In de vakantietijd worden in België volop wedstrijden georganiseerd dus vertrokken we met een aantal atleetjes naar Turnhout. Nadat de inkom aan de poort was betaald en de deelnamekaartjes waren ingevuld, konden we plaatsnemen op de tribune. Naast 5 AtH-deelnemers waren er nog twee Helmondse deelneemsters meer, die vandaag gezamenlijk optrokken. Net als vorige week in Mol bestond de wedstrijd weer uit een vierkamp voor pupillen en een vijfkamp voor D-junioren.

Het eerste onderdeel voor de A-pupillen jongens was meteen een hele kluif voor Dinand, Ian en Timo. Omdat er bij het verspringen niet met een afzetvlak werd gewerkt, maar met een afzetbalk zoals in Nederland pas vanaf de D-junioren, vielen de resultaten tegen. Deze tegenvaller moest snel overboord worden gezet want de startblokken stonden in de banen voor de sprint. Tijdens deze sprint bewees de bouwconstructie van de tribuneoverkapping haar dienst. Het bleek dat je aan de zijkant van de baan de kinderen niet zo hard kon aanmoedigen als vanaf de tribune. Waardoor Paul met zijn aanmoedigingen iedereen op het veld overstemde en wij, eventjes, blij waren dat enkele trouwe supporters (met veel volume) op vakantie waren. De aanmoedigingen hielpen Ian, ondanks een matige start, naar een snelle tijd. Hij verbeterde zijn vorige week gelopen clubrecord met 0.16 sec. en nadert de 9 seconden-grens. Met zijn 9.16 werd hij vandaag derde op dit onderdeel. Timo had de teleurstelling van het verspringen nog niet helemaal verwerkt en voor Dinand blijft de 60m  een te korte afstand. Het volgende onderdeel in de meerkamp was het kogelstoten, wat bij Timo de lach op zijn gezicht weer terug bracht. Hij liet de kogel 60 cm verder landen dan eerder dit seizoen. Ook Ian wist zich 6 cm te verbeteren maar kwam 3 cm tekort om het clubrecord van Rion over te nemen. Dinand bleef met zijn prestatie wat achter op zijn PR. Om de vierkamp vol te maken moesten de jongens nog een 1000m lopen waarbij alle 23 deelnemers in één serie startten. Hierdoor was er veel geduw in de eerste 50m waarvan vooral Timo de dupe werd. Maar hij kon zich herpakken en ging op jacht naar de leidende groep waarin Dinand zich bevond. Hij vond aansluiting en kon op het laatst nog versnellen waardoor hij in een nieuw PR finishte, drie sec. van zijn beste tijd af, kort daarna finishte Dinand. Iets boven zijn PR passeerde even later ook Ian de finishlijn.

Bij de Benjamin jongens, de jongste groep vandaag, moest Jorg het opnemen tegen jongens die twee jaar ouder en “twee koppen” groter zijn. Zijn sprintafstand is in België langer dan bij ons, maar zijn 10.97 is een knappe tijd voor zijn leeftijd. Bij het verspringen wist Jorg zijn sprintsnelheid goed te gebruiken en “vloog” hij voor het eerst over de 3 meter: 3.04. In zijn laatste poging liet hij het meetlint uitrollen tot 3.16m (4 maanden geleden sprong hij nog 1.90 ver!!). Met deze prestatie nam hij een derde plaats in bij het verspringen. Meteen daarna stond voor hem het balwerpen op het programma, niet zijn favoriete onderdeel. Toch wist hij zich ook hier te verbeteren, de bal kwam 62 cm verder dan zijn oude PR. Op de afsluitende 600m liet hij, na zijn PR van vorige week, weer een mooie tijd noteren.

De Benjamin meisjes telde naast Maebh nog een andere Helmondse deelneemster. Samen met Sanne begon Maebh met de sprint. Daar gaven de van Dijkjes vandaag een visitekaartje af. Liet Ian een goede sprint zien, Maebh deed niet voor hem onder. Ze bleef binnen de 10 seconden en werd met haar 9.91 derde op dit onderdeel. Ook Sanne was aanzienlijk, 0.51 sec, sneller dan vorige week in Mol. Het balwerpen ging voor beide meisjes redelijk. Bij het verspringen haalde Maebh haar tweede beste seizoensprestatie. Nadat Sanne vorige week haar PR bij ver al met 33 cm verbeterde kwam ze vandaag nog verder in de bak, weer een verbetering van 5 cm. Ook voor hen was het lange looponderdeel de afsluiting van de meerkamp. Maebh kwam heel dicht bij haar beste tijd, slechts 0.22 sec erboven wat resulteerde in een vierde plaats in het meerkampklassement. Voor Sanne betekende de eindtijd van 2.37.75 haar derde PR van vandaag. Na een wat afwachtende start zette ze de achtervolging in en liep vooral het laatste gedeelte goed door met als beloning een PR-verbetering (binnen een week) van bijna 7 sec.

Ook bij de miniemen meisjes, onze D-junioren, was er Helmondse deelname. Lara ging van start voor vijf onderdelen. De sprint voor deze categorie is in België 20m langer dan bij ons maar Lara liet een mooie tijd van 11.77 noteren en werd daarmee derde op deze 80m. Bij het tweede onderdeel, hoog, wist ze met haar 1.20m haar PR te evenaren. De volgende hoogte, 1.23 werd er maar net afgesprongen. Met het speerwerpen had Lara meer moeite en liet helaas drie ongeldige pogingen noteren. Ook bij het volgende werponderdeel bleef ze iets onder haar kunnen. Op de afsluitende 1000m liep ze ondanks dat ze er al vier onderdelen op had zitten een acceptabele tijd. Met een iets rustigere start had er wellicht een betere tijd ingezeten.

Geef een reactie