Benjamins. Bij de jongste meisjes mochten Maebh en Sofie vandaag dus samen optrekken. Het eerste programma-onderdeel voor deze groep was het verspringen, waarbij Maebh een geweldige sprong van 3.48 liet opmeten, een verbetering van 33 cm van haar clubrecord, waarmee ze in het grote deelnemersveld een vierde plaats innam. Sofie sprong 2 cm minder dan haar PR maar de dag van Sofie kon al niet meer kapot door het weerzien met een vriendinnetje. Na het ver liet Maebh zien dat ze ook goed kan sprinten, haar beste tijd van 10.86 werd verbeterd naar 10.20 sec. Ze won hiermee haar serie en een 6e plaats op dit onderdeel in het totaal. In België lopen alle pupillen geen 40m maar 60m als sprint, zeker voor C- en mini-pupillen is dit een heel verschil. Sofie had ook al eerder in België een 60m gelopen en benaderde haar tijd van toen. Bij het balwerpen lieten Maebh en Sofie punten liggen. Maebh trok dit recht door op de afsluitende 600m, ondanks de hitte, 9 seconden sneller te lopen dan eerder dit seizoen. Sofie was als mini-pupilletje bij de snelste Benjamins ingedeeld, maar Sofie geeft nooit op. Ook nu niet, ze naderde haar beste tijd op 1 seconde. Een trotse Maebh werd naar het podium geroepen om een mooie medaille op te halen voor haar meerkampklassement.

Ook bij de jongste jongens waren de fysieke verschillen door het leeftijdsverschil groot. Maar Jorg stond zijn mannetje. Hij moest beginnen met balwerpen wat zeker niet zijn favoriete onderdeel is. Maar toen hij daarna 60m mocht gaan sprinten, liet hij zien wat hij kan. Liep hij eerder dit jaar 11.59, nu bleef hij binnen de 11 sec. Bij ver komt voor Jorg de 3 metergrens in zicht, helaas lukte het vandaag nog niet om die te overbruggen. Na de 600m waarin hij alles op alles zette kwam hij vragen of hij zijn PR verbeterd had. En ja dat had hij, maar liefst meer dan 17 seconden sneller gelopen!!  Met weer een leuke Belgische wedstrijd als ervaring kon aan de terugreis naar Helmond begonnen worden. Ketje heeft na zijn avontuur met mascotte Adam in het Olympisch stadion de dag ervoor, vandaag heerlijk rustig langs de baan gestaan.

Geef een reactie